Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Anarchist Core BACK TO THE STREETS, email: dromous@revolution.gr

Δράσεις ενάντια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Posted by dromous στο 18/02/2010

Σάββατο 13/2:

Πάνω από 200 κουκουλοφόροι διαδηλωτές έριξαν κόκκινη μπογιά και έσπασαν τζαμαρίες σε ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο στο Βανκούβερ.

Επίσης στόχος έγιναν αυτοκίνητα και καταστήματα. Κουτιά διανομής εφημερίδων έπεσαν και στο κατάστημα Hudson’s Bay που πουλάει Ολυμπιακά σουβενίρ.

Οι ζημιές πολογίζονται γύρω στις 10.000 δολάρια.

Φωτογραφίες εδώ

Παρασκευή 12/2:

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το στάδιο BC Place πριν από την τελετή έναρξης. Υπήρχαν κάποιες στιγμές έντασης με τους μπάτσους αλλά γενικά ήταν ήρεμα τα πράγματα.

Το πανό “No Olympics on stolen native land” (Όχι Ολυμπιακοί Αγώνες σε Κλεμμένη Γη” έκανε την εμφάνισή τους και ξεκίνησε η Αντι-Ολυμπιακή διαδήλωση. Μια ομάδα αναρχικών, με μαύρα ρούχα και μαντήλια στα πρόσωπα, καθώς η πορεία διέσχιζε την οδό Georgia, άρχισε να φωνάζει “Αυτό είναι ταξικός πόλεμος” και “Τσακίστε το κράτος”.

Την Παρασκεύη 200 περίπου διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους διέκοψαν την κυκλοφορία στο κέντρο.

Το βράδυ της Πέμπτης ομάδα ατόμων επιτέθηκε υποκατάστημα της Royal Bank of Canada στη συμβολή των Southland Drive και Fairmont στο Κάλγκαρι της Αλμπέρτα. Σπάστηκαν τζάμια σε ένδειξη αλληλεγγύης σε όσους καταστέλλονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: