Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Anarchist Core BACK TO THE STREETS, email: dromous@revolution.gr

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ KAI ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!

Posted by dromous στο 03/05/2010

Η «παγκόσμια οικονομική κρίση» που εξελίσσεται εδώ και αρκετούς μήνες είναι ένα σχέδιο που υλοποιούν οι εξουσιαστές μέσω των οικονομικών τους μηχανισμών. Προσπαθούν, έτσι, να επιβάλλουν τις νέες σχέσεις εκμετάλλευσης μέσω της μισθωτής σκλαβιάς και της περαιτέρω αφαίμαξης των κοινωνικών δυνάμεων, μέσω της μείωσης μισθών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας κτλ. Κάτι που το πλασάρανε σιγά-σιγά μέσω των αγγελιοφόρων τους στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες, ενώ παριστάνουν και τις αθώες περιστερές ότι δήθεν δεν ευθύνονται οι ντόπιοι κρατούντες αλλά είναι «επιταγή» της ΕΕ και του ΔΝΤ, μηχανισμοί στους οποίους είναι συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι. Κι ας μιλάνε για «συστράτευση», ας καλούν σε διάλογο τους «κοινωνικούς εταίρους» για τις «απαραίτητες θυσίες» που θα… «πιάσουν τόπο».

Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά για το πόσο μεγάλος είναι ο πλούτος που υπάρχει ώστε να καλυφθούν πολλές, αν όχι όλες, απ’ τις ανάγκες του πληθυσμού. Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά για το ποιοι είναι πραγματικά οι κηφήνες που ξεζουμίζουν καθημερινά το μόχθο της πλειοψηφίας των λαών και παράλληλα παρουσιάζονται ως πολέμιοι της διαφθοράς. Προσποιούνται ότι αναζητούν λύσεις για την… κρίση, ενώ είναι δημιούργημά τους, ότι δεν υπάρχει… ρευστότητα στην αγορά, τη στιγμή που οι ίδιοι ομολογούν κυνικά ότι η ρευστότητα μπορεί και υπάρχει άμεσα από το εμπόριο ναρκωτικών (όπως παραδέχονται και αξιωματούχοι του ΟΗΕ).

Η διεκδίκηση κάποιων ψίχουλων δεν είναι όμως το ζητούμενο. Τα δυτικά πρότυπα κατανάλωσης είναι εδώ για να πάρουν τα όποια ψίχουλα μένουν στην κατανάλωση και στη διασκέδαση που επιβάλλεται από τα πάνω.

Οι αγώνες που δόθηκαν το 1886 στο Σικάγο, σημαντικό κομμάτι των οποίων υπήρξαν οι αναρχικοί, θυμίζουν ακόμα ότι «ο εχθρός μας φαίνεται δυνατός γιατί τον κοιτάμε γονατιστοί». Οι όποιες υποχωρήσεις αυτή τη στιγμή θα σημάνουν μια οπισθοδρόμηση, την οποία έχουν συνυπογράψει από καιρού τα μεγάλα συνδικάτα, όπως κάνανε πριν λίγα χρόνια και μεγάλα «μαχητικά» συνδικάτα στη Γερμανία (που συνυπέγραψαν για μειώσεις μισθών κτλ.).

Ας το πάρουνε χαμπάρι και οι τελευταίοι ανυποψίαστοι: για τη φτώχεια και τη μιζέρια που υπάρχει δε φταίνε οι συχνές διαδηλώσεις, οι παράνομοι μικροπωλητές ή οι «ξένοι», αλλά η απληστία των αδηφάγων κρατιστών που ρημάζουν τα πάντα. H κοινωνική οργή μπορεί να συντρίψει τα όποια σχέδια καθυπόταξης, σε μια κρίσιμη για την κυριαρχία περίοδο, και σε μια περιοχή του πλανήτη που παρουσιάζει χαρακτηριστικά ανυποταξίας και κοινωνικών αναταραχών και εξεγέρσεων (μαθητικά, Ιούνης 2003, εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, Πολυτεχνεία, Δεκέμβρης 2008).

Γι’ αυτό λοιπόν…

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ,

ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ!

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Πρωτομαγιά 2010

Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσσαλονίκης

Sorry, the comment form is closed at this time.