Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Anarchist Core BACK TO THE STREETS, email: dromous@revolution.gr

Ταγματάρχης που αρνείται να πάει στο Ιράκ επιτίθεται και σκοτώνει 13 άτομα στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση στο Τέξας (ΗΠΑ)

Posted by dromous στο 06/11/2009

fort_hood_1105Ο 39χρονος Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, στρατιωτικός ψυχίατρος, που επρόκειτο να μεταφερθεί χωρίς τη θέλησή του σε Ιράκ/Αφγανιστάν, πυροβολώντας σκότωσε 13 άτομα και τραυμάτισε 30 στο Φορτ Χουντ, τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση στον κόσμο, που βρίσκεται στο Τέξας στις ΗΠΑ.

malikΟ Μαλίκ είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στον πόλεμο στο Ιράκ, είχε κάνει αιτήσεις επανειλημμένα. Απευθύνθηκε μέχρι και σε στρατιωτικό εισαγγελέα, ενώ παραπονιόταν για τη ρατσιστική συμπεριφορά που δεχόταν.

Έλπιζε ότι ο νέος πρόεδρος Ομπάμα θα απέσυρε τα στρατεύματα από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και συχνά διαφωνούσε με συναδέλφους του γι’ αυτό το θέμα.

Οπλισμένος μ’ ένα ημιαυτόματο και ένα άλλο όπλο, άρχισε να πυροβολεί χθες το απόγευμα, την ώρα που σε κτίριο του Φορτ Χουντ γινόταν τελετή αποφοίτησης. Στο Φορτ Χουντ, όπου βρίσκονται 40.000 στρατιώτες, μεταφέρονται για εξετάσεις όσοι πρόκειται να πάνε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ο Μαλίκ, ενώ αρχικά μεταδόθηκε ότι σκοτώθηκε, φέρεται να πυροβολήθηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος ως αυτή την ώρα…

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: