Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Anarchist Core BACK TO THE STREETS, email: dromous@revolution.gr

ΠΑΛΙOΤΕΡΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ / OLDER LEAFLETS

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886-2009
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙ

«Οι αναρχικοί εργάτες στη CNT, αν και αφοσιωμένοι με ενθουσιασμό στον αγώνα για άμεσες οικονομικές βελτιώσεις και κοινωνική ισότητα, εξίσου με τους Σοσιαλιστές ή τους φωτισμένους Συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους, ήταν εξίσου πεισμένοι ότι κάθε βελτίωση που θα κέρδιζε το συνδικάτο θα ήταν ψευδαίσθηση και βραχυπρόθεσμη, όσο εξακολουθούσαν να υπάρχουν ο καπιταλισμός και το Κράτος. Το ότι ήταν πρόθυμοι να δεχτούν ότι άλλα πολιτικά κόμματα και συνδικάτα μπορούν να προσφέρουν σ’ ένα χρήσιμο σκοπό και ήταν προετοιμασμένοι να συνεργαστούν μαζί τους γι’ αυτό το σκοπό που είχαν από κοινού, δεν σήμαινε ότι έπαψαν να είναι αναρχικοί. Όταν έκαναν συμμαχία με τους Σοσιαλιστές διακυβευόταν η διαπραγμάτευση ή όχι με τον εχθρό, αλλοιώνοντας τον ταξικό αγώνα σε ταξική συνεργασία δια μέσου της συμμετοχής στις ηγετικές λειτουργίες του καπιταλισμού και στην ψευδαίσθηση των αντιπροσωπευτικών λειτουργιών… Οι συνδικαλιστές ένιωθαν μια ντροπή για τον αναρχισμό, τον έβλεπαν σαν εμπόδιο στο κυνήγι των χειροπιαστών στόχων» (Στιούαρτ Κρίστυ)

123 χρόνια πέρασαν από τις μαχητικές διαδηλώσεις στο Σικάγο και οι αιτίες που οδηγούν τον άνθρωπο στην εξέγερση ενάντια στους δυνάστες του δεν έχουν εκλείψει: φτώχεια, καταπίεση, αδικία, πόλεμοι, γενοκτονίες. Ειδικότερα σήμερα που συνεχίζεται η «αντι»τρομοκρατική σταυροφορία και οι εξουσιαστές προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια παρουσιάζοντας δήθεν αλλαγές με την εκλογή Ομπάμα • η νέα επίθεση στις κοινωνίες βαφτίζεται «οικονομική κρίση».
Η θέση των αναρχικών από τότε δεν έχει αλλάξει ως προς τη μερικότητα του συνδικαλισμού και την πρόσκαιρη ψευδαίσθηση των μισθωτικών βελτιώσεων κτλ. Σήμερα τα κράτη θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο της παγκόσμιας «οικονομικής κρίσης». Οι τράπεζες, οι πολυεθνικές, οι προνομιούχοι δεν χάνουν και πολλά από αυτή την «κρίση». Πιέζουν όμως και θέλουν να ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία είτε με ελαστικοποίηση της εργασίας είτε με περισσότερη καταστολή. Παράλληλα οι εξουσιαστές προσπαθούν να παγιδεύσουν ανθρώπους που διατηρούν κοινωνικά αντανακλαστικά είτε σε μισθωτικές αποκλειστικά διεκδικήσεις είτε σε ανέξοδες για το κράτος κινητοποιήσεις περί καλλωπισμού των κελιών που στοιβάζουν τους ανθρώπους είτε στα μπουντρούμια είτε στις πόλεις.
ΟΜΩΣ οι εξεγέρσεις, όπως το Δεκέμβρη, συνεχίζουν να καταρρίπτουν το μύθο της κρατικής παντοδυναμίας.
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Θεσσαλονίκη, 1η Μάη 2009
Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ & Σύντροφοι/ισσες

a2-copy1.jpg

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη έφερε την άνοιξη της εξέγερσης πιο κοντά… Ώθησε χιλιάδες ανθρώπους στον ελλαδικό χώρο σε μια πολυήμερη σύγκρουση και επίθεση στο κράτος και τους μηχανισμούς του. Τράπεζες, κρατικά κτίρια, δυνάμεις καταστολής, πολυτελή μαγαζιά και αυτοκίνητα, έγιναν στόχος των διαδηλωτών, των νεολαίων και όλων όσων βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους. Δεν ζήτησαν καμία αύξηση στους μισθούς, δε ζήτησαν μείωση της ανεργίας ή αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Διεκδίκησαν το αυτονόητο, να είναι άνθρωποι που οργίζονται και δεν ανέχονται άλλο τους δυνάστες των ζωών τους. Βγήκαν στους δρόμους, με ανιδιοτέλεια, και εξέφρασαν έμπρακτα την αγανάκτησή τους για όλα όσα μαστίζουν την κοινωνία• για όλα τα εγκλήματα και δολοφονίες που διαπράττουν καθημερινά τα κρατικά όργανα, για την αφαίμαξη της δυναμικής της κοινωνίας και τη διαιώνιση της αδικίας. Έτσι ξέσπασε και αυτή η εξέγερση, απρόβλεπτα, χωρίς καθοδηγητές και ειδικούς, χωρίς κλίκες και «φωτισμένες πρωτοπορίες». Και, φυσικά, χωρίς αιτήματα, χωρίς δημοκρατικές εκκλήσεις όπως «να αφοπλιστεί η αστυνομία», «να πληρώσει ο δολοφόνος» κ.τ.λ.
Και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από την αμηχανία και τον πανικό των εξουσιαστών…
Τα Mέσα Μαζικής Εξαπάτησης να ζητάνε ανάληψη δράσης από το ΚΚΕ και το στρατό, αναλυτές να γλύφουν τη νεολαία και να κάνουν τους ανήξερους για την εξ-έγερσή τους, λες και δεν ξέρουν τους λόγους που οδηγούν σ’ αυτή… Κοινός στόχος όλων τους βέβαια, να πείσουν ότι η μόνη διέξοδος είναι η ένταξη στα δημοκρατικά καλούπια και η προσπάθεια καλυτέρευσης μέσα από τις δομές του κράτους. Αυτό δεν προώθησαν άλλωστε και με αφορμή τις κινητοποιήσεις των φυλακισμένων που προηγήθηκαν; Ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες εξήραν τους φυλακισμένους για τη… «σοβαρότητα» των κινητοποιήσεών τους, αφού οι υποσχέσεις περί αποσυμφόρησης στα κάτεργα έπιασαν τόπο και η κατάσταση ηρέμησε… Αυτό επιχείρησαν και όσοι προσπάθησαν να στρέψουν την οργή μόνο ενάντια στην κυβέρνηση. Μάταια, όμως… Η κοινωνική οργή δε ζητά αλλαγή κυβέρνησης και δε στρέφεται μόνο ενάντια στους μπάτσους, αλλά στρέφεται ενάντια στο κράτος συνολικά.
Όπως λέει και μια παροιμία, «όταν δεν μπορείς να σκοτώσεις κάποιον, φίλα του το χέρι…». Αυτό το γνωρίζουν καλά οι πολιτικοί γι’ αυτό και δεν μπορούν να εκφραστούν όπως θα ήθελαν ειλικρινά… Αντίθετα, οι πιο προοδευτικοί εξάρουν την εξέγερση προσπαθώντας να τσιμπήσουν μελλοντικά πολιτική υπεραξία. Μέχρι ενός σημείου βέβαια, αφού και οι του ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα, αφού προτάσσουν τα… στήθη τους για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας, σιγοντάρουν τους εισαγγελείς για κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια…
Αναμφίβολα ο Δεκέμβρης γέννησε πολλές εμπειρίες, απελευθερωτικές διεργασίες που δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές από όσους συνήθισαν στην αρτηριοσκληρωμένη σκέψη που γεννούν οι κομματικές διαδικασίες και οι πολιτικές «αρπαχτές».
Συνολικά έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και δεκάδες προφυλακίστηκαν. Σαν κομμάτι αναπόσπαστο του κοινωνικού αγώνα, η αλληλεγγύη εκφράζεται και θα εκφράζεται αδιαμεσολάβητα από τους αγωνιζόμενους ανθρώπους. ΟΧΙ σαν διεκπεραίωση κάποιου καθήκοντος, ΟΧΙ σαν σύμπλευση με μαζικούς φορείς, ΟΧΙ στη βάση της αντιμετώπισης της καταστολής και του… τρομονόμου από κοινού με την αριστερά (!)
ΑΛΛΑ ειλικρινά και έμπρακτα, συνεχίζοντας την κοινωνική δράση και προωθώντας τις αναρχικές κοινωνικές απελευθερωτικές αντιλήψεις…
Η δημιουργία αναρχικών ομάδων και η συνεχής κοινωνική παρέμβαση είναι ένα εφικτό και αποτελεσματικό μέσο για την συνέχιση του αγώνα… Για να γεννήσει η εξέγερση του Δεκέμβρη κι άλλες εξεγέρσεις…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

12/2/2009
Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσσαλονίκης

a2-copy1.jpg

ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ!

Σάββατο 6 Δεκέμβρη: Ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονείται στα Εξάρχεια από το ανθρωπόμορφο γουρούνι του σώματος των ειδικών φρουρών. Αμέσως ξεσπά γενικευμένη εξέγερση στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τη Λάρισα, το Ηράκλειο και πολλές άλλες πόλεις. Δεκάδες είναι, άλλωστε, οι δολοφονημένοι από το κράτος τα τελευταία χρόνια, από σφαίρες μπάτσων, λιμενικών, εργατικά ατυχήματα, νάρκες, βασανιστήρια, φυλακίσεις κ.ά
Το κράτος παρά το κλίμα τρομοκρατίας δεν μπόρεσε να εμποδίσει τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους, να συγκρουστεί και να επιτεθεί στα όργανα του κράτους, σε τράπεζες και πολυτελή καταστήματα και οχήματα, και σε πλήθος κρατικών και οικονομικών στόχων. Τα ΜΜΕ και τα κόμματα δεν κατάφεραν να τρομάξουν τους νεολαίους να υψώσουν τη φωνή τους και να εκφράσουν έμπρακτα την οργή τους. Ούτε ο νοσταλγός των γκουλάγκ, το ΚΚΕ, που λέει ότι ο “σκληρός πυρήνας των κουκουλοφόρων ελέγχεται από το κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες”, ούτε απ’ όσους μιλάνε για “πιτσιρικάδες” και “τυφλή βία”. Ούτε ΜΜΕ της πόλης που καλούν τους γονείς να μαζέψουν τα παιδιά τους και να μην τα αφήνουν να βγουν έξω!

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ!

Το ένστικτο πάθος για ελευθερία του ανθρώπου οδηγεί στην καταρράκωση νόμων και θεσμών. Ο άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος, αλλά αμέσως του επιβάλλονται κράτος και θεσμοί, καθιστώντας τον ευάλωτο στις κρατικές ιδεολογίες. Αλλά ο τρόμος των κρατιστών για τις εξεγέρσεις δεν έπαψε ποτέ. Μια σπίθα, μια αφορμή είναι ικανή για την συντριπτική εξ-έγερση των ανθρώπων, της ανθρωπινότητας που δεν μπορεί να καταβληθεί τελείως. Κι όλα αυτά χωρίς ειδικούς, κλίκες, ελίτ και φωτισμένες «πρωτοπορίες» που αναμασούν λενινιστικές φανφάρες.
Και οι εμπειρίες και γνώσεις των ανθρώπων που συσσωρεύονται μέσα από τις εξεγερτικές διεργασίες και γεγονότα, είναι ικανά να οδηγήσουν στην συνολική ατομική και κοινωνική απελευθέρωση των ανθρώπων, στην κοινωνική επανάσταση και την ΑΝΑΡΧΙΑ!
“Μπορεί ορισμένες πρακτικές των εξεγερμένων να μην αντιστοιχούν με τις αναρχικές θεωρήσεις και πρακτικές. Αλλά δεν είμαστε εμείς που θα δικάσουμε αυτά με τα οποία διαφωνούμε.
Άλλωστε, η εξέγερση είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι πολύμορφη και αντιφατική. Όμως παραμένει ΕΞΕΓΕΡΣΗ.
Όσο γι’ αυτούς που μιλούν για πλιάτσικο καλό θα είναι να δουν το πλιάτσικο που γίνεται στις ανθρώπινες υπάρξεις από το κράτος και τους κάθε είδους εκμεταλλευτές”
Φαινόταν από καιρό η επίθεση της εξουσίας απέναντι στη νεολαία. Τώρα βγαίνουν οι περισπούδαστοι αναλυτές και δηλώνουν ότι κατανοούν την εξέγερση της νεολαίας αλλά ότι έχει πάρει λάθος δρόμο. Αυτές οι ύαινες ήρθαν τώρα να προσφέρουν στο κράτος τη στήριξη που χρειάζεται. Όσο γι’ αυτούς που υποτιμούν τη νεανική εξέγερση να τους θυμίσουμε ότι οι κάθε είδους “πρωτοπορίες” και ελίτ που εμφανίστηκαν στην ιστορία είτε στράφηκαν με το μέρος των εξουσιαστών είτε αποσύρθηκαν στη μιζέρια τους.
Αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι αν θα καταδικαστούν οι 2 μπάτσοι σε βαριές ή ελαφριές ποινές. Η όποια «καταδίκη» τους δεν μπορεί να αθωώσει τον κύριο υπεύθυνο της δυστυχίας των ανθρώπων: το κράτος.
Το ζήτημα αφορά πλέον ολόκληρη την κοινωνία. Κι ο καθένας τοποθετείται ανάλογα. Οι συνθήκες σύγκρουσης στρέφονται ενάντια στα στηρίγματα του κράτους, αλλά και ενάντια στην δομημένη πραγματικότητα που έχει κατασκευαστεί από τους εξουσιαστές: την πόλη, που είναι η μόνιμη φυλακή εκατομμυρίων σκλαβωμένων.
Μετά το ξέσπασμα αυτής της εξέγερσης ξέρουμε πως ΤΙΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ.
Είναι σημαντικό να υπάρξει μια επέκταση των συγκρούσεων και ενίσχυση της δράσης των αγωνιζόμενων με στόχο το κράτος.
Οι στιγμές της σύγκρουσης και της εξέγερσης μπορούν να γίνουν αιώνες αναρχίας.
Γιατί η εξέγερση δεν σταματά και δεν έχει αιτήματα. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι να απλωθεί να δυναμώσει, να καταστρέψει το σύστημα υποδούλωσης των ανθρώπων.
Μια δυνατότητα που ενισχύεται με την οργάνωση και δράση πάνω στην αναρχική απελευθερωτική προοπτική.
Για έναν κόσμο χωρίς κράτη, μπάτσους, στρατούς, φυλακές, πόλεις, καταπιεστές κι εκμεταλλευτές.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Θεσσαλονίκη 10 Δεκέμβρη 2008
Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

a2-copy1.jpg

INSURRECTIONS ARE THE PRESENT AND THE FUTURE!

Saturday, December 6th: 15-year old Alexis Grigoropoulos is murdered in Exarhia (Athens) by the human-like pig of the “special guards” squad. A generalized revolt erupts in Athens, Thessaloniki, Patras, Volos, Larisa, Heraklion and other cities. Dozens are the murdered by the greek state the last years: by cops’ bullets, coast guards, accidents at work, mines (at the border with Turkey), tortures, incarcerations etc.
The state, besides the intimidation it tried to impose, could not prevent people from flooding the streets, clash and attack the state’s organs, banks and luxurious shops and cars, and a variety of state and economic targets. The media and the political parties could not scare the youth, who raised their voice and expressed their rage. Neither the homesick of the gulags, the Greek communist party (KKE), declaring that “the core of the masked people is controlled by the state and the secret services”. Neither did local media who urged parents to keep their children indoors!
NEVERTHELESS INSURRECTION IS NOT UTOPIA!
The instinctive human passion for freedom leads to the discredit of state and its institutions. Man is born free but quickly the state and its institutions are imposed on him, making him vulnerable to the state’s ideologies. But the rulers’ fear of devastating human revolt is not absent. A sparkle, a motive is capable of provoking insurrection. And all this without experts, elites and “enlightened avant-gardes” who reproduce leninist fanfares.
Experience and knowledge being accumulated through insurrectional processes and events is capable of opening the way to total individual and social liberation, social revolution and ANARCHY!
“Maybe some practices of the revolted are not in compliance with anarchist theory and practise. But we are not the ones to judge those with whom we disagree. Besides, revolt, whether we like it or not, is multiform and contradictory. But it still a REVOLT. As for those who speak of looting, they’d better look at the looting of human lives by the state and every kind of oppressor”.
The state’s attack to the youth was long before seen. Now the educated analysts come to say that they understand youth’s insurrection, but it’ has taken a wrong way. Those hyenas came to assist the state at this difficult time. As for those who underestimate youth’s insurrection, let us remind them that every kind of elite and “enlightened avant-garde” in history either became the state’s back-ups, either “retired” in their misery.
What matters now is not the conviction, light or hard, of the 2 cops. Whatever “conviction” cannot acquit innocent the main responsible for people’s misery: the state.
This case is now a matter that concerns the entire society. And everybody specifies his stance. The insurrectional conditions lean against the state’s supports. but also against the permanent reality that the rulers have constructed, the permanent prison of millions of people: the city.
After the eruption of this insurrection NOTHING WILL BE THE SAME AGAIN.
It’s important for the clashes to generalize and be assisted by the actions of people who fight for freedom, having the state as a target.
The moments of clashes and insurrection can lead to centuries of anarchy.
Because insurrection doesn’t stop, it doesn’t have claims. What is important now is to spread, to strengthen it, to destroy the system of people’s oppression.
An ability, which is rendered by organization and action on the basis of anarchist liberational perspective. For a world without states, cops, armies, prisons, cities, oppressors.

ABOLISH THE STATE AND AUTHORITY


Thessaloniki, December 10th, 2008
Anarchist Core BACK TO THE STREETS

a2-copy1.jpg
O ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤHN ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ Σ’ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

Η φυλάκιση ανθρώπων είναι ένα πανάρχαιο μέσο που χρησιμοποιούν οι εξουσιαστές για να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους, να απομονώσουν τους εξαθλιωμένους, τους “παράνομους”, τους αντίπαλους τους, τους καταπιεσμένους ανθρώπους, όσους αντιστέκονται στα σχέδιά τους και όσους δε χωράνε στη βιτρίνα τους. Η φυλακή είναι συνυφασμένη με τα βασανιστήρια, τους ξυλοδαρμούς και τους εξευτελισμούς ανθρώπων.
Από τους εξοστρακισμούς στην αρχαία Αθήνα και την Ιερά Εξέταση που εξόντωσε χιλιάδες ανθρώπους, ως τα Γκούλαγκ της Σοβιετικης Ένωσης και τα Γκουαντανάμο και Αμπού Γκράιμπ των ΝΑΤΟικών, ο αντίπαλος, όποιος διαφωνεί με το Κόμμα, ο “τρομοκράτης”, ο ανήμπορος στέλνεται στη φυλακή για να δώσει η εξουσία το μήνυμα ότι όποιος ξεφεύγει από τα στενά όρια που καθορίζει αυτή για τις ζωές των ανθρώπων, κινδυνεύει άμεσα να βρεθεί στη “στενή”.
ΟΜΩΣ οι αληθινοί εγκληματίες δεν βρίσκονται στη φυλακή, αλλά στο κυνο-βούλιο, στα υπουργεία, τα δικαστήρια, τα αστυνομικά τμήματα. Τα λαμόγια, οι μεγαλοκαρχαρίες, οι έμποροι ναρκωτικών, οι δολοφόνοι και όσοι συνεργάζονται με το κράτος πάντα “τη γλυτώνουν”. Εξαίρεση στον κανόνα είναι οι περιπτώσεις αλληλοεξόντωσης των εξουσιαστών (π.χ. Κοσκωτάς και μαφιόζοι που κατά καιρούς μπαίνουν στη φυλακή χωρίς να θίγονται τα… “προνόμιά” τους).
Τον ίδιο ρόλο παίζει και η καταστολή μέσω των ψυχιατρείων (όπου η ιατρική επιστήμη θριαμβεύει στη μετατροπή ανθρώπων σε φυτά) και των αναμορφωτηρίων ανηλίκων. Και μέσα στις φυλακές η διοχέτευση ναρκωτικών γίνεται αθρόα για την καταστολή των αντιστάσεων των φυλακισμένων.
Ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση και την αναρχία περνάει και μέσα από τον αγώνα για την καταστροφή των φυλακών. Και σε μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορούν να υπάρχουν φυλακές. Ούτε καν “καλλωπισμένες”…
Το τελευταίο διάστημα πολλοί κρατούμενοι στις φυλακές-κάτεργα του ελλαδικού χώρου προχωρούν σε αποχή συσσιτίου, αγωνιζόμενοι για καλύτερες συνθήκες, με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν.
Εμείς ως αναρχικοί δεν μπορούμε να μη δούμε και σ’ αυτή την περίπτωση την εγκληματική φύση του κράτους. Τα μισάνθρωπα τσιράκια του κράτους που καθημερινά βασανίζουν ανθρώπους γνωρίζουν ότι η κοινωνική οργή φουντώνει και αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει εναντίον τους. Οι φυλακισμένοι και στο παρελθόν έδειξαν ότι με τις εξεγέρσεις τους μπορούν πολύ πιο αποτελεσματικά να πετύχουν κάτι. Μήπως αν βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης και στο μέλλον γίνουν ιδιωτικές φυλακές με περισσότερες “ανέσεις”, θα φυλακίζονται οι άνθρωποι οικειοθελώς;
Στην τωρινή προεκλογική περίοδο οι υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων προσπαθούν απεγνωσμένα να μαζέψουν πρόβατα στο μαντρί. Η κατεύθυνση, όμως, των αγωνιζόμενων για την ελευθερία ανθρώπων πρέπει να είναι στον συνολικότερο ακηδεμόνευτο αγώνα, και όχι στη βάση της αντιμετώπισης της καταστολής με κόμματα και κομματίδια που… “έχουν βοηθήσει” (!!!) και των πρόσκαιρων συμμαχιών, ούτε στις διαπραγματεύσεις και ρεφορμιστικές παγίδες που μπορεί να αποδειχθούν μπούμερανγκ (όπως π.χ. οι “εναλλακτικές συνθήκες κράτησης”). Ούτε φυσικά της εξουσιοδότησης άλλων με το πρόσχημα της μαζικότερης αντιπροσώπευσης. Κι ας γίνεται στο όνομα της “αντιεξουσίας”.

ΔΕ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΟΥΝ τα υποκριτικά δάκρυα των πολιτικών που προσβλέπουν στο να αναδείξουν μια “ανθρώπινη” πτυχή, σαν διαφημιστικό διάλειμμα στη ζωούλα τους, πετώντας ξεροκόμματα στους φυλακισμένους, ενώ και οι ίδιοι είναι συνυπεύθυνοι
ΔΕ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΟΥΝ οι υποκριτικές φωνές των κομμάτων (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) και κομματιδίων της αριστεράς, και οι προκατασκευασμένες συμφωνίες τους, προσδοκώντας σε περισσότερους ψηφοφόρους και τη διατήρηση του χιλιοφθαρμένου και ψεύτικου “επαναστατικού” τους προφίλ

Ο αγώνας για την κατάργηση των φυλακών, και όχι απλά “ενάντια στις φυλακές”, είναι και αγώνας ενάντια στο κράτος, και δεν μπορεί παρά να είναι συνολικός και όχι αναμορφωτικός για ένα θεσμό που μόνο τη βαρβαρότητα προωθεί… γιατί μόνο με το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής και την καταστροφή και του τελευταίου κράτους θα ευτυχήσει πραγματικά η ανθρωπότητα…

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΙΧΩΣ ΝΟΜΟΥΣ & ΕΞΟΥΣΙΑ
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ & ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Θεσσαλονίκη 10 Νοεμβρίου 2008
Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ & Σύντροφοι

a2-copy1.jpg

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886 – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008

Πέρασαν 122 χρόνια από τα γεγονότα του Σικάγο και την άγρια καταστολή που επέβαλλαν τα μισητά όργανα του κράτους. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και χτυπήθηκαν άγρια από τους μπάτσους και τους μπράβους των αφεντικών, οι οποίοι γνώρισαν, όμως, και την οργή των αναρχικών και των ανυπότακτων εργατών.
ΚΑΙ οι αιτίες και οι αφορμές για την εξέγερση των ανθρώπινων κοινωνιών δεν έχουν εκλείψει. Ίσα-ίσα παραμένουν και διογκώνονται από την καθημερινή επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου που απομυζούν τις ζωές των ανθρώπων, καταστρέφουν τη φύση, προκαλούν γενοκτονίες και σφαγές μέσω της «αντι»τρομοκρατικής σταυροφορίας που συνεχίζεται σε Παλαιστίνη, Τσετσενία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.ά.
Οι αναρχικοί, όπως και στο Σικάγο το 1886, όπως και σήμερα, εξακολουθούν να συμβάλλουν με καθοριστικό τρόπο στον κοινωνικό αγώνα για την απελευθέρωση της κοινωνίας από τα δεσμά των καταπιεστών. Το έκαναν και πρόσφατα εδώ πέρα με τη συμβολή τους στην ανάπτυξη ανεξέλεγκτων κινητοποιήσεων στις διαδηλώσεις για το «ασφαλιστικό» και το «εκπαιδευτικό».
Οι ελπίδες που τρέφουν τα συνδικάτα για καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων αποδεικνύονται μέρα με τη μέρα ολοένα και πιο ψεύτικες. Οι διαμαρτυρίες και οι πορείες-κηδείες για μερικά ευρώ παραπάνω δεν είναι η απάντηση.
ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ. Ουτοπία είναι αυτό που υπόσχονται το κράτος και οι συνδικαλιστές, μια παθητική ζωή με την ψευδαίσθηση ότι θα καλυτερεύσουν οι συνθήκες μισθωτής σκλαβιάς, ότι θα σταματήσουν οι πόλεμοι και θα προστατευθεί το περιβάλλον, όσο υπάρχει κράτος κι εξουσία. Γιατί η αλήθεια είναι ότι μόνο με την κατάργηση του κράτους και της εξουσίας μπορεί η ανθρωπότητα να ζήσει ευτυχισμένη.
Κι ας χάθηκαν κάποιες μάχες, κι ας έχουν σφαγιαστεί τόσο και τόσοι αγωνιζόμενοι άνθρωποι στην πορεία των αγώνων της ανθρωπότητας ενάντια στο κρατικό κτήνος. Σημασία έχει ότι ο πόλεμος συνεχίζεται…

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙ
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Θεσσαλονίκη, Πρωτομαγιά 2008
Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

a2-copy1.jpg

ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΟΒΙΔΕΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ

«Στα Βαλκάνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες ουσιαστικά εκπληρώνουν τις ίδιες λειτουργίες με εκείνες που επιτελούσαν η Αυστριακή και η Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ου αιώνα, διατηρούν δηλαδή την ειρήνη ιδρύοντας προτεκτοράτα που παρεμβάλλονται ανάμεσα σε εμπόλεμες εθνότητες»
Henry Kissinger, ΗΠΑ Αυτοκρατορίας ή ηγετική δύναμη,
Για μια διπλωματία του 21ου αιώνα

Το έθνος, καθαρά πλαστό κατασκεύασμα των κυρίαρχων, χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην «ιστορία» για να υποδαυλίσει το μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους, ώστε να αποδυναμωθεί ο κοινωνικός-αντικρατικός αγώνας και να στραφούν οι άνθρωποι στην αλληλοεξόντωση. Έτσι θα μπορέσουν οι εξουσιαστές να συνεχίσουν την πολιτική, στρατιωτική, οικονομική επιβολή τους πάνω στις κοινωνίες.
«Η αντιμετώπιση μιας ανύπαρκτης απειλής είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να ενισχυθεί η θέση ενός έθνους»(Henry Kissinger, Διπλωματία).
Από πίσω συνδιαλέγονται, κάνουν διπλωματία, συμφωνίες, συμμαχίες από δω κι από κει, που άλλοτε σπάνε κι άλλοτε ενεργοποιούνται. Πάντα όμως στοχεύουν στην τύφλωση της ανθρώπινης συνείδησης.
«Αν ήταν η ιδεολογία εκείνη που υποχρεωτικά καθόριζε την εξωτερική πολιτική, δεν θα είχαν δώσει ποτέ τα χέρια ο Χίτλερ με τον Στάλιν, όπως δεν θα τα είχαν δώσει ο Ρισελιέ με τον σουλτάνο της Τουρκίας πριν από τρεις αιώνες» (Henry Kissinger, στο ίδιο).
Οι εδώ κυρίαρχοι προβάλλουν το βασιλιά της αρχαίας Μακεδονίας Αλέξανδρο ως εθνικό ήρωα, ενώ είναι γνωστές οι πολυάριθμες σφαγές που πραγματοποίησε, σε συμμαχία με τους αιγύπτιους ιερείς, για να υποτάξει μια τεράστια περιοχή μέχρι την Ινδία. Συντηρούν τις αντιδράσεις για το όνομα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (αυτό είναι το όνομα που είχαν «τα Σκόπια» μετά τον 1ο «παγκόσμιο πόλεμο»), ενώ τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πλουτίσει από την εκμετάλλευση των βαλκανικών περιοχών.
Προσπαθούν να προκαλέσουν έξαρση του εθνικισμού στις χώρες των Βαλκανίων. Απ’ την μια το πολυδιαφημισμένο συλλαλητήριο του ΛΑΟΣ και άλλων φασιστοειδών αλλά και η ομιλία του Άνθιμου, που δεν… ανέχονται «το ξεπούλημα» του ονόματος. απ την άλλη ακροδεξιές οργανώσεις να πραγματοποιούνε πορείες, ανοίγοντας έδαφος και σε μυστικές υπηρεσίες για κάθε είδους προβοκάτσιες. Τα ΜΜΕ φωνάζουν ότι «απειλείται» η χώρα , παρακινούν τον κόσμο να αντιδράσει και όλα αυτά προς όφελος των καθαρμάτων της διπλωματίας που γεμίζουνε τις τσέπες τους και εγκαθιδρύουνε στρατιωτικές βάσεις.
Το Μακεδονικό τον τελευταίο καιρό δεν είναι άσχετο με τις εξελίξεις σε Κόσοβο, Τουρκία (εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν) και Κύπρο (νίκη του ΑΚΕΛ). Με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία και τη διάλυσή της, οι ΝΑΤΟικοί μπόρεσαν να εγκαταστήσουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση Bondsteel στο Κόσοβο, που μαζί με τις βάσεις της Σούδας στην Κρήτη και στην Κύπρο, προσφέρουν στρατηγικές θέσεις για επερχόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην Αφρική.
Οι Κοσοβάροι «διεκδίκησαν» και πήραν ανεξαρτησία με τη στήριξη των όπλων των ΝΑΤΟικών. Οι Σέρβοι απειλούν με «ανεξαρτητοποίηση» γειτονικών περιοχών όπου διαμένουν σέρβοι.
Όμως η ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων ήταν και θα είναι η μόνη απάντηση από τη μεριά των ανθρώπων στις προσπάθειες μετατροπής τους σε άβουλα πιόνια που παρακολουθούν από την τηλεόραση να σφαγιάζονται καθημερινά Παλαιστίνιοι, Τσετσένοι, Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί
Το αξιοπερίεργο σ’ ότι αφορά τις διεκδικήσεις και τους εθνικισμούς, είναι πως ενώ Τσάμηδες διεκδικούν ένα χώρο στον οποίο κάποτε ζούσαν, όπως και οι κάτοικοι του Σλαβικού τομέα (Σκόπια), το ελλαδικό κράτος και οι αποδώ εθνικιστές διεκδικούν μια Μακεδονία στην οποία ουδέποτε έχουν πατήσει πόδι. Το αντίθετο έχει συμβεί. Τα Δωρικά φύλα που κατάλαβαν, μετά την κάθοδο τους στον ελλαδικό χώρο, την περί ου ο λόγος περιοχή αυτό-ονοματίστηκαν Μακεδόνες. Με τα χρόνια συγκροτήθηκαν σε μια αξιόλογη κρατιστική δύναμη και κατέλαβαν τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.
Δεν ξεγελούν κανέναν οι υποκριτικές φωνές των καθαρμάτων που επιβάλλονται πάνω στις κοινωνίες. Πόσοι και πόσοι άνθρωποι δεν εγκλωβίστηκαν σε εθνικιστικές αυταπάτες, πόσο αίμα δεν χύθηκε για να χαραχτούν νέα συρματοπλέγματα που δεν έπαψαν να ονομάζονται σύνορα; Πόσοι και πόσοι πόλεμοι δεν δικαιολογήθηκαν λόγω της «χαμένης εθνικής αξιοπρέπειας»; Πόσοι και πόσοι κήρυκες του μίσους δεν πληρώθηκαν τα δέοντα για τις υπηρεσίες τους για τον ίδιο αυτό σκοπό, αλλά και πόσοι και πόσοι δεν ανταμείφθηκαν επίσης δεόντως όχι για την πολιτική ευγλωττία τους αλλά για την πολιτική τους σιωπή τις κρίσιμες στιγμές;
Απέναντι στα δολοφονικά σχέδιά τους, να παραμείνει διαρκής πραγματικότητα ο εφιάλτης των κοινωνικών εξεγέρσεων για τους κρατιστές!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ
ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ & Σύντροφοι

a2-copy1.jpg

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ
ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Είναι γνωστές οι προσπάθειες του κράτους εδώ και πάρα πολλά χρόνια να διαδώσουν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, που, σε συνδυασμό με τις άφθονες πηγές αποχαύνωσης του σήμερα, αποσκοπούν στο να διατηρούν τις ανθρώπινες κοινωνίες σε καθεστώς υποταγής. Η διαιώνιση της κρατικής επιβολής διενεργείται με τα ανάλογα σε κάθε εποχή μέσα.
Η δημιουργία στρατιών αποχαυνωμένων ανθρώπων με τον πιο άμεσο τρόπο, δηλαδή τις ναρκωτικές ουσίες, χασίς, ηρωίνη, κοκαΐνη και χάπια, δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί Νο1 project των κρατικών υπηρεσιών, που τα διακινούν και ελέγχουν τη ροή τους, ειδικά προς τη νεολαία.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν έρθει στο «φως της δημοσιότητας» περιπτώσεις κρατικών λειτουργών που καλύπτουν ή συμμετέχουν οι ίδιοι στην τεράστια αυτή επιχείρηση νάρκωσης και εξάρτησης συνειδήσεων της κοινωνίας. Δικαστικοί, μπάτσοι, τελωνειακοί, επιχειρηματίες και μεγαλοπαράγοντες που προβάλλονται ως πρότυπα και ευυπόληπτοι πολίτες ευθύνονται για τον ψυχικό και σωματικό θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων στη γη.
Είναι γνωστή η εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σε μυστικά πειράματα σε ολόκληρες περιοχές με τη διοχέτευση ναρκωτικών ουσιών, όπως και η μεθόδευση της καταστολής του κινήματος του Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων με την ευρεία διάδοση της χρήσης ναρκωτικών.
Το σύγχρονο lifestyle και διάφορα μουσικά ρεύματα προωθούν εν αφθονία τη χρήση ναρκωτικών, ακόμη και την εμπορία τους σαν μέσο ανάδειξης και οικονομικής ευημερίας (βλέπε και στίχους πολλών ραπ συγκροτημάτων). Πολλά ινδάλματα της μουσικής και του κινηματογράφου αλλά και ριζοσπάστες ή αριστεροί βουλευτές, κάνουν δημόσιες δηλώσεις προτρέποντας στη χρήση ναρκωτικών. Οι εξουσιαστές, ενώ υποκρίνονται ότι καταπολεμούν τη διακίνηση, στην ουσία οργανώνουν και διοχετεύουν τεράστιες ποσότητες σε όλο τον πλανήτη. Μόνο η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν αναμένεται να φτάσει στους 8.000 τόνους το 2008, κι αυτό φυσικά χάρη στην «ανθρωπιστική» ΝΑΤΟική επέμβαση, όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν ότι πολεμούν τους εμπόρους ναρκωτικών. ’λλωστε τα κέρδη των εξουσιαστών απ’ αυτή τη δουλειά είναι τεράστια, μαζί μ’ αυτά από πορνεία και διακίνηση όπλων στην ουσία χρηματοδοτούν πλειάδα εξουσιαστικών καθαρμάτων ανά τον πλανήτη. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να διακινούνται τόσο μεγάλες ποσότητες από λιμάνια, δρόμους, σιδηρόδρομους και αεροδρόμια, χωρίς τη συνεργασία κρατικών υπαλλήλων.
Μια μερίδα των εξαρτημένων που συνήθως μαστίζονται και από οικονομική αδυναμία είναι οι ηρωινοεξαρτημένοι, που στην Ελλάδα επίσημα ξεπερνούν τις 80.000, ενώ σίγουρα είναι πολύ περισσότεροι. Πολλοί απ’ αυτούς καταλήγουν στη φυλακή και μπαινοβγαίνουν, ενώ όσοι επιχειρούν να απεξαρτηθούν, πράγμα που ούτως ή άλλως είναι δύσκολο, αντιμετωπίζουν την αδιαφορία των κρατικών υπαλλήλων που πάντα τους εκμεταλλεύονται με πολλούς τρόπους.
Πρόσφατα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης κάποιοι κάτοικοι, αντιδρώντας στη λειτουργία μονάδας ΟΚΑΝΑ, που υπάρχει εκεί από το 1997, προέβησαν σε κάποιες εκδηλώσεις, ζητώντας την απομάκρυνση των εξαθλιωμένων ανθρώπων. Κάποιοι, άλλωστε, παλιότερα στα εγκαίνια της συγκεκριμένης μονάδας, είχαν «παρέμβει» με ρίψη αυγών στο συγκεκριμένο κτίριο. Πρόσφατα σε εκδήλωση του δήμου Σταυρούπολης στα τέλη Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Σάββας Σερασίδης και άλλοι φορείς της πόλης ζητούσαν:
«- Ενδυνάμωση του ΙΖ’ Α.Τ. Σταυρούπολης και δημιουργία της κινητής μονάδας άμεσης επέμβασης μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.
– Μεταφορά των ασθενών σε κατάλληλα διαμορφωμένο κτίριο στο εσωτερικό του ΨΝΘ μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.
– Μέχρι τις 25 Απριλίου να υλοποιηθεί ένα σωστά σχεδιασμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα διασποράς των μονάδων του ΟΚΑΝΑ σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ»
(εφημερίδα Μακεδονία 4/12/07)

Το πρόβλημα βέβαια δε λύνεται με την ενδυνάμωση των χοιροστάσιων και την εκδίωξη των τοξικομανών. Ζώντας στην σημερινή κοινωνία και βιώνοντας την πραγματικότητα όπως αυτή έχει επιβληθεί πάνω στους ανθρώπους μέσω των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και της αναπαραγωγής των κάθε λογής εξουσιαστικών-εκμεταλλευτικών σχέσεων και συμπεριφορών, το κράτος προσφέρει διεξόδους και τρόπους «εκτόνωσης» που, ως εκ «θαύματος», διαφημίζονται και προτείνονται ως πακέτα προσφοράς από τους εκμεταλλευτές προς τους εκμεταλλευόμενους (τυποποιημένη διασκέδαση, ναρκωτικά, lifestyle). Οι άνθρωποι που αγωνίζονται για την καταστροφή του κράτους και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει, αγωνίζονται και για την καταστροφή όλων των εξουσιαστικών-ιεραρχικών δομών που έχουν επιβληθεί και αναπαραχθεί με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, γιατί αυτός είναι και αγώνας ενάντια στην νάρκωση και την εξάρτηση, με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται κι επιβάλλονται.
Γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις αυτές κάποιων φορέων το μόνο που εξυπηρετούν είναι η αστυνομική αντιμετώπιση των τοξικομανών και η αναγνώριση του ρόλου της εγκληματικής επιστήμης. Μια επιστήμη που η ίδια δημιούργησε την ηρωίνη και τώρα πασάρει τη μεθαδόνη.
Δεν είναι άσχετο το ότι η μεγάλη μπατσοκρατία στη συγκεκριμένη περιοχή, σκοπεύει στη διατήρηση του καθεστώτος τρόμου, εξάρτησης και εξαθλίωσης κάποιων δεκάδων ηρωινοεξαρτημένων. Ανά πάσα στιγμή οι μπάτσοι τούς ελέγχουν, τούς συλλαμβάνουν για κατοχή μικροποσοτήτων (που πολλές φορές οι ίδιοι τοποθετούν στα ρούχα των εξαρτημένων).
Η συντηρητική αυτή αντίδραση από μεριάς κάποιων κατοίκων δεν είναι η πρώτη στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που πάντα χρησιμοποιούν κάποια εύπεπτα σλόγκαν του στυλ «παίζουν τα παιδιά μας εδώ». Λίγα χρόνια πριν, κάτοικοι της οδού Αναγεννήσεως είχαν καταλάβει το υπό ανέγερση κτίριο του ΟΚΑΝΑ για μήνες (χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του τηλε-μαϊντανού νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη που έσπευσε να υποστηρίξει τους «κατοίκους»), ενώ και παλιότερα υπήρχαν αντιδράσεις στη λειτουργία μονάδας ΟΚΑΝΑ στην περιοχή της λεωφόρου Στρατού. Σχετική με το θέμα είναι και η πρόσφατη αντίδραση κατοίκων του Ευόσμου ενάντια στη λειτουργία μονάδας για την υποστήριξη ατόμων με ψυχολογικά προβλήματα.
Δεν είναι άσχετη με την υπόθεση αυτή στην περιοχή της Σταυρούπολης και η δημιουργία εμπορικού κέντρου στην περιοχή, του οποίου το ίματζ προφανώς θα είχε πρόβλημα από την παρουσία κάποιων «ξένων» στοιχείων.

«Εάν τα παιδιά μας δεν βλέπουν τους εμπόρους ναρκωτικών σημαίνει ότι αυτοί δεν θα υπάρχουν; Σημαίνει ότι ο κίνδυνος θα σταματήσει να υφίσταται; Σημαίνει ότι αυτοί θα σταματήσουν να κάνουν τη δουλειά τους; Εάν αυτό δεν είναι προεκλογικός στρουθοκαμηλισμός τότε τι είναι; Μήπως είναι μια υπεύθυνη θέση δημοτικού άρχοντα; Υπάρχουν χιλιομετρικά κριτήρια στην υπόθεση των ναρκωτικών; Υπάρχουν μήπως ταξικά κριτήρια; Κατά την άποψη μου ούτε χιλιομετρικά κριτήρια υπάρχουν, ούτε ταξικά. Τα ναρκωτικά μας αφορούν όλους. Και αφορούν ακόμη περισσότερο εσάς λόγω της θεσμικής θέσης που διατηρείτε.
Κ. Δήμαρχε και τις διοξίνες από τους Ταγαράδες δεν τις βλέπουμε αλλά είναι και αυτές επικίνδυνες.»
(από σχόλιο σε μπλογκ του δήμου Σταυρούπολης)

Η θέση των αναρχικών και γενικότερα των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων δεν μπορεί να είναι παρά ενάντια σε κάθε μορφή νάρκωσης. Οι αναρχικοί, ειδικότερα, πάντα ήταν και θα είναι στο πλευρό όλων των καταπιεσμένων. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τάσσονται με την πλευρά των συντηρητικών και ρατσιστικών αντιδράσεων σε βάρος εξαθλιωμένων ανθρώπων, όπως π.χ. οι επιθέσεις που δέχτηκαν τοξικοεξαρτημένοι στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων στην Αθήνα. Το εύπεπτο σύνθημα «ΕΞΩ Η ΠΡΕΖΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ» ή στη συγκεκριμένη περίπτωση «ΕΞΩ Ο ΟΚΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ» είναι παραπλανητικό και δεν αντανακλά κανένα αναρχικό χαρακτηριστικό, καθώς οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές αγωνίζονται συνολικά ενάντια στα ναρκωτικά κι όχι μόνο στο να μην έχουν παρουσία σε μια συγκεκριμένη πλατεία κάποιοι εξαθλιωμένοι άνθρωποι. Το «καθάρισμα» άλλωστε κάθε περιοχής του πλανήτη από κάθε είδους εξουσιαστικές καταστάσεις και ιδεολογίες ήταν και είναι το ζητούμενο για την πραγματοποίηση της πανανθρώπινης εξέγερσης!


Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ και Σύντροφοι

a2-copy1.jpg

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Οι εκλογές με όποιο τρόπο και με όποιο «σύστημα» και αν διεξάγονται είναι και θα είναι εις βάρος της κοινωνίας και προς όφελος των ολίγων κηφήνων που διαιωνίζουν την επικυριαρχία τους πάνω στους ανθρώπους. Οι κάθε λογής πολιτικοί μας καλούν να τους ψηφίσουμε για να «συνεχίσουν το έργο τους». Καλούν τους ανθρώπους να εκλέξουν ειδικούς και αντιπροσώπους για να διαχειριστούν τις ζωές τους.
Ισχυρίζονται μερικοί ότι η αποχή από τις εκλογές προέρχεται από ανθρώπους που βαριούνται να πάνε να ψηφίσουν ή από ηλικιωμένους που δεν μπορούν λόγω αδυναμίας να προσέλθουν στο ύψιστο αυτό… «καθήκον». Θιασώτες αυτής της λογικής είναι προφανώς όσοι έχουν συμφέρον να αυξάνεται η εκλογική πελατεία. Γιατί περί πελατείας πρόκειται όσο κι αν προπαγανδίζεται αυτή η δημοκρατική διαδικασία ότι λειτουργεί για το συμφέρον της κοινωνίας.
Αυτή η αντίληψη, όμως, υποστηρίζει εξ αρχής και κάτι άλλο. Ότι οι ψηφοφόροι και όσοι οικειοθελώς βάζουν το σταυρό τους για κάποιο μπουμπούκι πολιτευτή, το κάνουν συνειδητά! Ότι συμφωνούν με το πρόγραμμα (ποιο πρόγραμμα αλήθεια; αυτό της ληστείας σε βάρος της κοινωνίας) και τις ψεύτικες υποσχέσεις δηλαδή των πολιτευτών. Όλοι αυτοί που προσβλέπουν σε κάποια εξυπηρέτηση δηλαδή ή εξαγοράζονται με χρήμα ή άλλα είδη, όλοι αυτοί ψηφίζουν συνειδητά!
Παραδίπλα και αυτοί που υποστηρίζουν ότι με την αποχή και το άκυρο βοηθιούνται τα μεγάλα κόμματα και άρα πρέπει να ψηφίσουμε τα μικρά κόμματα. Είναι κι αυτοί είναι αυριανοί επίδοξοι δυνάστες της κοινωνίας, που ούτως ή άλλως εξυπηρετούνται από τον κρατικό μηχανισμό και συμμετέχουν σ’ αυτόν. Σαν κόμματα και επιχορηγήσεις παίρνουν και συμμετέχουν στην εξαπάτηση της κοινωνίας για την υποταγή της στα κόμματα και τους θεσμούς, καθώς επίσης και τον αποπροσανατολισμό της, ώστε να παρακολουθεί αμέτοχη τα πολιτικά παιχνίδια και να μην οδηγείται στο δρόμο που θα έπρεπε από τη φύση του ελεύθερου ανθρώπου: δηλαδή της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ και της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ με το κράτος και τους μηχανισμούς του.
Τα ρουσφέτια, οι υποσχέσεις για διορισμό, για κάποια σύμβαση με το δημόσιο, οι εκβιασμοί, οι μπίζνες με τις προμήθειες του δημοσίου και χίλια μύρια οφέλη που μπορεί να έχει κανείς από την πρόσβασή του σ’ ένα παράσιτο που λέγεται βο(υ)λευτής, αποδεικνύουν περίτρανα τη σαπίλα της εκλογικής διαδικασίας.
Κι έχουν το θράσος να ζητούν ψήφους αυτοί που κατέκαψαν τα δάση και χωριά κι αυτό το καλοκαίρι, ξεπουλώντας χιλιάδες στρέμματα στους τραγοπαπάδες, στους ξενοδόχους και τους εργολάβους. Γι’ αυτό πρέπει να εισπράξουν την οργή και την αηδία για τον κρατισμό και τα όποια προσωπεία του, και…
ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Θεσσαλονίκη 8 Σεπτεμβρίου 2007
Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ & Σύντροφοι

a2-copy1.jpg

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Ο αναρχικός Βασίλης Στεργίου, έχοντας συμβάλλει για περίπου 17 χρόνια στους κοινωνικούς αγώνες ως αναρχικός, βρίσκεται προφυλακισμένος μετά τη σύλληψή του στην πορεία της 8ης Μάρτη στην Αθήνα, στα πλαίσια των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχαν οι αναρχικοί, στα πλαίσια του κοινωνικού απελευθερωτικού αγώνα.
Η απόπειρα αναδιάρθρωσης των εκπαιδευτικών δομών από το κράτος βρίσκει απέναντι τής αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια, στον αγώνα των οποίων συμβάλλουν και οι αναρχικοί, βάζοντας φυσικά το δικό τους λόγο και πρόταγμα για την πανανθρώπινη ελευθερία.

«Ένα Α-δέσποτο «φοιτητικό κίνημα», δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι, απρόβλεπτοι ταραξίες μέσα στους ταραξίες, κουκουλοφόροι μέσα στους κουκουλοφόρους, συνοδοιπόροι των αναρχικών, Α-κομμάτιστοι, αλλά και Α-νυποχώρητοι. Γοητεύονται για τα καλά από την αναμέτρηση και τη σύγκρουση με την εξουσία.

ΜΕ ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ,
ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ
Η «χαμένη γενιά» κράτησε τα πανεπιστήμια κλειστά για σχεδόν 1 χρόνο!», κατέλαβε τους δρόμους και έστησε οδοφράγματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις επιθέσεις στους μπάτσους και τα κρατικά κτίρια στην Αθήνα, τον εμπρησμό του οχήματος της ΕΤ-3 στη Θεσσαλονίκη, «μέχρι τη βεβήλωση των ιερών και των οσίων του έθνους και την πολιορκία της βουλής».
«Χαμένοι δεν είναι όσοι συγκρούονται και αμφισβητούν ριζικά την εξουσία. Χαμένοι θα παραμείνουν όσοι δεν αγωνίζονται»

Οι καταδίκες και οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης δεν μπορούν ν’ ανακόψουν την κοινωνική οργή, που δεν μπορεί παρά να εκδηλωθεί για άλλη μια φορά, ειδικά μετά το συνεχιζόμενο κρατικό έγκλημα του εμπρησμού χιλιάδων στρεμμάτων γης και την καταστροφή των ζωών εκατοντάδων ανθρώπων που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες, για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των εργολάβων και των ξενοδόχων.
Παρομοίως δεν μπορεί ν’ ανακόπτεται και η κοινωνική αλληλεγγύη, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την πελατειακή αλληλεγγύη που επιδεικνύουν διάφοροι, αποκρύπτοντας την αναρχική ιδιότητα του συντρόφου, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος.
ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ

Αναρχικός Πυρήνας ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Δελμούζου 3 – Θεσσαλονίκη

(προκηρυξη που μοιραστηκε στη συγκεντρωση αλληλεγγυης στο συντροφο στην Καμαρα στη Θεσσαλονικη την Τριτη 28 Αυγουστου)

a2-copy1.jpg

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Μάη συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη 5 άτομα. Οι 3 απ’ αυτούς επιχειρείται από τους μπάτσους να συσχετιστούν με εμπρησμούς αυτοκινήτων που έγιναν πριν στο χώρο γύρω από τα πανεπιστήμια. Την Τρίτη 8 Μάη προφυλακίζονται στις φυλακές Αυλώνα. Είναι η πιο πρόσφατη από τις κατασταλτικές κινήσεις του κράτους. Προφυλακισμένοι παραμένουν ο αναρχικός Βασίλης Στεργίου για τις συγκρούσεις της 8 Μάρτη στην Αθήνα, ο Timo Behrendt, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε συναυλία στο ΑΠΘ. Επίσης, ο Γιάννης Δημητράκης, προφυλακισμένος για ληστεία τράπεζας το Γενάρη του 2006 και οι Νίκος Κουνταρδάς και Στέλιος Μαλινδρέτος, για τον ξυλοδαρμό του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ μετά από πορεία στην Αθήνα.

Οι συνεχιζόμενες φοιτητικές κινητοποιήσεις και οι κοινωνικές διεργασίες τις οποίες προκαλούν, έχουν προκαλέσει αμηχανία μέχρι τώρα στα πολιτικά κόμματα και όσους επιχειρούν να προωθήσουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης του κράτους ενάντια στην κοινωνία.

Η συμμετοχή των αναρχικών στις φοιτητικές κινητοποιήσεις γίνεται στα πλαίσια του ευρύτερου κοινωνικού απελευθερωτικού πολέμου. Η απόπειρα αναδιάρθρωσης των εκπαιδευτικών δομών από το κράτος βρίσκει απέναντι αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια, στον αγώνα των οποίων συμβάλλουν και οι αναρχικοί, βάζοντας φυσικά το δικό τους λόγο και πρόταγμα για την πανανθρώπινη ελευθερία.

Τον τελευταίο καιρό είδαμε την ανάπτυξη ανεξέλεγκτων δραστηριοποιήσεων από κοινωνικά κομμάτια τα οποία συναντιούνται στο δρόμο, σε διαδηλώσεις, σε παρεμβάσεις, σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, σε κινητοποιήσεις στήριξης συλληφθέντων. Οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα μέσα σε μια διαρκή κοινωνική αναταραχή ενάντια στην προσπάθεια για αναδιάρθρωση των κρατικών δομών και τη συνεχή οικονομική επίθεση, είναι λειτουργικές για τον κοινωνικό αγώνα και βοηθούν στην παραπέρα ανάπτυξη απελευθερωτικών εγχειρημάτων. Σε πολλές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες, εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν απέναντι στο κράτος και τις δυνάμεις καταστολής, επιτέθηκαν, αμύνθηκαν, συνεργάστηκαν ή όχι απέναντι στην κρατική αλαζονεία.

Η σύγχυση και η αμηχανία του πολιτικού κόσμου είναι σαφής, αφού τα κόμματα δε μπορούν να δράσουν ως κατασταλτικός μηχανισμός τόσο εππιτυχημένα. Από την άλλη, είναι ορατός και ο κίνδυνος εγκλωβισμού, όμως, σε ανέξοδες για το κράτος κινήσεις.

Η συμμετοχή σε αυτές τις κινητοποιήσεις από την πλευρά των αναρχικών φυσικά και δεν είναι θέμα εναντίωσης στις κυβερνητικές επιλογές, αλλά έχει χαρακτήρα αλληλεγγύης και συνάντησης με αληθινά αγωνιζόμενους ανθρώπους που σπάνε τις κομματικές αλυσίδες. Οι αλεπούδες οι πολιτικοί παραφυλάνε, έτοιμοι να καρπώσουν ψήφους «παίζοντάς το» ενάντια… Γιωργάκηδες και Αλαβάνοι σήκωσαν μπαϊράκι αντιπολίτευσης, όλοι όμως γνωρίζουν ότι και οι 300 δουλεύουνε μαζί. Το τηλεοπτικό παραμυθάκι της πίεσης προς το Συνασπισμό για τους «κουκουλοφόρους» δεν ήταν παρά μια διαπραγμάτευση για το πότε θα ατονούσαν οι πορείες και θ’ άνοιγαν σιγά-σιγά οι σχολές.

Μια τακτική συνεχούς συκοφάντησης των αναρχικών και των αγωνιζόμενων ανθρώπων ακολουθείται έντεχνα, επιστημονικά μελετημένη από τους ειδικούς της πλύσης εγκεφάλου που εδρεύουν στα τηλεοπτικά κανάλια, έχοντας ως δεδομένη τη συνεχή διείσδυση των αναρχικών απελευθερωτικών αντιλήψεων στους ανθρώπους και την πάγια συμπάθεια που δείχνουν οι καταπιεσμένοι προς τους αναρχικούς και όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους που ανιδιοτελώς και με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Στο σημείο αυτό είναι που:

– η όποια δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης των κοινωνικών συγκρούσεων
– η παρουσία και συνομιλία στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης
– η αναγωγή σε «συνομιλητή» των αρχών των όποιων «σοβαρών εκπροσώπων» του… «χώρου»

-δίνει έδαφος στο κράτος να απλώσει τα κατασταλτικά του μέτρα και τη συναίνεση που επιχειρεί να αποσπάσει από την κοινωνία στη δύσκολη γι’ αυτό περίοδο που διανύουμε.
Οι δρόμοι, όμως, είναι ανοιχτοί και δύσκολα μπορεί κάποιος να τους μπλοκάρει…

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟYΣ & Σύντροφοι

a2-copy1.jpg

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΣΤΩΝ

Με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Δημητράκη, υπόδικου για απαλλοτρίωση υποκαταστήματος της εθνικής τράπεζας στην Αθήνα, το Γενάρη του 2006, εκατοντάδες κρατούμενοι στα κάτεργα των φυλακών ξεσηκώθηκαν τη Δευτέρα 23 Απρίλη.

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα κάτεργα αυτά ήταν η βαθύτερη αιτία για την οποία 7 ελληνικές φυλακές ξαναέζησαν εξεγέρσεις. Το πάθος για ελευθερία ήταν και παραμένει ανίκητο όταν υπάρχει θέληση. Οι εξεγερμένοι ξήλωσαν συρματοπλέγματα, προξένησαν φθορές στα μπουντρούμια, όπως θα έκανε κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος. Οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν , την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία παρακολουθεί τα κρατικά τρωκτικά να κατατρώνε το βιος του κοσμάκη στα ομόλογα – σε μερικές από τις φυλακές που είχαν εξεγερθεί, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το κράτος, όταν δεν μπορεί να αφομοιώσει τους ανθρώπους που θέλει να υποτάξει χρησιμοποιώντας μια πλειάδα από μέσα … από την θεσμολαγνεία, την εκπαίδευση, την καθημερινή πλύση εγκεφάλου μέσα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, τα ναρκωτικά και το lifestyle … επιβάλλει την ωμή καταστολή.

Ειδικότερα στις φυλακές, το μεγαλύτερο μέσο καταστολής που χρησιμοποιούν οι εξουσιαστές είναι η αθρόα διακίνηση ναρκωτικών, μετατρέποντας ανθρώπινα όντα σε φυτά και παρουσιάζοντάς το σαν τη μόνη επιλογή για να «ξεφύγεις» από την πραγματικότητα της «στενής». Τα εγκλήματα του κράτους βρίσκουν την απτή απόδειξή τους στα τείχη που περιτριγυρίζουν αυτά τα μπουντρούμια.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε διάφορες πόλεις του ελλαδικού χώρου, με πορείες και παρεμβάσεις στις πόλεις αλλά και έξω από τις φυλακές, δείχνοντας ότι ο αγώνας για ζωή και ελευθερία είναι κοινός μέσα κι έξω από κελιά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ
ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΙΧΩΣ ΝΟΜΟΥΣ & ΕΞΟΥΣΙΑ

Θεσσαλονίκη 26 Απριλίου 2007
Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

a2-copy1.jpg

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι συνεχιζόμενες φοιτητικές κινητοποιήσεις και οι κοινωνικές διεργασίες τις οποίες προκαλούν, έχουν προκαλέσει αμηχανία μέχρι τώρα στα πολιτικά κόμματα και όσους επιχειρούν να προωθήσουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης του κράτους ενάντια στην κοινωνία.
Η συμμετοχή των αναρχικών στις φοιτητικές κινητοποιήσεις γίνεται στα πλαίσια του ευρύτερου κοινωνικού απελευθερωτικού πολέμου. Η απόπειρα αναδιάρθρωσης των εκπαιδευτικών δομών από το κράτος βρίσκει απέναντι αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια, στον αγώνα των οποίων συμβάλλουν και οι αναρχικοί, βάζοντας φυσικά το δικό τους λόγο και πρόταγμα για την πανανθρώπινη ελευθερία.
Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε την ανάπτυξη ανεξέλεγκτων δραστηριοποιήσεων από κοινωνικά κομμάτια τα οποία συναντιούνται στο δρόμο, σε διαδηλώσεις, σε παρεμβάσεις, σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, σε κινητοποιήσεις στήριξης συλληφθέντων. Οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα μέσα σε μια διαρκή κοινωνική αναταραχή ενάντια στην προσπάθεια για αναδιάρθρωση των κρατικών δομών και τη συνεχή οικονομική επίθεση, είναι λειτουργικές για τον κοινωνικό αγώνα και βοηθούν στην παραπέρα ανάπτυξη απελευθερωτικών εγχειρημάτων. Σε πολλές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες, εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν απέναντι στο κράτος και τις δυνάμεις καταστολής, επιτέθηκαν, αμύνθηκαν, συνεργάστηκαν ή όχι απέναντι στην κρατική αλαζονεία.
Η σύγχυση και η αμηχανία του πολιτικού κόσμου είναι σαφής, αφού τα κόμματα δε μπορούν να δράσουν ως κατασταλτικός μηχανισμός τόσο εππιτυχημένα. Από την άλλη, είναι ορατός και ο κίνδυνος εγκλωβισμού, όμως, σε ανέξοδες για το κράτος κινήσεις.
Η συμμετοχή σε αυτές τις κινητοποιήσεις από την πλευρά των αναρχικών φυσικά και δεν είναι θέμα εναντίωσης στις κυβερνητικές επιλογές, αλλά έχει χαρακτήρα αλληλεγγύης και συνάντησης με αληθινά αγωνιζόμενους ανθρώπους που σπάνε τις κομματικές αλυσίδες. Οι αλεπούδες οι πολιτικοί παραφυλάνε, έτοιμοι να καρπώσουν ψήφους «παίζοντάς το» ενάντια… Γιωργάκηδες και Αλαβάνοι σήκωσαν μπαϊράκι αντιπολίτευσης, όλοι όμως γνωρίζουν ότι και οι 300 δουλεύουνε μαζί. Το τηλεοπτικό παραμυθάκι της πίεσης προς το Συνασπισμό για τους «κουκουλοφόρους» δεν είναι παρά μια διαπραγμάτευση για το πότε θα ατονήσουν οι πορείες και θ’ ανοίξουν σιγά-σιγά οι σχολές.
Μια τακτική συνεχούς συκοφάντησης των αναρχικών ακολουθείται έντεχνα, επιστημονικά μελετημένη από τους ειδικούς της πλύσης εγκεφάλου που εδρεύουν στα τηλεοπτικά κανάλια, έχοντας ως δεδομένη τη συνεχή διείσδυση των αναρχικών απελευθερωτικών αντιλήψεων στους ανθρώπους και την πάγια συμπάθεια που δείχνουν οι καταπιεσμένοι προς τους αναρχικούς και όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους που ανιδιοτελώς και με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια συνεχίζουν να αντιστέκονται.
Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και δύσκολα μπορεί κάποιος να τους μπλοκάρει…
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ


Θεσσαλονίκη Μάρτιος 2007

Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ & Συντροφοι

a2-copy1.jpg

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ

Στις 6 Μάη πραγματοποιείται το ευρωπαϊκό «κοινωνικό» φόρουμ στην Αθήνα. Εκατοντάδες διαδηλωτές σπάζουν το κομματικό μαντρί και μαζί με αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και άλλους ανυπότακτους ανθρώπους επιτίθενται σε μπάτσους, σε τράπεζες και πολυτελή καταστήματα και άλλους κρατικούς στόχους.
Οι συνασπισμένοι του Φόρουμ μιλάνε για «ομάδες τυφλής βίας», ανοίγοντας το δρόμο στις προφυλακίσεις. Και δεν ήταν η πρώτη φορά, βεβαίως, που αποκρύπτουν και απονοηματοδοτούν το νόημα και την ουσία της κοινωνικής εξεγερτικής πραγματικότητας. Έτσι και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στις 21/6/2003 κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη, από μεγάφωνα στην Εγνατία, μιλούσαν για «συνεργασία κουκουλοφόρων με την αστυνομία στην πρόκληση επεισοδίων».
Ο δρόμος της κοινωνικής εξέγερσης, όμως, και ο δρόμος της συνδιαλλαγής με το κράτος για καλύτερες συνθήκες εκμετάλλευσης της ανθρωπότητας δε θα συναντηθούν ποτέ.
«Κι ας μιλάνε με ρίγη συγκίνησης όταν αναφέρονται σε «αδικοχαμένους νεκρούς» όπως ο νεαρός Τζουλιάνι. Γιατί με την ιδιότητα του νεαρού θα πρέπει να τον θυμούνται όλοι, ούτε καν σαν «ακτιβιστή»… Ένα πρόσωπο διαφημιστικό σε μπλουζάκια. Και ας έπεσε φορώντας κουκούλα. Και ας ήταν γνωστός-άγνωστος, ταραξίας μέσα στους ταραξίες, προβοκάτορας της κοινωνικής ευταξίας αριστερής ή δεξιάς. Δεν έχει σημασία.
Η εξουσιαστική τύφλωση που τους διακατέχει και η απόλυτη προσήλωσή τους στην υπηρέτηση του κράτους δεν θα τους επιτρέψει ποτέ να συνειδητοποιήσουν και να παραδεχτούν, πως τις ίδιες μέρες, που μοστράριζαν στους κρατούντες τις φανφάρες -με τις οποίες πιστεύουν πως θα ξεγελάσουν και θα κρατήσουν στην επιρροή και την εξουσία τους τούς ανθρώπους- ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ. Όσο κι αν δεν θέλουν να το δεχθούν, όχι μόνο υπήρξε επιτυχημένο αλλά πραγματοποιήθηκε και μία δυναμική πορεία από το Μοναστηράκι στα Προπύλαια, στην οποία συμμετείχαν 1500 άνθρωποι.» (από προκήρυξη που κυκλοφόρησε μετά τις 6/5).
Οι στόχοι των διαδηλωτών, όμως, δεν ήταν καθόλου τυφλοί… η Αστυνομική Διεύθυνση, το περιπολικό έξω από δικαστικό μέγαρο, οι τράπεζες, η κλούβα έξω από το κοινοβούλιο, τα αστυνομικά φυλάκια των πρεσβειών της Γαλλίας, της Ιταλίας ή των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών, το «λαϊκό» ξενοδοχείο Χίλτον και τα «φτωχομάγαζα» της Ερμού-
17 άνθρωποι επιλέγονται μετά το τέλος της πορείας για να διωχθούν, και προφυλακίζονται 4 απ’ αυτούς. Μετά από προαναγγελίες -από τα ΜΜΕ- για το πόσοι θα οδηγηθούν στη φυλακή. Με λίστες ονομάτων αναρχικών, που διοχετεύτηκαν στην ανακρίτρια, με την παρουσία την πρώτη μέρα στα δικαστήρια του εισαγγελέα Διώ(κ)τη.
Οι καπνοί από τα φλεγόμενα οδοφράγματα ήταν καπνοί ενός κοινωνικού πολέμου που δεν άρχισε χθες και δε θα τελειώσει αύριο. Ενός πολέμου με νεκρούς, με εκατοντάδες συλλήψεις και χιλιάδες τραυματίες. Σιάτλ, Αθήνα, Γένοβα, Πράγα, Νάπολι, Κεμπέκ, Νίκαια, Γκέτεμποργκ, Εβιάν, Θεσσαλονίκη- σταθμοί μιας κοινωνικής απελευθερωτικής διεργασίας, στην οποία οι αναρχικοί συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, στους καιρούς της «αντι»τρομοκρατικής σταυροφορίας – αλλά και στα λευκά κελιά της δημοκρατικής Ευρώπης, στους καιρούς του big brother και της απόπειρας ολοκληρωτικής νάρκωσης της κοινωνίας. Μια «αντι»τρομοκρατική σταυροφορία που περνάει από τα βουνά του Αφγανιστάν και συνεχίζεται ενάντια στο αντάρτικο στο Ιράκ, στην καταβομβαρδισμένη Τσετσενία και στις καθημερινές σφαγές στην Παλαιστίνη. Σ’ αυτά τους τα σχέδια οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και οι αναρχικοί, βρίσκονται αντιμέτωποι και απειλούν το σύγχρονο εξουσιαστικό κτήνος.
Οι 3 διαδηλωτές που παραμένουν προφυλακισμένοι από τις 6 Μάη είναι οι Γ. Κατσαδούρας, Γ. Κυριακόπουλος, Τ. Ζαντορόζνι. Στις 29/11 ο Ταράσιος ξεκινάει απεργία πείνας με στόχο την απελευθέρωση του ίδιου και των συγκατηγορούμενών του.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΤΑΡΑΣΙΟ ΖΑΝΤΟΡΟΖΝΙ
(από 29/11)
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

a2-copy1.jpg

ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ»
ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΑΤΛ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ…

Η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση έχει να κάνει με την διαδικασία ενοποίησης της κυριαρχίας, που ξεκίνησε το 1989, μετά από δεκαετίες «ψυχρού πολέμου», ανάμεσα στο δυτικό καπιταλιστικό και το σοβιετικό κομμουνιστικό μοντέλο, που διαδέχτηκαν τη νίκη των «αντιφασιστικών δυνάμεων» στο Β’ «παγκόσμιο πόλεμο», ο οποίος, όπως και ο Α΄ π.π., ήρθε να ανακόψει τις επαναστατικές διαθέσεις των λαών, που δεν έπαψαν να απειλούν τα θεμέλια των κρατών.
Στις επόμενες δεκαετίες εντατικοποιήθηκε ο έλεγχος, η καταστολή με διάφορους τρόπους, η ανάπτυξη πολυάριθμων τεχνολογικών μέσων με σκοπό την επιβολή ελέγχου, την υποταγή της κοινωνίας και την εκμετάλλευσή της.
Μιλώντας για τις συνόδους και τις κινητοποιήσεις ενάντια σ’ αυτές τις συναθροίσεις των καθαρμάτων και εγκληματιών της εξουσίας, έχουμε, κατ’ αρχήν, να τονίσουμε 4 σημαντικά σημεία:
– την οργανωμένη συνεργασία κρατών + συνασπισμών κρατών προκειμένου να εφαρμόσουν τα αντικοινωνικά τους σχέδια (κυρίως σε σχέση με 2 άξονες: 1) την κοινή οικονομική επίθεση στις κοινωνίες, 2) τα κοινά αστυνομικά μέτρα
– την επίδειξη ισχύος από τη μεριά των κρατιστών, ότι δηλαδή αποφασίζουν σε χλιδάτες μαζώξεις τους, προστατευμένοι από αέρα, στεριά και θάλασσα με υπερσύγχρονα πολεμικά μέσα, το μέλλον των λαών, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα
– τη ρεφορμιστική αντίδραση κομματιών της Αριστεράς, που επιχειρούν να παρουσιάσουν «λύσεις»-παυσίπονα, διαπραγματεύσιμες με το σύστημα (φόρος Τόμπιν, επιδόματα κτλ.)
– την οργάνωση του μαύρου μπλοκ, των αναρχικών, αντιεξουσιαστών και άλλων αγωνιζόμενων για την ελευθερία ανθρώπων, που παρουσιάζουν, σε πείσμα των καιρών, επαναστατικά προτάγματα, συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής και επιτίθενται σε χώρους και σύμβολα του κράτους, και ξεφτιλίζοντας έτσι τα πολυδιαφημισμένα συνέδρια και συνόδους (ΝΑΤΟ, G8, Ε.Ε. κ.ά.)
Το μαύρο μπλοκ εμφανίστηκε ως μια πρόσκαιρη συνάθροιση ανθρώπων που διαδηλώνουν, με επιθετικές διαθέσεις, σε κινητοποιήσεις ενάντια στην «παγκοσμιοποίηση». Προωθώντας τους αγώνες ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο, ενάντια σε ρατσισμό, σεξισμό και κάθε κρατική ιδεολογία, ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη και τη μετάλλαξη της ανθρώπινης φύσης.
Το κράτος, όσο κι αν προσπαθεί να προβάλλει τις σύγχρονες πολιτιστικές κατακτήσεις, δεν διστάζει να καταφύγει στην ωμή βία και τρομοκρατία, όπως και όλα τα κράτη στην ιστορία κατέστειλαν τις λαϊκές εξεγέρσεις, και σε πολλές περιπτώσεις να πυροβολεί στο ψαχνό εναντίον διαδηλωτών (Τζουλιάνι, Γουέστμπεργκ κ.ά).
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κυριαρχία διεξάγει την «αντι»τρομοκρατική σταυροφορία σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Τσετσενία, και αλλού, προσπαθώντας να πετύχει την επιβολή σε κάποιες ζωτικές για την εξουσία περιοχές του πλανήτη. Σε πολλές απ’ αυτές, κομμάτια του πληθυσμού αρνούνται κατηγορηματικά να σκύψουν το κεφάλι και αντιστέκονται βίαια. Η βαρβαρότητα των (αντι)τρομοκρατών, ο βομβαρδισμός με τοξικά και ραδιενεργά υλικά περιοχών του πλανήτη, η χρήση Γκουαντανάμο επιχειρεί να τρομάξει τις κοινωνίες για να τις διατηρήσει στη λήθη και την υποταγή, με αντάλλαγμα τις όποιες άχρηστες καταναλωτικές απολαύσεις και τη δήθεν ανάπτυξη των πολιτισμένων περιοχών, που δημιουργούν ρομποτάκια-πολίτες που απλά επιβιώνουν ταΐζοντας τους εξουσιαστές.
Η αντίσταση, όμως, εξαπλώνεται. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην «παγκοσμιοποίηση» δεν έπαψαν να σκορπούν την ανασφάλεια στους κρατιστές, οι φυλακές και τα τείχη που χτίζουν δεν φαίνονται ικανά να ανακόψουν την κοινωνική επαναστατική οργή, που θα σαρώσει το κράτος και τα όργανά του. Τόσοι επιστήμονες, αναλυτές, πολιτικοί, τόσα δικτυωμένα ΜΜΕ του ψεύδους και της πλύσης εγκεφάλου, κι όμως, μοιάζουν ανίκανοι να εμποδίσουν την έκφραση της ανθρωπινότητας και της αλληλεγγύης, που απαγκιστρώνεται από την πολιτική και επιτίθεται σε κράτος και θεσμούς. Κι όπως τα βασανιστήρια των ιεροεξεταστών στο Μεσαίωνα, έτσι και τα Γκουαντανάμο και οι μυστικές φυλακές, δεν πρόκειται να τρομάξουν τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια, αλλά, αντίθετα, θα τα κάνουν πιο ισχυρά και με πλήρη συνείδηση για τον, κρυφό ή φανερό, ρόλο κάθε κομματιού της εξουσίας.
ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ», λοιπόν, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των συνόδων των εξουσιαστών, και όχι μόνο ως έννοια και διαδικασία, αλλά πολεμώντας κι αυτούς που την προωθούν, όπως και κάθε εξουσιαστής, ως κομμάτι του συνολικού κοινωνικού απελευθερωτικού πολέμου.
Για την κοινωνική και ατομική απελευθέρωση, για την ελεύθερη κοινωνία, την ΑΝΑΡΧΙΑ!

H ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ,
ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 12-17/6/1997 (Σύνοδος Κορυφής των 15 της Ε.Ε).
Πορεία 35.000 ανθρώπων, επιθέσεις σε τράπεζες και αστυνομικά οχήματα, συλλήψεις και πορείες αλληλεγγύης.
ΑΘΗΝΑ 19/11/1999 (Επίσκεψη Μπιλ Κλίντον)
Ξεσπούν γενικευμένες συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας και δεκάδες εμπρησμοί τραπεζών, επιθέσεις σε υπουργεία και κρατικά κτίρια, στο χρηματιστήριο και σε πολυτελείς στόχους.
ΣΙΑΤΛ 28-30/11/1999 (Σύνοδος του ΠΟΕ)
Γενικευμένες απεργίες, απαγόρευση κυκλοφορίας, 40.000 άνθρωποι στο δρόμο και επιθέσεις σε τράπεζες και σε πολυεθνικές.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ 14/4/2000 (Συνδιάσκεψη του ΠΟΕ και του ΔΝΤ)
20.000 διαδηλωτές, οδομαχίες με τους μπάτσους και 600 συλλήψεις.
ΠΡΑΓΑ 26-28/9/2000 (Σύνοδος ΠΟΕ και Παγκόσμια Τράπεζα)
Αντιφασιστική πορεία 3000 ανθρώπων, πορεία τις επόμενες μέρες με 3 μπλοκ, μολότοφ, αντλίες νερού και οδοφράγματα.
ΝΙΚΑΙΑ 5-8/12/2000 (Σύνοδος Κορυφής των 15 της Ε.Ε.)
Συγκρούσεις στα σύνορα όπου αποκλείονται διαδηλωτές, 2 ξεχωριστές πορείες στις 7 Δεκέμβρη με 2.000 και 3.000 κόσμο αντίστοιχα, επιθέσεις σε τράπεζες και μπάτσους και 50 συλλήψεις.
ΖΥΡΙΧΗ 27/1/2001 (Συνδιάσκεψη του ΠΟΕ)
Οδοφράγματα και συγκρούσεις με τους μπάτσους και 150 συλλήψεις.
ΝΑΠΟΛΗ 17/3/2001 (Συνδιάσκεψη για ζητήματα τεχνολογίας)
30.000 διαδηλωτές, η κεντρική πλατεία γίνεται πεδίο μάχης, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Περίπου 100 συλλήψεις.
ΚΕΜΠΕΚ 20-21/4/2001 (Σύνοδος του FTAA – Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών)
3,8 χιλιόμετρα συρματοπλέγματος για να προστατέψουν τη σύνοδο. Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της χώρας με κόστος 100 εκ. δολάρια. 60.000 διαδηλωτές. Συγκρούσεις με τους μπάτσους και επιθέσεις σε πολυτελή καταστήματα, οδοφράγματα, μολότοφ και καταπέλτες για 2 μέρες. 280 συλλήψεις.
ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ 14-16/6/2001 (Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. με προσκεκλημένο το Μπους)
15.000 διαδηλωτές. Εισβολή των μπάτσων σε σχολείο, συγκρούσεις από το πρωί, οι μπάτσοι επιτίθενται και με σκυλιά, επιθέσεις σε αστυνομικά οχήματα και καταστήματα, ο Hannes Westberg πυροβολείται. Μεγάλες είναι οι ζημιές στην πόλη και 540 άτομα συλληφθέντα. Απαγγέλλονται κατηγορίες σε 96 άτομα και επιβάλλονται ποινές από 3 μήνες έως 4 χρόνια.
ΓΕΝΟΒΑ 14-22/7/2001 (Σύνοδος Kορυφής των G8)
Συρματοπλέγματα 4 χιλιομέτρων γύρω από την «κόκκινη ζώνη», προληπτικές συλλήψεις, εκρήξεις βομβών πριν τη σύνοδο σε διάφορες πόλεις με αποδέκτες γραφείο εργασίας, τηλεοπτικό κανάλι, βιομηχανία και εμπορικό κέντρο. Επίθεση των καραμπινιέρων σε πλοίο με διαδηλωτές στην Ανκόνα. Πορεία 50.000 ανθρώπων στις 19 Ιούλη, ασφαλίτες ξυλοκοπούνται. Στις 20 Ιούλη, γίνεται πορεία 7000 αναρχικών, αντιεξουσιαστών, αυτόνομων και αντιφασιστών. Το black block χωρίζεται σε δύο βασικά τμήματα αλλά και σε μικρότερες ομάδες. Επιθέσεις σε κρατικά κτίρια και σε μπάτσου, ενώ πυροβολισμούς δέχονται επιτιθέμενοι στις φυλακές Marasi. Στην Corso Torino πυρπολούνται τράπεζες και καταστήματα, κρατικά κτίρια, η περιφερειακή διοίκηση των καραμπινιέρων, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και μεγάλες επιχειρήσεις. Γενίκευση των συγκρούσεων και επιθέσεων σε πολλά σημεία, επίθεση σε πάρκινγκ εταιρείας σεκιούριτι. Στην Piazza Alimonda πέφτει νεκρός από 2 πυροβολισμούς στο κεφάλι από τους μπάτσους ο Carlos Giuliani. Αργότερα γίνεται γνωστό ότι μια γαλλίδα διαδηλώτρια δολοφονήθηκε στα σύνορα. Ακολουθούν άγριες συγκρούσεις και επίθεση στις φυλακές Marasi. Η Γένοβα καίγεται, και την επόμενη μέρα, απ’ άκρη σ’ άκρη.
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 13-15/12/2001 (Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.)
2.500 διαδηλωτές στο αναρχικό μπλοκ, επιθέσεις σε 2 τράπεζες και σε αστυνομικό τμήμα.
ΜΟΝΑΧΟ 6-7/2/2002 (Σύνοδος ΝΑΤΟ) & ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 31/1-4/2/2002 (Σύνοδος WEF)
Σαμποτάζ από χάκερ σε ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών και δεκάδες συλλήψεις. Συλλαμβάνονται όσοι φοράνε κουκούλες σε πορεία στη Νέα Υόρκη λίγες μέρες πριν, όπου είχαμε και επίθεση σε εταιρεία που κάνει πειράματα σε ζώα. Μεγάλη πορεία στη Ζυρίχη ενάντια στο ΝΑΤΟ και το WEF (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ). Ο 22χρονος Eduardo Parodi πεθαίνει από ασφυξία που προκλήθηκε από δακρυγόνα που έπεσαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. 60.000 διαδηλωτές στο Πόρτο Αλέγκρε. Πορεία αναρχικών που αντιτίθεται στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ καταλαμβάνει κτίριο συγκρούεται με τους μπάτσους.
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 14-16/4/2002 (’τυπη Σύνοδος της Ε.Ε.)
Συγκρούσεις με τους μπάτσους και άγρια καταστολή από την πρώτη μέρα, που απαντιέται με επιθέσεις και εμπρησμούς την επόμενη.
ΣΕΒΙΛΛΗ 21-22/6/2002 (Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.)
30-40 χιλιάδες διαδηλωτές, δυναμικές πορείες σε Μαδρίτη (500.000 διαδηλωτές), Βαρκελώνη, Μάλαγα, Σαραγόσα, Βαλένθια.
ΟΤΑΒΑ 26-27/7/2002 (Σύνοδος Κορυφής των G8)
Κυνηγημένοι στα βουνά οι συνεδριάζοντες, επιθέσεις με πέτρες στην πορεία, ταυτόχρονες πορείες σε άλλες πόλεις.
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ 3/9/2002 (Σύνοδος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη)
Επίθεση των μπάτσων και συλλήψεις σε καθιστικές διαμαρτυρίες.
ΑΘΗΝΑ 16-17/4/2003 (Διάσκεψη της Ε.Ε.)
Συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας και επιθέσεις στους μπάτσους, 1 μήνα μετά την έναρξη της επίθεσης του ΝΑΤΟ στο Ιράκ.
ΕΒΙΑΝ 1-3/6/2003 (Σύνοδος G8)
50.000 διαδηλωτές προσπαθούν να φτάσουν στο Εβιάν, στα γαλλοελβετικά σύνορα και συγκρούονται άγρια με τις δυνάμεις καταστολής. Ακτιβιστής τραυματίζεται σοβαρά όταν οι μπάτσοι κόβουν το σκοινί που τον κρατάει από γέφυρα. Εμπρησμοί και επίθεση σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν κάποιοι αντιπρόσωποι.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20-22/6/2003 (Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.)
Κατάληψη της Φιλοσοφικής από αναρχικούς στις 16/6. Εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές, παρεμβάσεις και δυναμικό μαύρο μπλοκ το Σάββατο 21/6 που πυρπολεί τράπεζες, επιχειρήσεις, πολυεθνικές και επιτίθεται σφοδρά στους μπάτσους. Δεκάδες συλλήψεις και 7 προφυλακίσεις.
ΜΟΝΤΡΕΑΛ 26/6/2003 (Σύνοδος ΠΟΕ)
Σπασίματα βιτρινών πολυεθνικών και 236 συλλήψεις, οι πιο πολλές στην περιοχή της συνόδου.
ΚΑΝΚΟΥΝ 11/9/2003 (Σύνοδος ΠΟΕ)
Διαδηλωτές σπάζουν το φράχτη της κόκκινης ζώνης και συγκρούονται με τους μπάτσους. Ο Κορεάτης Lee Kyung-hae αυτοκτονεί με μαχαίρι σε ένδειξη διαμαρτυρίας φορώντας πλακάτ που γράφει «Ο ΠΟΕ σκοτώνει τους αγρότες».
ΡΩΜΗ 4/10/2003 (Έκτακτη Σύνοδος Ε.Ε.)
Σκατά στο σπίτι του Μπερουσκόνι, επιθέσεις σε μπάτσους και κρατικές υπηρεσίες.
ΜΟΝΣ 25/10/2003
Εκατοντάδες ακτιβιστές «επιθεωρούν» εισβάλλοντας σε έδρα του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο και συλλαμβάνονται.
ΜΑΪΑΜΙ 20/11/2003 (Σύνοδος FTAA)
Προσπάθεια κατάρριψης του φράχτη και άγρια καταστολή.
ΝΤΑΒΟΣ 20-25/1/2004 (Σύνοδος του WEF)
Πολλές μέρες πριν γίνονται συγκρούσεις σε Βίντερτουρ, Βέρνη
ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ 1-3/6/2004 (Σύνοδος FTAA/ALCA)
Βασανιστήρια στους δεκάδες συλληφθέντες της Γκουανταλαχάρα. Οδοφράγματα και συγκρούσεις στον Παναμά ενάντια στην αποικιοκρατική επικείμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Παναμά και ΗΠΑ.
ΡΩΜΗ 4/6/2004 (Επίσκεψη Μπους)
Μεγάλη πορεία και συγκρούσεις με τους μπάτσους.
ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ 28-29/6/2004 (Σύνοδος ΝΑΤΟ)
Επιθέσεις σε τράπεζες και καταστήματα και συλλήψεις. 23.000 μπάτσοι έχουν επιστρατευτεί.
ΣΑΝΤΙΑΓΟ 20-21/11/2004 (Σύνοδος APEC)
Συγκρούσεις και εκατοντάδες συλλήψεις στη διαδήλωση στις 17/11, μέρα της επίσκεψης Μπους, εν όψει των κινητοποιήσεων κατά της συνόδου των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού, που γίνεται τις επόμενες μέρες.
ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ 10/3/2005
Ψηφίζεται η CAFTA (προπομπός της FTAA – Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου για την Αμερικανική Ήπειρο) με χιλιάδες μπάτσους να κυκλώνουν την πόλη και δακρυγόνα να αιωρούνται διαρκώς.
ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ 6-8/7/2005 (Σύνοδος G8)
Κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο στο Γκλενιγκλς
ΜΠΟΥΣΑΝ 17/11/2005 (σύνοδος APEC)
Aγριες συγκρούσεις στην Κορέα. Διαδηλωτές και μπάτσοι τραυματίζονται.
ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ 13-18/12/2005 (Σύνοδος ΠΟΕ)
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής.
XAΡΤΟΥΜ 23/1/2006 (Σύνοδος Κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης)
Μπάτσοι εισβάλλουν σε συνάντηση τοπικών και διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων στην πρωτεύουσα του Σουδάν, συλλαμβάνοντας 30 άτομα.
ΑΘΗΝΑ 25/4/2006 (Επίσκεψη της Κοντολίζα Ράις)
Επιθέσεις στους μπάτσους, σε τράπεζες, σε υπουργείο και πολυτελή καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη της αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών.
ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσσαλονίκης

a2-copy1.jpg

FIGHTING GLOBALIZATION: FROM SEATTLE TO THESSALONIKI AND BEYOND

The so-called globalization has to do with the process of unification of sovereignty, that started in 1989, after decades of «cold war», between the western capitalist and the soviet communist model, that succeeded the victory of the «antifascist forces» in the second «world war», which, just like the first «w.w.», came to interrupt the revolutionary attitudes of the people, which never stopped to shake the foundations of the states.
In the next decades there was intensification of control and repression by all means, the development of numerous technological means in order to impose control, the submission of society and its exploitation.
Speaking of summits and the mobilizations against those congregations of the scum and criminals of authority, we have, initially, to point out the following:
– the organized co-operation between states + coalitions of states in order to apply their anti-social plans (mainly concerning 2 issues: 1) the common international attack to societies, 2) the common international police measures
– the demonstration of force by statists, i.e. that they decide, at their luxurious congregations, protected via air, land and sea by state of the art polemic faculties, about the future of the people, without having to give reasons for their actions
– the reformist reaction by parts of the left, trying to present «solutions»-painkillers, negotiable with the system (Tobin tax, benefits etc.)
– the self-organization of the black block, anarchists, antiauthoritarians and other people that struggle fro freedom, presenting, besides the difficulties of our times, revolutionary perspectives, clash with the police forces and attack against venues and symbols of the state, humiliating, thus, multi-advertised summits (NATO, G8, E.U. etc.)
The black block presented as a temporary co-operation between people who protest, with offensive attitudes towards authority, at mobilizations against «globalization». Boosting struggles against the State and the Capital, against racism, sexism and every authoritarian ideology, against the destruction of the planet and the mutation of human nature.
The state, no matter its attempts to present the modern inventions of civilization, does not hesitate to indulge into raw violence and terrorism, just like all the states in history squashed popular revolts, and in many cases shot straight against demonstrators (Juliani, Westberg etc.).
Sovereignty globally, now, applies the (anti)terrorist crusade in Iraq, Afghanistan, Palestine, Chechnya and other vital regions for authority, trying to impose slavery. In many of these areas, parts of the population resist violently to their succumbion. The barbarity of the (anti)terrorists, the use of toxic and radio-active substances on the planet, every kind of Guadanamo, seek to scare and terrify societies, to keep them into oblivion and silence, in exchange with whatever useless consuming comforts and the alleged «development» of civilized regions, creating robot-citizens who just survive feeding the scum of the authority.
But, resistance is expanding. Mobilizations against «globalizations» never stopped to spread insecurity among statists, prisons and walls they build don’t seem capable of interrupting the social revolutionary rage which will crash the state and its organs. So many scientists, so many analysts, politicians, so many connected media full of lies and brainwashing, yet, however, they seem unable to prevent the expression of humanness and solidarity, which disengage from politics and assault state and institutions. The parts of society that struggle for freedom won’t be terrified by Guadanamos, just like they weren’t terrified by the tortures of Spanish Inquisition, yet, they will be more powerful and with full consciousness about the, secret or obvious, role of every part of authority..

SO, FIGHTING �GLOBALIZATION�, not only during the summits of the rulers, and not only as a conception and process, but also fighting those who propose it, as well as every ruler, as a part of the overall social liberation war�
For social and individual liberation, for a free society, for ANARCHY�


STATE TERRORISM HAS NO BORDERS,
BUT SO DOES RESISTANCE

AMSTERDAM 12-17/6/1997 (EU Summit).
Demonstration of 35.000 people, banks and police vehicles attacked, arrests and solidarity demos.
ATHENS 19/11/1999 (Bill Clinton visit)
Generalized clashes in the centre of Athens, dozens of arsons, banks, ministries, government buildings, stock market and other luxurious places are targets.
SEATTLE 28-30/11/1999 (WTO)
Generalized strikes, traffic ban, 40.000 people on the streets, banks and multinational corporations are attacked.
WASHINGTON 14/4/2000 (WTO and IMF)
20.000 demonstratos, clashes with cops and 600 arrests.
PRAGUE 26-28/9/2000 (WTO + World Bank)
Antifascist demo by 3000 people, another demo next days with 3 separate blocks, Molotov cocktails, water pumps and barricades.
NICE 5-8/12/2000 (EU Summit)
Clashes at the borders where demonstrators are blocked, 2 separate demos on Dec. 7th with 2000 and 3000 people, banks and cops are attacked, 50 arrests.
ZURICH 27/1/2001 (WTO)
Barricades and clashes with cops, 150 arrests.
NAPLES 17/3/2001 (Technology summit)
30.000 demonstrators, battle at the central square, tear gas and rubber bullets. About 100 arrests.
QUEBEC 20-21/4/2001 (FTAA)
3,8 km of barbed wire to protect the summit. The largest police operation in the history of Canada, 100 million dol. Cost. Clashes with the cops and assaults on luxurious stores, barricades, molotov cocktails and catapults for 2 days 280 arrests.
GETEBORG 14-16/6/2001 (EU Summit – George Bush visit)
15.000 demosntrators. Cops invade a school, clashes since the morning, cops attack with dogs, raids on police stations and shops, Hannes Westberg is being shot. Major destructions at the city, 540 arrested. Charges from 3 months to 4 years for 96 people.
GENOVA 14-22/7/2001 (G8)
4 km barbed wire around the �red zone�, preventive arrests, bombs explode before the summit at various cities, aiming a labour service, a tv channel, an industry and a mall. Demonstrators on a boat in Ancona are attacked by the carabinieri. 50.000 demonstration on Jule 19th, secret cops beaten. July 20th: 7000-people anarchist, antiauthoritarians, autonomous and antifascist demo. The black block is divided in 2 basic parts and other smaller groups. Government buildings and cops are attacked, shots are fired against people who attack the local Marasi prison . In Qorso Torino, banks and shops are set on fire, also government buildings, the regional headquarters of carabinieri, car dealerships and large corporations. Generalization of clashes and attacks, assault on a private security firm parking-lot. Carlos Juliani is being shot in the head by  a cop in Piazza Alimonda. Later another murder, that of a French demonstrator at the borders, is being known. Fierce clashes the next day, attack against Marasi prison. Genova is burned, from one end to another.
BRUSSELS 13-15/12/2001 (EU Summit)
2.500 demonstrators, 2 banks and a police station are attacked.
MUNICH 6-7/2/2002 (ΝΑΤΟ Summit) & NEW YORK 31/1-4/2/2002 (WEF)
A NATO website is sabotaged by hackers, tens of thousands of demonstrators and dozens of arrests. In New York, everyone with a covered face is arrested. There we had an animal experiments company attacked a few days ago. Big demo in Zurich against NATO and WEF. 22-year old Eduardo Parodi dies of asphyxia caused by teargas thrown during clashes. 60.000 demonstrators in Porto Alegre-Brazil. An anarchist demo which opposes the World Social Forum occupies a building and clashes with the cops.
BARCELONA 14-16/4/2002 (Informal ΕU Summit)
Clashes with the cops and fierce repression from the first day, retaliated with clashes and arsons next day.
SEVILLA 21-22/6/2002 (EU Summit)
30-40 thousands of demonstrators, dynamic demos in Madrid (500.000), Barcelona, Malaga, Saragosa, Valencia.
OTTAWA 26-27/7/2002 (G8)
Chased by the people, the summit is up on the mountains, attacks with stones at the demo, simultaneous demos in other cities.
JOHANESBURG 3/9/2002 (World Summit on Sustainable Development)
Cops attack and arrest people who sit-in.
ATHENS 16-17/4/2003 (EU Conference)
Clashes in the centre of Athens, cops attacked, 1 month after the war in iraq started.
EVIAN 1-3/6/2003 (G8)
50.000 demonstrators try to reach Evian, at the France-Switzerland borders, clash severely with cops. An activist is severely injured when the cops cut the rope which binds him to a bridge. Corporations are burned down and a hotel, where some representatives are staying, is attacked.
THESSALONIKI 20-22/6/2003 (EU Summit)
Occupation of the Philosophical School by anarchists on 16/6. Workshops, discussions, projections, interventions and a dynamic black block on Saturday 21/6 burns banks, corporations, multinationals and severely attacks cops. Dozens of arrests and 7 demonstrators in jail.
MONTREAL 26/6/2003 (WTO)
Multinational shop windows are broken, 236 arrests, most around the ‘red zone’.
CANCUN 11/9/2003 (WTO)
Red zone fence is passed by demonstrators, clashes with cops. Lee Kyung-hae, farmer from Korea, commits suicide with a knife to protest, while wearing a banner  «WTO kills farmers».
ROME 4/10/2003 (Special ΕU Summit)
Shit is thrown onto Berlusconi�s house, cops and state services attacked.
MONS 25/10/2003
Hundreds of activists �inspect� a NATO faculty by invading it and get arrested.
MIAMI 20/11/2003 (FTAA)
Attempts to drop down the police fence and fierce repression.
DAVOS 20-25/1/2004 (WEF)
Many days ago we had clashes in Wintertour and Bern.
GUADALAHARA 1-3/6/2004 (FTAA/ALCA)
Dozens of demonstrators that were arrested were tortured. Barricades and clashes in Panama against the impending colonial agreement of free trade between Panama and the USA.
ROME 4/6/2004 (Bush visit)
Big demo and clashes with the cops.
ISTANBUL 28-29/6/2004 (ΝΑΤΟ)
Banks and shops attacked, arrests, 23.000 on the road.
SANTIAGO 20-21/11/2004 (APEC)
Clashes and hundreds of arrests at the demo of 17/11m day of Bush’s visit, a few days before the mobilizations against APEC.
GUATEMALA 10/3/2005
CAFTA is being passed by the legislature of Guatemala (preceded FTAA (Free Trade Area of the Americas) amidst teargas and thousands of cops surrounding the city.
EDINBURGH 6-8/7/2005 (G8)
Mobilizations against the Summit in Glenneagles.
BUSAN 17/11/2005 (APEC- Asia Pacific Economic Co-operation)
Fierce clashes in South Korea. Demonstrators and cops injured.
HONG-KONG 13-18/12/2005 (WTO)
Hundreds of demonstrators clash with the police.
HARTUM 23/1/2006 (African Union Summit)
Cops invade a venue of local and international humanitarian organizations in the capital of Sudan and arrest 30 people.
ATHENS 25/4/2006 (Condolleza Rice visit)
Cops, a ministry, banks and luxurious shops are attacked in the centre of Athens against the visit of the secretary of state of the USA.

EVERYTHING IS GOING ON!

Anarchist Group BACK TO THE STREETS
Anarchist Archive of Thessaloniki

a2-copy1.jpg

KATAΓΓΕΛΙΑ

Όταν πολεμάς το φασισμό δεν μπορείς να είσαι χειρότερος από φασίστες…

Στη σημερινή πορεία που καλούσε η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης και πριν ξεκινήσει η πορεία, μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης προσπάθησαν να διώξουν μέλη της Αναρχικής Αρχειοθήκης που μοίραζαν προκήρυξη. Περικύκλωσαν ένα σύντροφο και μια συντρόφισσα για να τους διώξουν όπως έλεγαν μακριά. Οι σύντροφοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι έτσι κι αλλιώς δεν επρόκειτο να κατέβουν στην πορεία.
Ένας αναρχικός σύντροφος παρενέβη και τον χτύπησαν με μπουνιές, σκίζοντάς του το χείλος. Βρίζοντας και απειλώντας, ως συνήθως. Σε μικρή απόσταση βρίσκονταν και μέλη της κατάληψης Terra Incognita. Οι σύντροφοι αποχώρησαν.

Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Φεβορυάριος 2006

a2-copy1.jpg

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ


Η επίθεση με μαχαίρια σε 3 μαθητές συντρόφους από φασιστοειδή στις 25 Μαρτίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της παρέλασης και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στις παρελάσεις, είναι άλλο ένα πρόσφατο κρούσμα επιθέσεων φασιστών. Το κράτος και οι μπάτσοι χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες ομάδες και τους κατευθύνουν αναλόγως. Για να αποκόψουν την κοινωνική απελευθερωτική δράση έχουν προβεί σε επιθέσεις εναντίον καταλήψεων και συντρόφων αναρχικών στην Αθήνα, σε εμπρησμούς ενάντια σε αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και άλλους αγωνιζόμενους ανθρώπους.

Όσοι αγωνίζονται για την κοινωνική απελευθέρωση ξέρουν πολύ καλά ότι πίσω από αυτές τις επιθέσεις κρύβεται το ίδιο το κράτος που βάζει για τις βρωμοδουλειές του κάποιες συμμορίες. Περιμένει, επίσης, να αποπροσανατολιστούν αγωνιζόμενοι άνθρωποι και να ασχολούνται μόνο «με τους φασίστες».

Απέναντι σ’ αυτούς, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι αντιπαρατάσσουν το λόγο τους, τη δράση τους, τις παρεμβάσεις, τις εκδηλώσεις και τις πορείες και όλα τα μέσα που έχουν αναδείξει οι κοινωνικοί αγώνες που, παρά τις σύγχρονες συνθήκες υποδούλωσης, σύγχυσης και εξευτελισμού της ανθρωπινότητας, δεν παύουν να κλονίζουν τα θεμέλια του κράτους.
Από την άλλη, οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές δεν ταυτίζονται με τον αντιφασισμό σαν ιδεολογία, καθώς το πεδίο δράσης τους είναι ευρύτερο και περιλαμβάνει όλα τα σημεία και πεδία που οι κρατιστές επιβάλλονται πάνω στην κοινωνία και την εκμεταλλεύονται. Η νίκη των «αντιφασιστικών δυνάμεων» στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο προχώρησε στη σύγχρονη δυτική ευρωπαϊκή δημοκρατία της ανεργίας και της λιτότητας, των πολέμων και των ναζιστικού τύπου επεμβάσεων σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη.

H όξυνση του κοινωνικού πολέμου και η απεμπλοκή από διλήμματα και αυταπάτες είναι η απάντηση των αγωνιζόμενων κοινωνικών κομματιών.

Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Φλεβάρης 2006

A2 copy1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

Σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2005, τις πρωινές ώρες, έγινε εμπρησμός στα γραφεία της Αναρχικής Αρχειοθήκης Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο εσωτερικό των γραφείων και να καταστραφεί μικρό μέρος του αρχειακού υλικού και εντύπων.

Δεν θεωρούμε ούτε τυχαία, ούτε συμπτωματική αυτή την ενέργεια. Η Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας 5 χρόνια παρουσίας και δράσης, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων, χθες και σήμερα, στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ. Η ενέργεια αυτή ενάντιά μας και στο χώρο που δρούμε δεν πρόκειται να ανακόψει την κοινωνική απελευθερωτική δράση και τη συμβολή μας σε αυτή.

Η επίθεση αυτή έρχεται μια μέρα μετά την επίθεση στο ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη στην Αθήνα.

Τα γλοιώδη ενεργούμενα του κράτους σύρθηκαν σαν σκουλήκια, προσπαθώντας να κάψουν τα γραφεία μας. Φαίνεται ότι οι εχθροί της ελευθερίας και της αναρχίας συνασπίζονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Όσο όμως κι αν προσπαθήσουν δεν πρόκειται να πετύχουν τους σκοπούς τους. Οι αναρχικοί και οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι δεν πτοούνται από αυτές τις άθλιες πρακτικές τους.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

11-12-2005

Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσσαλονίκης

a2-copy1.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΤΙΣ 3/10/2005

Μια ακόμη επίθεση μελών της «Αντιεξουσιαστικής Κίνησης» έλαβε χώρα στη φοιτητική λέσχη το απόγευμα της Δευτέρας 3/10. Ο αναρχικός σύντροφος Γρηγόρης Θωμόπουλος, από την Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει δικαστεί δις για κακουργήματα λόγω της συμμετοχής του σε διαδηλώσεις, έπεσε θύμα επίθεσης από περίπου 10 ροπαλοκρανοφόρους τραμπούκους της «Α.Κ.» την ώρα που έβγαινε από το εστιατόριο της Λέσχης. Μάλιστα διέδιδαν στους παρευρισκόμενους ότι χτυπάνε ένα φασίστα!.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναρχικοί και αγωνιζόμενοι άνθρωποι βρίσκονται στο στόχαστρο της συγκεκριμένης κλίκας. Η συνεργασία τους με κόμματα όπως ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ, τα ΜΜΕ και το κράτος, τους οδηγεί σε περαιτέρω κατρακύλα που βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την υπογραφή «Αντιεξουσιαστική». Η συμβολή των αναρχικών στην ανάπτυξη των κοινωνικών απελευθερωτικών διεργασιών στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα μετά τις αναξέλεγκτες συγκρούσεις της 21ης Ιούνη 2003 στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι κάτι που ενοχλεί τους συγκεκριμένους.. κυρίους. Θυμίζουμε ενδεικτικά ότι τότε έδιναν εγγυήσεις στην εφημερίδα «Βήμα» ότι » όποιος προσπαθήσει να κάνει επεισόδια θα πεταχτεί από την πορεία! Η αντίληψη τσιφλικά που έχουν για τις πορείες και τις κινητοποιήσεις τους οδηγεί συχνά στο να επιχειρούν να επιβάλουν λογοκρισία στις πορείες, κάτι που δεν έχουν πετύχει. Με αφορμή την υπόθεση ενός μετανάστη, επιχειρούν με τη βία να επιβάλουν τη διαστρεβλωμένη στο μυαλό τους «αλήθεια», προβαίνοντας σε αρκετές επιθέσεις εναντίον συντρόφων από το «Αναρχικό Στέκι ΝΑΔΙΡ (Β’ Εστία)». Και, φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι οι νέες αυτές επιθέσεις έρχονται μετά τις κοινωνικές συγκρούσεις στις 10/9 κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στη ΔΕΘ, που «χάλασαν» το κλίμα συνδιαλλαγής που υπηρετεί η Α.Κ.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ! Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ! ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ! ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ.. «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ»

Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσ/νίκης & Σύντροφοι

a2-copy1.jpg


CONCERNING THE ATTACK ON AN ANARCHIST COMRADE AT THE STUDENT RESTAURAN IN THESSALONIKI ON 3/10/2005

Another attack by members of the ‘Antiauthoritarian Move/ment’ took place, this time in the student restaurant of Thessaloniki on Monday afternoon 3/10. The anarchist comrade Gregory Thomopoulos, from the Anarchist Archive of Thessaloniki, who has been trialed twice, heavily accused with, because of his participation in demonstrations, was attacked by about 10 bullyboys of the ‘A.M.’, armed with helmets and sticks, while he was leaving the student restaurant of Thessaloniki. They even spread rumours to the people around that they were attacking a fascist!

It is not the first time that anarchists and other social fighters are attacked by this specific gang. Their co-operation with political parties like Sinaspismos (a leftist party) and the Communist Party of Greece, with mass media and WITH THE STATE, is leading them into further decadence, which ofcourse has nothing to do with their signature ‘Antiauthoritarian’. The contribution of anarchists in the development of social liberational processes in Thessaloniki, especially after the uncontrolled clashes on 21st of June, 2003 in Thessaloniki during the mobilizations against the EU Summit, is something that bothers those.. gentlemen. Just to remind, they were giving guarantees then, through the big newspaper ‘Vima’ that ‘anyone who creates clashes in the demonstration will be thrown out’! Their conception that social struggles are their property often leads them to try to impose censorship in demonstrations, something that of course has not been achieved. After a case with an immigrant, they try to impose by violence their, distorted in their minds, ‘truth’, attacking comrades from the Anarchist Infoshop NADIR (B’ student dorm) many times. And of course, it’s not accidental that these new attacks happened after the big insurrectionist happenigs in Thessaloniki on 10/9/2005 during the mobilizations against the Thessaloniki International Fair, and that obviously disturbed the.. tactics of negotiation with the state that is followed by the ‘A.M.’.

SOCIAL STRUGGLES ARE NOBODY’S PROPERTY!
SILENCE IS COMPLICITY!
COPS AND STALINISTS UNITED AS A FIST!
LET’S ISOLATE THE AUTHORITARIANS OF THE.. «ANTIAUTHORITARIAN MOVE/MENT»

Anarchist Archive of Thessaloniki & Comrades

a2-copy1.jpg


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ
Σε συνέχεια των φασιστικών προκλήσεων της κλίκας της Α.Κ, σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2005, γύρω στις 7 το απόγευμα, και ενώ λάμβανε χώρα η προγραμματισμένη εβδομαδιαία συνάντηση των συντρόφων, 15 περίπου μέλη της Α.Κ. ήρθαν έξω από τα γραφεία όπου στεγάζεται η Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσ/νίκης και η Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. 1-2 απ’ αυτούς μπήκαν 1-2 βήματα στην είσοδο λέγοντας «τι έγινε ρε μουνιά;» και «πάμε τώρα στα πανεπιστήμια να παίξουμε ξύλο» και… μας έδωσαν και… διορία να μαζέψουμε κόσμο, ακριβώς όπως κάνουν οι νονοί της νύχτας τους οποίους φαίνεται θέλουνε να μιμηθούνε!
Αμέσως σηκωθήκαμε, οι 5 σύντροφοι που ήμαστε μέσα, κρατώντας κράνη και παλούκια έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις των τραμπούκων της Α.Κ. Εκείνοι τότε οπισθοχώρησαν και στάθηκαν μπροστά από την είσοδο των γραφείων. Αφού τους ξεκαθαρίσαμε ότι δεν κάνουμε διάλογο μαζί σας και άρχισαν τις γνωστές θρασύδειλες απειλές «θα σας δέρνουμε κάθε μέρα» «θα μείνεις χωρίς δόντια κτλ» και οι οποίες ανταπαντήθηκαν με φράσεις όπως «θα μου κλάσετε τα παπάρια» κτλ., άρχισαν να μαζεύονται και να λένε «όχι τώρα» «θα τα πούμε κτλ». Τους είπαμε «κάντε ό,τι νομίζετε» και μάλιστα ο ένας έδειχνε και έκπληκτος που «συνεχίζουμε»! Περίμεναν οι αλητοτραμπούκοι ότι θα μασήσουμε τις απειλές μιας τραμπούκικης κλίκας που δηλώνει «αντιεξουσιαστική»!
Η συνεργασία της «Α.Κ» με το κράτος, τα κόμματα, τους ρουφιάνους τους δημοσιογράφους, την Αριστερά κτλ. είναι γνωστή σε όλη την κοινωνία.
Αμέσως ενημερώθηκαν σύντροφοι και ήρθαν στην Αρχειοθήκη. Λίγο πριν κλείσουμε τα γραφεία άρχισαν να εμφανίζονται πάλι μέλη της Α.Κ., γύρω στα 30 αυτή τη φορά και αράξανε κοντά στην Αρχειοθήκη. Αμέσως ένας σύντροφος βγήκε έξω κουκουλωμένος, με παλούκι στο χέρι και άρχισε να τους προκαλεί και να κάνει τις γνωστές χειρονομίες. Εδώ αξίζει να ειπωθεί και η απαράδεκτη στάση μιας συντρόφισσας, απ’ αυτές που είχαν έρθει μετά στην Αρχειοθήκη να πάει δίπλα στον κουκουλωμένο σύντροφο και να απευθυνθεί στην Α.Κ. λέγοντας «εντάξει έληξε παιδιά». Και απαντήθηκε από τους συντρόφους «δεν έληξε τίποτα, άμα θέλετε ελάτε».
Αργότερα έγινε ενημέρωση με ντουντούκα στη γειτονιά με κείμενο που έλεγε «Αυτή τη στιγμή τραμπούκοι της Α.Κ., γνωστής και ως Αντιεξουσιαστικής Κίνησης έχουν περικυκλώσει την Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσσαλονίκης. Η γνωστή για τη συνεργασία της με το κράτος, τα κόμματα, την Αριστέρα, τους δημοσιογράφους Α.Κ. συνεχίζει τις φασιστικές προκλήσεις στην προσπάθειά της να καταστείλει τους αγώνες των αναρχικών. Οι φασιστικές προκλήσεις της Α.Κ. θα απαντηθούν από τους αναρχικούς με όλα τα μέσα. ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΣΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ». Και σε κάποιες απειλές που ειπώθηκαν, ειπώθηκε από τη ντουντούκα «’ντε στο Σκ… και στην Ελευθεροτυπία».
Σχεδόν αμέσως, άρχισαν να σκορπάνε φοβισμένοι προφανώς από τις κοινωνικές διαστάσεις του θέματος. Ένας απ’ αυτά τα κοπρόσκυλα άρχιζε να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό ενώ ένας άλλος από απόσταση απευθυνόταν στο σύντροφο που διάβαζε το κείμενο κάνοντας νοήματα μαχαιρώματος με το χέρι και φωνάζοντας «Γνωριζόμαστε εμείς».
Ήταν μια νέα πρόκληση της γνωστής φασιστικής συμμορίας που αυτοαποκαλείται Α.Κ., η οποία ακολούθησε τις συμπλοκές στις φοιτητικές εστίες το περασμένο Σάββατο, όπου τραμπούκοι της Α.Κ. κρατούσαν όμηρο το σύντροφο Σ. από το ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΝΑΔΙΡ και πήγαν 50 περίπου αναρχικοί για συμπαράσταση, και είχε ως αποτέλεσμα 3-4 μέλη της Α.Κ. να πάνε στο νοσοκομείο για 1-2 μέρες. Η τρομοκρατία όμως ενάντια στους αναρχικούς με σταλινικές, μαφιόζικες και ασφ-αλήτικες μεθόδους δε θα περάσει.
Δεν είναι στις προθέσεις μας ο συμμοριπόλεμο αλλά η αυτοάμυνα των αναρχικών δεν μπορεί και δε θα αγνοηθεί. Και φυσικά, δε θα έχουμε καμία ευθύνη από δω και πέρα για ό,τι συμβεί…
ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

a2-copy1.jpg

REPORT ON THE RECENT DEVELOPMENTS ON THE WAR THAT HAS BEEN DECLARED BY THE «ANTIAUTHORITARIAN MOVE/MENT» AGAINST ANARCHISTS

Continuing their fascist provocations, today Wednesday 21st September 2005, around 7p.m., and during the arranged weekly meeting of comrades, about 15 member of the so-called gang «Antiauthoritarian Move/ment» (A.M.), came outside the offices of the Anarchist Archive of Thessaloniki and the Anarchist Group BACK TO THE STREETS, which operate since November 2000 and are open twice weekly, every Wednesday and Saturday, armed with helmets and iron sticks. 1-2 of them stepped inside saying «what’s up you pu… and «let’s go to the campus (the student campus) to fight» and… gave us a …timeline to gather people, just like the godfathers of mafia, who obviously they want to immitate! Immediately we stood up, the 5 comrades who were inside, holding helmets and sticks, ready to face the new fascist provocations of the punk bullyboys of A.M. Then they stepped back and stood in front of the entrance of our offices. After making clear that we will not have any kind of dialogue with them, they started their usual coward threats, like «we will beat you every day», «you will have no teeth» etc.. Their threats were immediately answered»u will fart on my balls» etc., then they started to move back saying «not now», «we shall see each other» etc. We told them «do whatever you want». It’s amazing that one of them was amazed that we are «continuing», probably thinking that we would act like sheep who obey fascist gangs like them. The punk bullyboys expected that we would be afraid of this gang that sings as «Antiauthoritarian»!
The co-operation of the A.M with the state, communist and left parties, and snitches journalists of mass media, is well know by the whole society.
We informed other comrades and they came to the Anarchist Archive. Short before we close our offices, members of A.M. appeared again, this time around 30 people and standed 30 metres away in both directions. A comrade went out wearing a helmet and started to provoke them, slogans were shouted like «COPS AND STALINISTS UNITED AS A FIST». We have to note here that the stance of a comrade was unacceptable when she standed next to the comrade and adressed the members of the «A.M.»: «ok guys, it’s over» and other comrades said to them: «it’s not over, come if you dare!. Later we went out with a PA-sound system and adressed to the neighbourhood, reading from the sound system the following text: » This moment, punk bullyboys of the «A.M.» have surrounded the offices of the Anarchist Archive of Thessaloniki. The well know for its co-operation with the state, political parties, the Left, the journalists, A.M. is continuing their fascist provocations, in their attempt to supress anarchists. The fascist provocations of the A.M. with be retaliated by any means. COPS AND STALINISTS UNITED AS A FIST». Following some threats, we told them «go to Sk… (a so-called anarchist who is co-operating with the state) and «Eleftherotipia» (a mass newspaper where they send announcements regurarly). Shortly after that they started to move away, obviously frightened from the social dimensions of this matter. One of those scumbags started to take pictures and one of them said to the comrade with the sound system «we know well each other», making gestures that he would stab him.
This was a new provocation of the well known fascist gang that describe themselves as «antiauthoritarians», following the clashes in the student dorm in Thessaloniki this last Saturday, where some bullyboys of «A.M.» held a comrade hostage for 6 hours and beat him. Then 50 anarchists went in solidarity with the comrade from the anarchist infoshop «NADIR» (in the student dorm building), attacked these punks and sent to the hospital 3-4 members of «A.M.» for a couple of days.
The terrorism against anarchists, using stalinist, mafia and secret-police tactics, will not pass.
It’s not in our intentions to participate in a gang war, but our self-defense as anarchists will not be ignored. And, of course, we will not hold any responsibility for whatever happens in the future…
PUNK BULLYBOYS YOU WILL FACE US!

a2-copy1.jpg


ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ …«ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ»

Επανερχόμαστε σε ένα ζήτημα που ενώ θα έπρεπε να θεωρείται λήξαν, εν τούτοις λόγω της «αδιαφορίας» κάποιων αναρχικών και αντιεξουσιαστών της Θεσσαλονίκης, -τους οποίους μάλιστα καλέσαμε σε συζητήσεις στις οποίες δεν ήρθαν(!).., συνεχίζεται με τις γνωστές σε όλους εξουσιαστικές πρακτικές της «Α.Κ.». Η αφορμή ήταν κάποια -δήθεν- κλεμμένα μηχανήματα από το σχολή θεάτρου στην Εγνατία, για τα οποία η Α.Κ. θεωρεί ένοχους κάποιους συντρόφους από το αναρχικό στέκι ΝΑΔΙΡ και τους οποίους στην κυριολεξία βασάνισε και ταλαιπώρησε σωματικά και ψυχολογικά (εισβολή στο αναρχικό στέκι ΝΑΔΙΡ, κτυπήματα, απειλές, εκβιασμοί, αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων (PC και ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ) από το σπίτι ενός συντρόφου κ.λπ.).

Και όλα αυτά, όχι μόνο την εποχή του «συμβάντος» (βλέπε και http://www.geocities.com/dromous/AK.html, http://www.geocities.com/dromous/denouncement.html) αλλά και αρκετές φορές το καλοκαίρι, η «Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσ/νίκης έστειλε δικούς της, στημένους να προκαλέσουν την οργή και να δεχτούν -επιτέλους(!)- επίθεση, για να έχουν μετά τη δυνατότητα αφ’ ενός να κλαφτούν και αφετέρου να ..καταδικάσουν προσπαθώντας να καλύψουν την απαράδεκτη δική τους συμπεριφορά προς τους συντρόφους του στεκιού.

Παράλληλα προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά με μια γελοία ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Indymedia Αθήνας τον Αύγουστο, όπου προσπαθούν να δικαιολογήσουν τους τραμπουκισμούς τους μιλώντας για «σύντροφο γνωστό για το ήθος του» και μάλιστα να διαδίδουν για αγωνιστές ότι είναι ρουφιάνοι επειδή δημοσιοποίησαν τα ΑΡΧΙΚΑ του ονόματος ενός από τους πρωτοστατούντες στους τραμπουκισμούς της Α.Κ. Μάλιστα κύριοι! Την επόμενη φορά που κάποιος δήθεν «αντιεξουσιαστής» π.χ. θα βιάσει μια συντρόφισσα, όσοι δημοσιοποιήσουν το όνομά του θα θεωρηθούν ρουφιάνοι! ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΤΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΧΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΙ (ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ) «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ».

Συνεχίζοντας το γνωστό σ’ αυτούς συμμοριτοπόλεμο, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗ της «Αντιεξουσιαστικής Κίνησης σε σύντροφο από το Αναρχικό Στέκι ΝΑΔΙΡ (Β’ Εστίες) (τον ίδιο που είχαν κρατήσει όμηρο 2 μήνες πριν), στο δωμάτιό του στις Φοιτητικές Εστίες!

Με συμπρωταγωνιστή ένα άτομο (στο οποίο είχαμε δείξει και μεις την αλληλεγγύη μας με αφίσες, κείμενα κ.λπ. κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας του) κράτησαν όμηρο το σύντροφο σφίγγοντάς τον συνέχεια από το λαιμό, γδέρνοντάς τον σε πολλά σημεία του σώματός του και απειλώντας τον για να δώσει πληροφορίες για άλλους συντρόφους (ο βασανισθείς σύντροφος «τα είχε δώσει όλα» για ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ στον παραπάνω απεργό πείνας και μετέπειτα ..βασανιστή του και με τον οποίο ήταν μαζί στην ομάδα μεταναστών).

Όπως ήταν φυσικό, όταν γνωστοποιήθηκε το γεγονός της νέας αιχμαλωσίας, 50 περίπου αναρχικοί και αγωνιζόμενοι άνθρωποι βρέθηκαν στις Φοιτητικές Εστίες για αλληλεγγύη στο σύντροφο. Είναι προφανές ότι στα πλαίσια του κλίματος, που έχει ήδη κατασκευάσει σκόπιμα η «Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσ/νίκης, η οργή ξέσπασε και 3 μέλη της τραυματίστηκαν.

Την επόμενη μέρα ακολουθεί επίθεση της «Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσ/νίκης και σε άλλο σύντροφο (έξω από το σπίτι του!), -που μόλις τον Φλεβάρη αποφυλακίστηκε μετά από 10μηνη κράτηση για τη δράση του-, ο οποίος μαζί με τις γνωστές θρασύδειλες απειλές του στυλ «ψάχνουμε τον τάδε και τον τάδε ..» βρέθηκε με ανοιγμένο το κεφάλι!

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 21/9, 15 τραμπούκοι της «Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσ/νίκης» ήρθαν έξω από τα γραφεία μας στην οδό Δελμούζου 3, οπλισμένοι με κράνη και σιδηρολοστούς, μας απείλησαν θρασύτατα προσπαθώντας να μπούνε στο χώρο μας. Εμείς (5 όλοι κι όλοι) αφού κλείσαμε την είσοδο με το σώμα μας, κρατώντας σημαίες, τους απωθήσαμε και απομακρύνθηκαν. Η καουμπόικη «λογική» τους, όμως, τους οδήγησε και πάλι έξω από τα γραφεία μας, αυτή τη φορά 30 άτομα, αποκλείοντας την οδό Δελμούζου από τις δύο μεριές (από Χριστοπούλου και Αγίας Σοφίας) καλώντας μας σε «μονομαχία» στα Πανεπιστήμια σε μια προσπάθειά τους να μας μετατρέψουν σε συμμορίτες!!! Και ενώ θα μπορούσαμε, δικαιολογημένα, να προχωρήσουμε π.χ. σε πετροπόλεμο ή σε άλλου είδους απάντηση, επιλέξαμε να τους ξεμπροστιάσουμε κοινωνικά, βγαίνοντας με ντουντούκα έξω και διαβάζοντας το ακόλουθο κείμενο:

«Αυτή τη στιγμή τραμπούκοι της «Αντιεξουσιαστικής Κίνησης» βρίσκονται γύρω από την Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσσαλονίκης. Η γνωστή για τη συνεργασία της με το κράτος, τα κόμματα, τα μμε, «Αντιεξουσιαστική Κίνηση», στην προσπάθειά της να καταστείλει τους αγώνες των αναρχικών, μας απειλεί αυτή τη στιγμή έξω από τα γραφεία μας με φασιστικό τρόπο. Οι φασιστικές προκλήσεις της Α.Κ. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ! ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ!»

Οι κοινωνικές προεκτάσεις, που πήρε το ζήτημα, τρόμαξαν αμέσως τους αλητήριους και έφυγαν άρον-άρον…

Πάντα η επιλογή μας ήταν ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ (όποτε είναι δυνατόν) ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ, μένοντας σε μια κατεύθυνση κοινωνικής απελευθερωτικής δράσης, όμως δε θα ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΜΑΣ…

Και, φυσικά, δε θα έχουμε και καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, αν η «Αντιεξουσιαστική Κίνηση» αποφασίσει να συνεχίσει αυτό το ηλίθιο και θρασύδειλο πανηγυράκι που αυτή ξεκίνησε…

a2-copy1.jpg

LET’S ISOLATE THE AUTHORITARIANS OF THE … «ANTIAUTHORITARIAN MOVE/MENT»

We are coming back on a matter, which should have ended, however, due to the «negligence» of some anarchists and antiauthoritarians in Thessaloniki -whom we addressed to come to assemblies and discuss but they didn’t (!)- is continuing with the well known authoritarian tactics of the «A.M». The reason for this were some allegedly missed electronic devices from the School of Theatre of the Aristotle University of Thessaloniki, for which the «A.M.» considers specific comrades as «guilty». These comrades are members of the Anarchist Infoshop NADIR (in the B’ student dorm building) and they have been literally tortured mentally and physically (invasion in the anarchist infoshop NADIR, beatings, threanenings, blackmails, stealing of personal objects,  a PC and an identity card from the house of a comrade etc.). All of these occurred, not only at that period (see also http://www.geocities.com/dromous/AK.html, http://www.geocities.com/dromous/denouncement.html) but also during the summer, the «Antiauthoritarian Move/ment» of Thessaloniki, sent some of its members, premeditated to provoke the attacks, to give them the possibility, on one hand, to whine, and on the other hand, to  condemn, in order to cover the miserable behaviour against the comrades of the infoshop. At the same time, they tried to produce confusion, publishing a ridiculous text in Athens Indymedia in August, in which they try to make excuse for their bullyboy actions speaking of a «comrade known for his ethics» and make rumours that some anarchist social fighters are snitches because they published the initials of the name of one of the leaders in the bullyboy actions. Well done gentlemen! The next time that one so-called «antiauthoritarian» will, for example, rape a female comrade, those who publish his name will be considered snitches! BUT WE NEVER GAVE AND WE WILL NEVER GIVE CONSENT TO THE TUMBLE ROUTE OF SOME IMPOVERISHED AND WORN-OUT «REVOLUTIONARIES».

Continuing their familiar gang-war, on Saturday. September 17th , they ATTACKED ONCE MORE a comrade from the anarchist infoshop NADIR (the same one that had been held as a hostage 2 months before), in his room in the student dorm! One of the leaders in this attack was a person to whom we had also shown solidarity (with leafleting, posters etc. during his hunger strike). The comrade was held from the neck for many hours, his body was multiply scratched, being threatened to provide information about other comrades (the comrade who was tortured was literally everywhere showing his solidarity to the hunger striker and .. his future torturer with whom they were initially together in the group of refugees. After that, as anyone would expect, a group of 50 anarchists came to the student dorm for solidarity with the comrade. It is obvious that because of the atmosphere fabricated by the A.M., great rage was expressed against them and 3 of its members were injured. After 2 days there was a new attack against a comrade (outside his house!) -who was released from prison in February, after being held for 10 months because of his struggle-, who happened to listen the usual coward threats «we’ re looking for this guy and this guy etc.» and have his head open from beatings!

Moreover, on Wednesday, September 21st, 15 bullyboys of the A.M came outside our offices in Delmouzou 3 street, armed with helmets and iron sticks, they threatened us cowardly, trying to invade the Anarchist Archive. We opposed them with flags and sent them away. But their cowboy «logic» led them once again later outside the Anarchist Archive, 30 this time, isolating Delmouzou street from its both ends (Christopoulou and Agias Sofias str.), calling us.. «to fight» in the campus, in another one of their attempts to turn us into gang members!!! And while we could, justifiably, proceed to throw rocks at them or give another kind of answer, we decided to expose them and unmask them socially, using a PA-sound system and reading the following text: «This moment, bullyboys of the Antiauthoritarian Move/ment are around the Anarchist Archive of Thessaloniki. The well-known for its co-operation with the state, political parties, mass media, A.M, in its attempt to stop the struggles of anarchists, is threatening us right now outside our offices in a fascist manner. The fascist provocations of the A.M. will be retaliated by anarchists by any means. COPS AND STALINISTS UNITED AS A FIST. The punks were frightened by the social dimensions of this matter and they left in a hurry..

Our choice was TO always AVOID ANY KIND OF GANG-WAR (whenever possible), staying in our social liberational action directions, but we WON’T IGNORE OUR SELF-DEFENCE..

And of course, we won’t hold any responsibility for whatever happens, if the «Antiauthoritarian Move/ment» decides to continue this stupid and coward game they, indeed, started

Anarchist Archive of Thessaloniki and Comrades, Alexandrou Delmouzou 3 (first parallel of Filippou str. from Agias Sofias) Open every Wednesday 17.30-20.00 and Saturday 10.30-14.00

a2-copy1.jpg


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Τρίτη 7 Ιούνη και ενώ είχε ολοκληρωθεί πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Zulkuf Murat Bora (Bahoz) από την Καμάρα, μέλη της οργάνωσης «Αντιεξουσιαστική Κίνηση» επιτέθηκαν σε σύντροφο, και  μάλιστα ο Α.Μ., πιάνοντάς τον από το λαιμό τον απείλησε «θα σε σκοτώσω, θες να μπλέξεις;».

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης εκδηλώνουν τραμπούκικες συμπεριφορές. Η αφορμή για το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν εξεγερτικά συνθήματα που φωνάχτηκαν στην πορεία. Σύμφωνα με κάποιους από την «Αντιεξουσιαστική Κίνηση» συγκεκριμένοι σύντροφοι θεωρήθηκαν  ένοχοι και «αντιφρονούντες». Φαίνεται, λοιπόν, ότι κάποια συνθήματα ενοχλούν αυτούς που συνεργάζονται με κόμματα και ΜΜΕ.

Με το γνωστό ύφος, που δείχνει και την αδυναμία τους να αρθρώσουν λόγο απέναντι σε ό,τι είναι ανεξέλεγκτο γι αυτούς, απείλησαν όχι μόνο τον συγκεκριμένο αναρχικό, αλλά και όσους αντέδρασαν (έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των συντρόφων!!!).

ΕΠΕΙΔΗ τέτοιες άθλιες συμπεριφορές δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από καμιά ταμπέλα «αντιεξουσιαστής»,
ΕΠΕΙΔΗ οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι τσιφλίκι κανενός,
ΕΠΕΙΔΗ η ανάπτυξη των κοινωνικών απελευθερωτικών διεργασιών στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα μετά τις κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο κορυφής των τρομοκρατών και εγκληματιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνη του 2003, την έκβαση των οποίων δε μπόρεσαν να χειραγωγήσουν κάποιοι, ενοχλεί αβάσταχτα,
ΕΠΕΙΔΗ η αξιοπρέπειά, το ήθος και η συνείδησή μας ως αναρχικοί δε θα μας επέτρεπε ποτέ να φιμώσουμε κάποιους αγωνιζόμενους ανθρώπους επειδή απλά δε συμφωνούμε,
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ η αποσιώπηση παρόμοιων γεγονότων ωφελεί μόνο αυτούς που θέλουν να καταστείλουν τους αγώνες για ελευθερία,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ» Α.Μ., ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ», ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 7/6
ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ
ΟΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ

Θεσσαλονίκη, 9/6/2005
Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσσαλονίκης & Σύντροφοι

a2-copy1.jpg

STATEMENT-DENOUNCEMENT

On Tuesday June 7th in Thessaloniki, Greece, and right after a demonstration of solidarity with immigrant Zulkuf Murat Bora (Bahoz), who is on hunger strike since 17/5, asking for political asylum, members of the group ‘Antiauthoritarian Move/Movement’ attacked a comrade, and specifically A.M., member of that group, grabbed our comrade by the neck threatening him ‘I will kill you, wanna get in trouble?

It is not the first time that members of this group act as bullyboys. The reason for this particular attack was some insurrectionist slogans shouted by demonstrators. So, according to members of ‘Antiauthoritarian Move/ment’ specific comrades were considered’ guilty and ‘dissidents’. It seems after all that some slogans are rather disliked by those who are in cooperation with media and political parties.

Having their familiar attitude, showing their inability to speak against what is incontrollable for them; they threatened not only our comrade, but also others who reacted (reaching to the point to threaten even the life and physical integrity of the comrades!!!)

CONSIDERING THAT these miserable attitudes cannot be hidden under the signature ‘antiauthoritarian’,
CONSIDERING THAT social struggles are nobody’s property and manor,
CONSIDERING THAT the development of social liberation processes in Thessaloniki, especially after the mobilizations against the Thessaloniki Summit of terrorists and criminals of European Union in June 2003, the result of which some people couldn’t manipulate, is something that can e barely accepted,
CONSIDERING THAT our dignity, ethics and consciousness as anarchists would never let us silence some people that fight for freedom just because we don’t agree,
AND CONSIDERING THAT keeping this incident ‘secret’ would be good only for those who want to oppress the struggles for freedom

WE DENOUNCE THE BULLYBOY BEHAVIOR OF THE «ANTIAUTHORITARIAN» A.M.,
MEMBER OF THE GROUP «ANTIAUTHORITARIAN MOVE/MENT»,
AT THE DEMONSTRATION OF 7/6,
AND WE RESERVE EVERY RIGHT TO REPLY
WHEREVER, HOWEVER AND WHENEVER WE JUDGE SO…


Thessaloniki, 9/6/2005
Anarchist Archive of Thessaloniki & Comrades

a2-copy1.jpg

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΡΧΙΑ

Δεν είναι έκπληξη η πριμοδότηση κομμάτων όπως το ΛΑΟΣ, το οποίο κάτω από ένα δημοκρατικό προσωπείο, προωθεί φασιστικές θέσεις και πατριωτικο-θρησκευτικά κηρύγματα. Σε μια εποχή που οι ιδεολογικές διακρίσεις μεταξύ των κρατιστών έχουν ελαττωθεί κατά πολύ, ο φασισμός, ο σοσιαλισμός, η δημοκρατία, σε παλιές και νέες μορφές τους, έχουν δείξει ότι αποτελούν απλά μορφές διαχείρισης τις οποίες εναλλάσσουν οι εξουσιαστές για να επιτύχουν καλύτερα την υποταγή των κοινωνιών. Για τους αγωνιζόμενους, για την ελευθερία, ανθρώπους, δεν αποτελεί κάτι ακραίο και ιδιαίτερο η πριμοδότηση του λεγόμενου «παρακράτους» γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται για κανενός είδους παρακράτος, αλλά για αναπόσπαστο κομμάτι του κράτους. Σημαντικό, άλλωστε, τμήμα του κρατικού μηχανισμού επί χούντας παρέμεινε αναλλοίωτο έως και σήμερα.

To κράτος συχνά χρησιμοποιεί τις φασιστικές ομάδες για να εξυπηρετήσει τους κατασταλτικούς σκοπούς του. Τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές επιθέσεις σε μετανάστες, αλλά και σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, ακόμα και μαχαιρώματα συντρόφων και εμπρηστικές επιθέσεις. Χρησιμοποιώντας αυτή την μεθοδολογία το κράτος στοχεύει και κάπου αλλού. Ότι θα στρέψει το ενδιαφέρον προς κάποιο τμήμα μόνο του κρατικού μηχανισμού ώστε, αφενός, να πληγεί η πολύμορφη κοινωνική απελευθερωτική δράση και αφετέρου να υπάρχει σύγχυση με την  αντιφασιστική ρητορεία της αριστεράς που βγαίνει και ζητά να κλείσουν γραφεία φασιστικών ομάδων κτλ.

Το ζητούμενο για τους αγωνιζόμενους ανθρώπους είναι η συνολική αντιπαράθεση με τους κρατικούς μηχανισμούς και ιδεολογίες. Η κοινωνική απήχηση των αναρχικών και η απελευθερωτική δράση τους, ενοχλούν αφάνταστα τους εξουσιαστές και γι’ αυτό προσπαθούν να την περιορίσουν με όποιο μέσο και όποιο ευφυολόγημα μπορούν να βρουν. Από κοντά και η αριστερά η οποία διαφήμισε, στην ουσία,  τόσα χρόνια κάποιες συμμορίες καραφλοειδών, επικεντρώνοντας στα «άκρα» και αφήνοντας Καρατζαφέρηδες, Βορίδηδες και «Γαλάζιες Στρατιές» να δρουν ανενόχλητα. Από την εποχή του ισπανικού εμφυλίου, όταν οι «αντιφασιστικές» υποχωρήσεις έβλαψαν την υπόθεση της κοινωνικής επανάστασης, έχει φανεί ότι οι αναρχικοί δεν έχουν κανένα λόγο να κάνουν εκπτώσεις στις απόψεις τους για δήθεν οφέλη που προσφέρουν «αντιφασιστικές» συμμαχίες.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!!
Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσσαλονίκης

Φλεβάρης 2005

A2 copy1

ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Η προσπάθεια επιβολής της κρατικής εξουσίας πάνω στις ανθρώπινες κοινωνίες ακολουθεί μια μεθοδολογία ανά τους αιώνες, που έχει να κάνει με τον έλεγχο της ζωής τους, τον έλεγχο των ανθρώπων, την παρακολούθηση και καταγραφή τους. Από τότε που δημιουργήθηκαν οι κρατικοί θεσμοί η πλειοψηφία υπόκεινται σε αυτό τον έλεγχο. Από τη δημιουργία των ταυτοτήτων και την καταγραφή με αποτυπώματα μέχρι τα σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης, η μεθοδολογία του κράτους είναι η ίδια. Προληπτική καταγραφή των ζωών μας που αφ’ ενός προσφέρει το έδαφος για μια επικείμενη καταστολή, και αφετέρου υποβαθμίζει την προσωπικότητα του ατόμου ώστε να νιώθει ότι παρακολουθείται συνέχεια. ότι είναι αδύναμο απέναντι στους εξουσιαστικούς μηχανισμούς, ότι κάθε δράση αντίστασης θα αποτύχει αφού οι κάθε είδους μπάτσοι ξέρουν τα πάντα για μας, γνωρίζουν την κάθε μας κίνηση. Πράγμα που καταρρίπτεται αυτόματα από το ξέσπασμα αναρίθμητων εξεγέρσεων ανά τους αιώνες που διαψεύδουν και γελοιοποιούν τα όσα τεχνολογικά κατασκευάσματα και το δυναμικό που επιστρατεύει το κράτος προκειμένου να αποτρέψει τις κοινωνικές εξεγέρσεις. Ο καθημερινός τρόμος των κρατιστών για μια επικείμενη εξέγερση, τους οδηγεί και σε νέα μισάνθρωπα και αντικοινωνικά συστήματα ελέγχου (τσιπάκια, έλεγχος με βιομετρικά χαρακτηριστικά – ίριδα του ματιού κτλ.). Το πάθος για ελευθερία δεν μπορεί να εμποδιστεί από καμία κάμερα και κανένα σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης.
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια εντατική προσπάθεια εισαγωγής των καμερών σε δρόμους, καταστήματα, μέσα μεταφοράς, εργασιακούς χώρους, πλατείες, χώρους όπου μαζεύονται νεολαίοι. Από την εργασιακή τρομοκρατία που εργαζόμενου που παρακολουθείται ανά πάσα στιγμή από τον εργοδότη που επιθυμεί στρατιωτική πειθαρχία, τα σουπερ-μάρκετ που αντιγράφουν αστυνομικές μεθόδους (πληρωμένοι δήθεν «πελάτες», συλλήψεις) τη στιγμή που κατακλέβουν τον κοσμάκη, μέχρι τα συστηματικά μπλόκα στους δρόμους, το κλίμα ελέγχου και καταστολής χρειάζεται να βρει μπροστά του την κοινωνική ανυπακοή και απειθαρχία που αρμόζει. Με αφορμή τους ολυμπιακούς αγώνες της μίζας, ντόπας και καταστολής, έγινε μια πρώτη προσπάθεια διασποράς καμερών σε κεντρικούς δρόμους και σε εγκαταστάσεις. Παράλληλα ο κοινωνικός έλεγχος από το κράτος ενισχύεται με:
» νέα αστυνομικά σώματα και διεύρυνση των υπάρχοντων (δημοτικοί, συνοριοφύλακες)
» εθελοντές ρουφιάνους (βλέπε Βύρωνα)
» το «μπάτσο της γειτονιάς»
» προγράμματα μαζικών συλλήψεων σε μεγάλες πόλεις (επιχείρηση POLIS)
Με πρόσχημα την «αντι»-τρομοκρατία που πλασάρεται, αρχίζοντας από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και τις επιθέσεις στο Λονδίνο, επιχειρείται να ελεγχθούν νεολαίοι, διαδηλωτές, εν δυνάμει εξεγερμένοι και βίαια αντιτιθέμενοι στο κράτος. Στον «ελλαδικό» χώρο είναι σαφής η προσπάθεια αποπροσανατολισμού μέσω της περίφημης αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων που υποτίθεται διαφυλάττει τα προσωπικά μας δεδομένα! Τη στιγμή που σύσσωμες οι κυβερνήσεις στην ευρώπη ψηφίζουν νόμους και επιχορηγούν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την καταγραφή των τηλεφωνημάτων, των e-mail, των μηνυμάτων στα κινητά, ακόμα και των αναπάντητων κλήσεων. Επίσης προωθούν και την πώλησή τους σε διαφημιστικές εταιρίες. Οι «επιφυλάξεις» της α.π.π.δ. έρχονται να ξεγελάσουν κάποια κομμάτια της κοινωνίας, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η τυχόν νόμιμη ή παράνομη χρήση των καμερών είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οι όποιοι «λόγοι εθνικής ασφαλείας» θα κληθούν να νομιμοποιήσουν τις όποιες «αυθαιρεσίες».
Η όποια, όμως, κοινωνική ανυπακοή και απειθαρχία, χρειάζεται να ξεπεράσει τις δημο-κρατικές επιφάσεις περί «προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων». Δεν είναι το ζητούμενο μόνο η απομάκρυνση των καμερών ή η ελάχιστη χρήση τους. Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι κάμερες της τροχαίας δεν αποσκοπούν στη μείωση των ατυχημάτων (!), μια ματιά στην ποιότητα των δρόμων αρκεί. Το να ζητάει απλά κανείς να αποσυρθούν ή ακόμα και να καταστραφούν οι κάμερες, χωρίς να ασχολείται καν με την ουσία της κρατικής επιβολής και την καθημερινή βαρβαρότητα και εξαθλίωση των ανθρώπων, είναι άλλη μια διεκδίκηση βελτίωσης της καθημερινότητας που μπορεί να οδηγήσει σε αντιφάσεις. Κι ας μην ξεχνάμε ότι κατά καιρούς η αριστερά μπορεί να υιοθετήσει και κάπως βίαιες πρακτικές, όπως π.χ. το σπάσιμο κάποιων καμερών, προκειμένου να ενισχύσει και τα επαναστατικά προφίλ της που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Αλλά αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε συμπόρευση τους αναρχικούς.
Η θέση των αναρχικών ήταν πάντοτε ενάντια σε κάθε κρατικό μηχανισμό και ενάντια στο ίδιο το κράτος. Η αδιάλλακτη δράση των αναρχικών είναι που δημιουργεί προβλήματα στους κρατικούς μηχανισμούς και ιδεολογήματα και ανοίγει το δρόμο για την όξυνση των κοινωνικών αγώνων. Έτσι και η δράση ενάντια στις κάμερες αποτελεί κομμάτι της κοινωνικής απελευθερωτικής δράσης.
Για τη συνέχιση και όξυνση του κοινωνικού απελευθερωτικού πολέμου, για την ελευθερία και την αναρχία!

Δεκέμβρης 2005
Αναρχικη Αρχειοθηκη Θεσσαλονικης

a2-copy1.jpg

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΔΙΚΗ 16-2-05 ΣΕΡΡΕΣ

Πριν από περίπου 10 μήνες, και συγκεκριμένα στις 16 Απριλίου , ο αναρχικός Π.Γεωργιάδης ,ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι του , δέχτηκε επίθεση από ομάδα μπάτσων με πολιτικά και αφού ξυλοκοπήθηκε , προσήχθη στην ασφάλεια.
Μετά από αρκετές ώρες «κράτησης» , δηλαδή , συνεχόμενων ανακρίσεων και προσπάθειας κατατρομοκράτησης του , εξαιτίας της στάσης του , η οποία ήταν να μην συνδιαλλαγεί μαζί τους με κανέναν τρόπο , με όποιο τίμημα κι αν αυτό συνεπάγεται , και που δεν επέτρεψε στους προστάτες (κυριολεκτικά) της έννομης τάξης να ελπίζουν σε οποιοδήποτε «κέρδος» ,από την καλό-στημένη επιχείρηση τους , επιτρέπουν στην δικηγόρο του να τον συναντήσει και της ανακοινώνεται , ότι ο σύντροφος , κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού αυτοκινήτου ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας (security) .
Τα ένστολα και μη όργανα του κράτους , από τις πρώτες ώρες σύλληψης του συντρόφου θριαμβολογούν , μέσω των ηλεκτρονικών και έντυπων συνεργατών τους (Μ.Μ.Ε), κάνοντας λόγο για «έπ’ αυτοφώρω σύλληψη βομβιστή» και προσπαθούν να δημιουργήσουν το ανάλογο κλίμα ,τρομολαγνείας και τρομουστερίας , στο βαθμό που μπορούν ,τουλάχιστον στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ,κάτι που τελικά δεν καταφέρνουν .
Από την 21 Απριλίου του 2004 κι αφού κρίθηκε προφυλακιστέος , βάσει ενός κατασκευασμένου κατηγορητηρίου , κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η αλληλεγγύη από εμάς θεωρείται δεδομένη για όποιον άνθρωπο αγωνίζεται για την κοινωνική απελευθέρωση. Πόσο μάλλον αν αυτός βρίσκεται όμηρος στα χέρια των εξουσιαστών. Και δεν θα πρέπει η αλληλεγγύη να έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε μορφή προσωπικού ή «πολιτικού» οφέλους.
Η κράτηση και η δίκη του Π.Γεωργιάδη αποτελεί κομμάτι της γενικευμένης ολομέτωπης και συνεχιζόμενης επίθεσης ενάντια σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας , και κυρίως στους ανθρώπους που αγωνίζονται  με όποιο μέσο και τρόπο μπορούν ενάντια στη συνεχόμενη προσπάθεια του κράτους για κυριαρχία μέσω της τρομοκράτησης και καταστολής των ανθρώπων .

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ   ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
15 ΦΛΕΒΑΡΗ 2005

A2 copy1

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 – ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2004
Οι κρατιστές μπορούν να βουβάνουν το τύμπανο
και μπορούν να λύσουν τις χορδές της λύρας
ΑΛΛΑ δεν μπορούν να διατάξουν τα πουλιά να σταματήσουν το τραγούδι…

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ – ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
31 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι αγώνες των ανθρώπων για απελευθέρωση από τις κρατικές αλυσίδες συνεχίζονται και δίνουν το παρόν. Πάντα και παντού. Eκεί όπου ο άνθρωπος καταπιέζεται, καταστέλλεται, ποδοπατείται.
Παρά τις λασπολογίες του κράτους και των κομματικών ρουφιάνων, οι αναρχικοί, μέρος της κοινωνίας, νιώθοντας την καταπίεση και την γενικευμένη μιζέρια συμμετέχουν στην αδιάκοπη σύγκρουση με τις δυνάμεις του κράτους. Αυτό έκαναν και το 1973 δίνοντας μια αντικρατική οπτική και γράφοντας συνθήματα όπως «ΛΑΕ ΧΤΥΠΑ, ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ» κ.ά.
Όσοι πίστεψαν πως με την αλλαγή του κρατικού μηχανισμού σε δημοκρατία τα πράγματα θ’ άλλαζαν γελάστηκαν οικτρά. Η ελευθερία αργοπεθαίνει στα σχολικά κελιά, η ζωή και ο ελεύθερος χρόνος διαλύονται μπροστά στην πλήξη του θεάματος του πόνου, και στις βιτρίνες με τα αστραφτερά προϊόντα. Απλώς εμείς τώρα μπορούμε να διαλέξουμε ποιοι θα μας διαλύσουν πιο εκσυγχρονιστικά και πιο γλυκά.
Το μήνυμα της εξέγερσης του ’73, μιας λέξης διέξοδο για τους καταπιεσμένους θα αγγίξει και τις πιο κοιμισμένες συνειδήσεις.
Στην εποχή της «αντι»τρομοκρατικής σταυροφορίας σε Ιράκ, Παλαιστίνη, Τσετσενία, Αφγανιστάν και σε μια περίοδο που σημαδεύεται από: τους αγώνες των φυλακισμένων που ζητούν καλύτερες συνθήκες κράτησης, τις απεργίες πείνας των καταδικασμένων για συμμετοχή σε Ε.Ο. 17Ν και Ε.Λ.Α., και από τον ολοένα μεγαλύτερο έλεγχο της καθημερινότητας, η δικιά μας στάση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ενδυνάμωση των κοινωνικών αγώνων.
Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ είναι η αρχή της κοινωνικής επανάστασης, είναι η δίκαιη απάντηση στη βία του κράτους. Οι κρατιστές το γνωρίζουν. Γι’ αυτό και οχυρώνονται. Μάταια όμως. Η μέρα των καταπιεσμένων θα έρθει. Μια μέρα εκδίκησης – δικαιοσύνης – ελευθερίας. ΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ!


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
& ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ Ε.Ο. 17Ν ΚΑΙ Ε.Λ.Α.
& ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ (ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 16/10)

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΜΕ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Παραθέτουμε ένα χρονικό των γεγονότων του ΝΟΕΜΒΡΗ (από τη μπροσούρα 1973-2003: 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (έκδοση της Αναρχικής Αρχειοθήκης) συμβάλλοντας στον αγώνας ενάντια στη λήθη και τη διαστρέβλωση κράτους, κομμάτων, ΜΜΕ.

NOEMBΡΗΣ 1973

Στις 14 Νοέμβρη 1973 ημέρα Τετάρτη [και ενώ έχουν προηγηθεί τα 2 τελευταία χρόνια διαδηλώσεις ενάντια στη χούντα, συγκρούσεις, δίκες διαδηλωτών, κατάληψη της Νομικής (όπου γίνεται αντιληπτό ότι ο χώρος δεν προσφέρεται για καταλήψεις γιατί είναι «κλειστός» και υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας με τον κόσμο έξω από τη σχολή ενώ αντίθετα η προσοχή στρέφεται ενστικτώδικα προς το Πολυτεχνείο] πραγματοποιείται συνέλευση στη Νομική. Ξαφνικά(;) ακούγεται μια φωνή: «Οι αστυνομικοί χτυπούν συναδέλφους-φοιτητές στο Πολυτεχνείο» Αποφασίζεται διαδήλωση προς τη σχολή. [Για την ιστορία: Αντι-ΕΦΕΕ-ΚΝΕ δεν συμμετέχουν]. 1500 φοιτητές κατεβαίνουν σε πορεία τη Σόλωνος, οι μπάτσοι τους χτυπούν κοντά στο Πολυτεχνείο και τους διαλύουν. Τελικά 350 φοιτητές καταφέρνουν να μπουν στο Πολυτεχνείο, [ενώ στους γύρω δρόμους πέφτει άγριο ξύλο και κυνηγητό], να ενωθούν με τους υπόλοιπους, φωνάζοντας συνθήματα καλώντας τον κόσμο να πλησιάσει: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ, ΛΑΕ ΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.. [Για την ιστορία: Αντι-ΕΦΕΕ-ΚΝΕ προσπαθούν επανειλημμένα να πείσουν τον κόσμο να εγκαταλείψει το χώρο^ φτάνοντας στο σημείο από τη γωνία Πατησίων και Στουρνάρα να φωνάζουν με ντουντούκες ότι «ανάμεσα στους συγκεντρωμένους στη σχολή υπάρχουν προβοκάτορες»!]. Οι αποφασισμένοι να μείνουν φοιτητές (αριστεριστές στην πλειονότητά τους) καταφέρνουν να συγκρατήσουν τον κόσμο και ετοιμάζονται για κατάληψη. [Για την ιστορία: Αντι-ΕΦΕΕ-ΚΝΕ και Ρηγάδες σε μια από τις -πολλές- επιδεικτικές «αποχωρήσεις» τους από το χώρο του πολυτεχνείου καταγγέλλουν στον Τύπο τους αριστεριστές και την πρωτοβουλία κατάληψης. Tο ΚΚΕ στη γνωστή «γραμμή» της ..αραχνιασμένης πια προβοκατορολογίας του βγάζει ανακοίνωση που υπάρχει μέσα στις σελίδες της Πανσπουδαστικής (Νο 8): «Καταγγέλλουμε τη προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολ/χνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλη – Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του [�] Παπαδόπουλου και της αμερικάνικης CIA, με σκοπό να προβάλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα και συνθήματα που δεν εκφράζουν τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις» [30 αράδες πιο κάτω εξηγούν ποια εννοούν �πραχτορικά συνθήματα] «[�] Έτσι τα συνθήματά μας: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, 20% για την Παιδεία, Κάτω η χούντα, Έξω οι αμερικάνοι, Εργάτες, Αγρότες και Φοιτητές, Όλοι ενωμένοι Λαϊκή κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία, έπνιξαν τις ψευτοεπαναστατικές κραυγές της ΚΥΠ και των χαφιέδων της που αιφνιδιαστικά είχαν προβάλει με πανώ και με τη τραμπούκικη κατάληψη δύο μεγαφώνων [φώναζαν] συνθήματα όπως: Κάτω το Κράτος, Κάτω η εξουσία, Μάης του ’68 και είχαν πρωτοστατήσει σε κάποιες ανεδαφικές εκκλήσεις για ’μεση λαϊκή επανάσταση και ’μεση γενική απεργία»�
Το βράδυ γύρω στις 8 οι συγκεντρωμένοι φτάνουν τις 10.000 και τα «μηνύματα» μέσα απ’ τη σχολή «αλλάζουν»: ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ, ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΫΛΑΝΔΗ ενώ γράφονται συνθήματα και κολλιούνται χαρτιά με συνθήματα στα τρόλεϊ και στα αυτοκίνητα στην Πατησίων. Στις 9 το βράδυ στο Πολυτεχνείο βρίσκονται πάνω από 20 χιλιάδες συμπαραστάτες για να φτάσουν μια ώρα μετά τις 30 χιλιάδες. Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ είναι πραγματικότητα^ η κυκλοφορία σταματά. Ο ενθουσιασμός και η αγωνιστική διάθεση του κόσμου εκφράζεται μέσα από «καινούργια» συνθήματα που προστίθενται στα παλιά: ΑΠΟΨΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΑΝΝΟ, ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ, ΛΑΕ ΠΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΕΣΑ ΕΣ-ΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΚΑΤΩ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΠΑΡ’ ΤΟΝ ΠΙΘΗΚΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ.
Τα μεσάνυχτα κλείνουν οι πόρτες. Οι συμπαραστάτες φεύγουν δίνοντας «ραντεβού» για το άλλο πρωί και μέσα στο ίδρυμα παραμένουν γύρω στις 3.5 χιλ. κόσμου. Αυτοί όλη τη νύχτα βρίσκονται στο «πόδι»: δημιουργούνται ομάδες περιφρούρησης, ομάδες για τη σίτιση και τις υγειονομικές ανάγκες και ταυτόχρονα ξεκινά η προσπάθεια να «στηθεί» ραδιοφωνικός σταθμός.
Γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα πραγματοποιείται η πρώτη συνέλευση της κατάληψης. Σ’ αυτή συμμετέχουν εκτός των φοιτητών, εργαζόμενοι αλλά και ομάδα αναρχικών [οι οποίοι προτείνουν να μην υπάρχει προεδρείο]. Συμφωνούν τελικά η κατάληψη να έχει αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα και αποφασίζουν να βγάλουν ένα κείμενο [προκήρυξη] που θα μοιράσουν το πρωί σε εργοστάσια και άλλους χώρους. Τα σχέδια για προκήρυξη είναι δύο: ένα τροτσκιστικό και ένα αναρχικό. Το αναρχικό κείμενο καταλήγει: «Η αυτόνομη συνέλευση των εργαζομένων που βρίσκονται στο χώρο του Πολυτεχνείου καλεί τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν εργοστασιακές και απεργιακές επιτροπές με απώτερο στόχο τη δημιουργία εργατικών συμβουλίων. Το μίνιμουμ πρόγραμμα των εργατικών συμβουλίων είναι η καταστροφή της μισθωτής εργασίας, του κράτους, του εμπορεύματος και της πολιτικής»

[Για την ιστορία: Μέλη των Αντι-ΕΦΕΕ-ΚΝΕ προσπαθούν να διαλύσουν τη Συνέλευση «μπουκάροντας» στο χώρο και φωνάζοντας προς τους εργαζόμενους ότι «Εμείς δεν κρατάμε φτυάρι και κασμά αλλά μολύβι. Αν θέλετε να κάνετε κατάληψη να πάτε στην εργατική εστία» και ότι «δεν έχουν θέση στο Πολυτεχνείο γιατί ο χώρος ανήκει στους φοιτητές» απαιτώντας να μην υπάρχουν εργατικά συνθήματα όπως «Κάτω το κεφάλαιο»!!!]
Στις 5 το πρωί της Πέμπτης 15 Νοέμβρη ακούγονται από το μεγάφωνο που έχει στηθεί τα πρώτα συνθήματα και στις 9 ανοίγουν οι πύλες. Χιλιάδες προκηρύξεις χειρόγραφες ή με τον πολύγραφο μοιράζονται ασταμάτητα. Οι μπάτσοι περικυκλώνουν το Πολυτεχνείο προσπαθώντας να εμποδίσουν τον κόσμο να πλησιάσει. Γίνονται επεισόδια και κυνηγητά, αλλά, κάθε τόσο, όλο και κάποια ομάδα καταφέρνει να σπάσει τον κλοιό και να φτάσει στη σχολή. Στα συνθήματα προστίθενται: ΛΑΕ ΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ. Ο ραδιοφωνικός σταθμός αρχίζει να λειτουργεί ενώ σε Θεσ/νίκη, Πάτρα και Ιωάννινα οι φοιτητές καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια σε ένδειξη συμπαράστασης. Ο κόσμος πλησιάζει το Πολυτεχνείο κρατώντας στα χέρια τσιγάρα, χρήματα, τρόφιμα και τα προσφέρει στην κατάληψη. Το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάζονται να αποσυρθούν όταν «ανακαλύπτουν» ότι βρίσκονται αυτοί πολιορκημένοι από πλήθος επαναστατημένων ανθρώπων κάθε ηλικίας που δεν υπακούουν σε κανένα κόμμα και η ορμή του δεν καθοδηγείται από κανένα μηχανισμό.
Το πρωί της Παρασκευής 16 Νοέμβρη χιλιάδες άνθρωποι είναι ήδη συγκεντρωμένοι γύρω από τη σχολή. Και πάλι μοιράζονται χιλιάδες προκηρύξεις. Ο σταθμός, η καθαριότητα, η περιφρούρηση, οι προμήθειες σε τρόφιμα οργανώνονται ακόμα καλύτερα. Οι μαθητές δεν πάνε στα Γυμνάσια και στις 4.30 το απόγευμα γίνεται η πρώτη μαθητική συνέλευση. Το μεσημέρι στην γύρω περιοχή σε ακτίνα 500 και πλέον μέτρων έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου ο οποίος μέχρι τις 8 το βράδυ ξεπερνά τις 50.000.
Οι συγκρούσεις αρχίζουν από νωρίς το απόγευμα. Την αρχή κάνουν γύρω στις 4.30 οι φοιτητές από το Πάντειο στην περιοχή Μακρυγιάννη. Στις 6.30 διαδηλωτές που κινούνται στη Σταδίου συγκρούονται με μπάτσους στην Κλαυθμώνος. Σε λίγο σε όλο το κέντρο Χαυτεία, Πλατεία Ταχυδρομείου, Πανεπιστημίου έχουν ξεχυθεί 300.000 άνθρωποι και αρκετοί απ’ αυτούς συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής. Οι τραυματίες μεταφέρονται στο Πολυτεχνείο. Η γύρω περιοχή ασφυκτιά από τα δακρυγόνα ενώ οι μπάτσοι πυροβολούν και διαλύουν τους διαδηλωτές οι οποίοι επιστρέφουν για να ξαναστήσουν οδοφράγματα. Στις 8.30 υπάρχουν οι πρώτοι νεκροί. Σ’ όλο το κέντρο της Αθήνας δίνονται μάχες με τις δυνάμεις καταστολής. Λεωφορεία και τρόλεϊ μετατρέπονται σε οδοφράγματα, οι νεκροί πολλαπλασιάζονται δραματικά. Γύρω στις 10 το βράδυ μπάτσοι με αυτόματα στα χέρια προχωρούν προς το Πολυτεχνείο. Το γεμίζουν δακρυγόνα και πυροβολούν στο ψαχνό. Το «ιατρείο» της σχολής ήδη έχει γεμίσει πληγωμένους και τα ασθενοφόρα του ερυθρού σταυρού μπαίνουν στο χώρο και φεύγουν γεμάτα τραυματίες που μεταφέρονται κακήν κακώς σε νοσοκομεία και στο Α΄ βοηθειών. Αρκετοί από αυτούς κακοποιούνται ή δολοφονούνται από τους μπάτσους. Στους γύρω δρόμους οι διαδηλωτές ελέγχουν τη Λ. Αλεξάνδρας [όπου καίγονται αυτοκίνητα] από το ύψος της Χ. Τρικούπη ως κάτω στην Πειραιώς και την Αριστοτέλους. Οι μπάτσοι που βρίσκονται στις Ηπείρου και Πατησίων βρίσκονται περικυκλωμένοι από εξεγερμένο κόσμο. Τα μεσάνυχτα στη Λ. Αλεξάνδρας ξεκινά διαδήλωση 15-20 χιλ. ατόμων οι οποίοι συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής και τους τρέπουν σε φυγή ελέγχοντας απόλυτα την περιοχή αυτή.
Διάφοροι πολιτικοί προειδοποιούν την στρατιωτική ηγεσία ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τα χέρια τους. Και επειδή μετά από λίγες ώρες τα πάντα θα ήταν πιθανά, την κατάσταση ανέλαβαν τα τανκς.
Το Σάββατο στις 17 του Νοέμβρη στις 12:05 τα μεσάνυχτα ξεκινούν τα πρώτα άρματα μάχης από Γουδί και Διόνυσο και κατευθύνονται προς το κέντρο της Αθήνας, κτυπώντας τους εξεγερμένους που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της, δίνοντας λυσσαλέα μάχη για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους. Στις 2.50 πάνοπλοι στρατιώτες περικυκλώνουν το Πολυτεχνείο και τα τανκς βρίσκονται μπροστά στην πύλη. Στις 2.59 ένα ΑΜΧ 30 γκρεμίζει την πύλη, περνώντας πάνω από ανθρώπινα κορμιά ανοίγοντας το δρόμο προς το εσωτερικό στους ένστολους δολοφόνους [αστυνομικούς και ΛΟΚ].

Θεσσαλονίκη 11/11/2004
Αναρχικός Πυρήνας Αδέσποτοι, Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, Αναρχικοί Μαθητές και Σύντροφοι

A2 copy1

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886 – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2004

«Αν σας περνάει η ιδέα στα σοβαρά, πως με τις κρεμάλες σας μπορείτε να σταματήσετε τον αγώνα εκατομμυρίων εργατών που αν και γονατισμένοι από την καταπίεση εξεγείρονται, είστε μα την αλήθεια � πτωχοί τω πνεύματι. Σε παρόμοια περίπτωση, μας κρεμάτε με το δίκιο σας. Έπειτα, αυτό είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε. Κρεμάστε μας! Μα να περιμένετε το τέλος! Αν δεν το βλέπετε, εγώ σας το αναγγέλλω. Τεντώνετε ένα σκοινί. Γύρω σας, κάτω σας, δίπλα σας, πάνω σας, απ’ όλες τις μεριές σας θεριεύει μια φωτιά. Το έδαφος σαλεύει κάτω από τα πόδια σας. Βαδίζετε κυριολεκτικά πάνω σε μια φωτιά. Μπορείτε να την αγνοείτε, αλλά δεν θα την αποφύγε
τε�».

(Αύγουστος Σπάις, στη δίκη των αναρχικών του Σικάγο, 1886)

Ήταν στις 1/5/1886 που εκατομμύρια βιομηχανικοί εργάτες απεργούν και διαδηλώνουν για την καθιέρωση του οκταώρου. Στις 3 Μάη γίνεται απεργία στο εργοστάσιο McCormick. Οι μπάτσοι επιτίθενται και σκοτώνουν πολλούς απεργούς. Στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Haymarket άγνωστοι εκτοξεύουν βόμβα εναντίον των μπάτσων και ακολουθούν πυροβολισμοί εκατέρωθεν. Πολλοί μπάτσοι και διαδηλωτές σκοτώνονται. Τις επόμενες μέρες ακολουθεί ένα πογκρόμ εναντίον κυρίων των αναρχικών, κάποιοι από τους οποίους δικάζονται και θανατώνονται.

«Εκδικηθείτε! Εργάτες, στα όπλα! Τα αφεντικά εξαπέλυσαν τα λαγωνικά τους � την αστυνομία � και δολοφόνησαν έξι από τα αδέλφια σας, σήμερα το απόγευμα στη φάμπρικα του Μακ Κόρμικ. Σκότωσαν τα� άμοιρα αδέλφια σας, γιατί όπως κι εσείς είχαν το κουράγιο να μην υπακούσουν στην ανώτατη θέληση των αφεντικών σας. Τους σκότωσαν, γιατί τόλμησαν ν’ απαιτήσουν τη μείωση των ωρών σκλαβιάς. Τους σκότωσαν για ν’ αποδείξουν σ’ εσάς τους «Ελεύθερους Αμερικάνους Πολίτες» ότι πρέπει να είσαστε ικανοποιημένοι με οτιδήποτε αποφασίσουν, αλλιώς θα πεθάνετε! Εδώ και χρόνια υφίστασθε τις πιο χυδαίες ταπεινώσεις, εδώ και χρόνια υποφέρετε αμέτρητα πλήγματα, αμέτρητες αδικίες, εργαζόσαστε μέχρι αναισθησίας, υποφέρετε από τους πόνους της ένδειας και της πείνας. Τα παιδιά σας τα θυσιάσατε στον αφέντη της φάμπρικας. Με λίγα λόγια όλα αυτά τα χρόνια είσασταν δυστυχισμένοι και υπάκουοι σκλάβοι.
Γιατί;
Για να ικανοποιήσετε την αδηφάγα φάρα, για να γεμίσετε τα χρηματοκιβώτια του κοπρίτη, κλέφτη αφέντη σας; Όταν τώρα του ζητάτε να ελαφρύνει το φορτίο σας, στέλνει τα λαγωνικά του για να σας πυροβολήσουν, να σας σκοτώσουν! Αν είσαστε άντρες, αν είσαστε τέκνα των πατεράδων σας που έχυσαν το αίμα τους για να σας ελευθερώσουν, τότε θα σηκώσετε το ανάστημά σας, θα δείξετε τη δύναμή σας και θα καταστρέψετε το απαίσιο τέρας που θέλει να σας καταστρέψει. Στα όπλα, σας καλούμε στα όπλα!

Τα αδέρφια σας»
(από προκήρυξη εκείνων των ημερών)

118 χρόνια μετά τα γεγονότα του Σικάγο, η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη νέα επίθεση των εξουσιαστών που ακούει στο όνομα «αντι»-τρομοκρατική σταυροφορία, που ξεκίνησε σαν αντίποινα στη μεταφορά του πολέμου στο αμερικάνικο έδαφος με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι ανθρωποσφαγές στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη συνεχίζονται αμείωτες από τους σύγχρονους σταυροφόρους, τα καθάρματα των δυνάμεων κατοχής, τα μισάνθρωπα αυτά υποκείμενα που δολοφονούν, ληστεύουν, βιάζουν και βασανίζουν τις κοινωνίες. Και παράλληλα τολμάνε και μιλάνε για «απελευθέρωση» και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, τη στιγμή που βομβαρδίζουν αποστολές με τρόφιμα και φάρμακα και σπέρνουν το θάνατο και τη μόλυνση ολόκληρων περιοχών με τοξικές και ραδιενεργές ουσίες. Τη στιγμή που δολοφονούνοποιονδήποτε βρεθεί στο πέρασμά τους, όποιον άνθρωπο ζητήσει κάτι διαφορετικό από την «απελευθέρωση» και τον εκδημοκρατισμό της «τριτοκοσμικής» τοπικής κοινωνίας, κατά τα λεγόμενα των πολιτισμένων μισθοφόρων. Τη στιγμή που χρησιμοποιούν οποιοδήποτε όπλο νέας τεχνολογίας, κάνοντας τις συγκεκριμένες περιοχές πεδίο δοκιμών των πιο αρρωστημένων «ανθρώπινων» πειραμάτων.
Αμείωτη, όμως, είναι και η αντίσταση των ανθρώπων που, παρόλη την υποτιθέμενη ανωτερότητα των στρατιωτικών μηχανών, σπέρνουν την αμηχανία και τους φορές τον τρόμο στα ανθρωποειδή που τους καταδιώκουν και προσπαθούν να τους καθυποτάξουν με κάθε μέσο. Ο πόλεμος είναι παντού!

a2-copy1.jpg

776 + 2004 = 2780
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ!

Στον ελλαδικό χώρο οι εξουσιαστές επιχειρούν να επιβάλουν κάτι που δεν αποδέχεται εύκολα η κοινωνία. Τα ψέματα περί ολυμπιακών ιδεωδών, ολυμπιακής εκεχειρίας, άμιλλας κτλ. Όλοι τους καταλαβαίνουν, ότι όλα γίνονται για τους μίζες και την μιλιταριστικού τύπου αναμέτρηση μεταξύ των αντίστοιχων εθνών-κρατών για την ανάδειξη του ισχυρότερου σε όλους τους τομείς (και στον αθλητικό). Κάτι ανάλογο μ’ αυτό που γινόταν στους ολυμπιακούς της αρχαιότητας, οι οποίοι αρκετές φορές είχαν γίνει πεδίο αιματηρών πολεμικών συγκρούσεων και σχεδόν πάντα ήταν σημείο αναφοράς για τους πλούσιους και ισχυρούς ως απόδειξη της ικανότητας και της δύναμής τους. Η άμιλλα και ο πολιτισμός για τον οποίο κομπάζουν χάνεται ανάμεσα στη μαστούρα των αναβολικών, στην εκπόρνευση που διαφημίζουν για το «καλό του τόπου», στις δολοφονίες εργαζομένων στα ολυμπιακά κάτεργα και τη γενικότερη καταστολή και έλεγχο που προωθούν με αφορμή τη σαπίλα της ολυμπιάδας. Κάμερες, μπλόκα, έλεγχοι, εξελιγμένες τεχνικές παρακολουθήσεων και φακελώματος για ν’ αποφύγουν αυτό που ξέρουν ότι είναι αναπόφευκτο. Την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ που θα σαρώσει το κράτους και τους μηχανισμούς του.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΝΘΡ
ΩΠΙΝΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Πρωτομαγιά 2004
Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

a2-copy1.jpg

ΑΘΗΝΑ 2004: ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ

Μας μιλάνε για ολυμπιακά ιδεώδη, για ανάπτυξη της χώρας, για ευγενή άμιλλα των αθλητών(!). Ποιοι; Αυτοί που γιορτάζουν στην υγειά των «κορόιδων», του «ελληνικού» λαού που πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό το όργιο μίζας και αφαίμαξης της κοινωνίας.
Η καταστροφή του περιβάλλοντος, δεκάδων φυσικών τοπίων, υδροβιότοπων, δασών, πάρκων, η τσιμεντοποίηση ελεύθερων χώρων, πλατειών, αλάνων είναι κάτι που δεν μπορεί να πληρωθεί με λεφτά. Από την άλλη τα αμέτρητα «εργατικά ατυχήματα» κυρίως σε βάρος μεταναστών. Εκατοντάδες έχουν πέσει νεκροί στα κάτεργα των εργολάβων που τα τσεπώνουν αδρά για να παραδώσουν τα έργα ανάπτυξης (των κρατιστών και όχι της κοινωνίας) με γοργούς ρυθμούς.
Η Ελλάδα αναπτύσσεται; Με βαρύτερη φορολογία, άμεση και έμμεση, με νεκρούς εργάτες καθημερινά, με επιχειρήσεις σκούπα, με εξόντωση των αδέσποτων ζώων, με περίφραξη ελεύθερων χώρων, με εντατικότερους ελέγχους, με κάμερες στους δρόμους, με «αντι»τρομοκρατικές σταυροφορίες, με… με..
Κι εδώ στη Θεσσαλονίκη οι συνέπειες των Ολυμπιακών φάνηκαν πρώτα-πρώτα στον περιφερειακό στην Τούμπα όπου κόπηκαν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες δέντρα για να γίνει διαπλάτυνση του περιφερειακού. ’λλο ένα σαφές παράδειγμα όπου το κράτος ξεγελάει τους πολίτες με το δέλεαρ της γρηγορότερης μετακίνησης, μιας πλαστής ανάγκης που έχουν δημιουργήσει οι εξουσιαστικές συνήθειες κατανάλωσης, αυτοπροβολής και life-style ενώ στην ουσία αυτό που εξυπηρετείται είναι η γρηγορότερη και άρα αποδοτικότερη για τους καπιταλιστές διακίνηση εμπορευμάτων.  Και το δέλεαρ που προβάλλεται, τα καινούργια γήπεδα κτλ. είναι κυρίως για όσους θα δεχτούν να μπουν στα βρώμικα κυκλώματα του (πρωτ)αθλητισμού.
Τα λεγόμενα οράματα των Ολυμπιακών δεν αντικατοπτρίζουν τίποτε άλλο από ΜΙΖΕΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ, κάτι που κανένας ευηπόληπτος παράγοντας, πολιτικός, οικονομικός, επιστημονικός, αθλητικός, δεν τολμάει να αρνηθεί. Τα ΜΜΕ και τα κόμματα προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα δήθεν όφελος που θα έχουν οι «πολίτες» από την ανάπτυξη αυτή, μια ανάπτυξη που θα στοιχίσει δισεκατομμύρια ευρώ και το μόνο που θα μείνει θα είναι οι εντατικότεροι έλεγχοι των μπάτσων. Υπάρχει λύση όμως. Η αντίσταση στους σχεδιασμούς αυτούς που ξεκίνησε ήδη με τις αυτοοργανωμένες παρεμβάσεις κατοίκων σε γειτονιές της Αθήνας είναι ο μόνος δρόμος.


NA ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Γενάρης 2004


a2-copy1.jpg

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Αυτοί που τρέμουν σε κάθε μικρή ή μεγάλη κινητοποίηση της κοινωνίας, είδαν τους εφιάλτες τους να μετατρέπονται σε πραγματικότητα στις 21 Ιουνίου 2003. Ημέρα κορύφωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής των Εγκληματιών και Τρομοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της τελευταίας τέτοιου τύπου συνόδου (οι υπόλοιπες θα γίνονται στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο). Είχαν προηγηθεί μέρες αυτοοργάνωσης, κοινωνικής παρέμβασης και αυτοέκφρασης με την κατάληψη στη Φιλοσοφική από 400 περίπου αναρχικούς και αντιεξουσιαστές (η πρώτη κατάληψη του Μαύρου Μπλοκ σε όλη την ιστορία παρόμοιων κινητοποιήσεων) στις 16 του ίδιου μήνα, τις εκδηλώσεις στη Φιλοσοφική και στα γρασίδια στο Μετεωροσκοπείο, την κατάληψη της Νομικής, το καραβάνι αλληλεγγύης, την πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες στις 19, την πορεία στα σύνορα Ελλάδας-Μακεδονίας για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες Ρομ στις 20, την παρέμβαση στο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Μήνες πριν τις μέρες αυτές δεξιοί και αριστεροί εργάστηκαν πυρετωδώς, πολλά κόμματα και οργανώσεις συνεννοήθηκαν και συνεργάστηκαν για να αποφευχθούν οι βίαιες εξεγερτικές συγκρούσεις του Σαββάτου. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, ούτε οι ορδές των δολοφόνων με στολή που κατέκλυσαν το νομό. 3500 περίπου αναρχικοί, αντιεξουσιαστές και ανυπότακτοι νεολαίοι επιτέθηκαν στις δυνάμεις καταστολής, σε τράπεζες, πολυεθνικές εταιρείες, στα γραφεία του ΚΚΕ, σε πολυτελή καταστήματα, έστησαν οδοφράγματα στο κέντρο και τα πανεπιστήμια. Το «κόσμημα» των Βαλκανίων, αυτή η κοσμοπολίτισσα «νύφη» του Θερμαϊκού, η φοιτητούπολη με την πολυεπίπεδη κοσμική αλλά και εναλλακτική διασκέδαση δεν μύρισε μόνο τα χιλιάδες δακρυγόνα των μπάτσων. Αισθάνθηκε τον απελευθερωτικό άνεμο της εξέγερσης στα σωθικά της.
Το πλήγμα για το κράτος εκείνες τις μέρες είναι προφανές, οι γενικευμένες επιθέσεις σε κρατικούς και  οικονομικούς στόχους, σε μια πόλη που είχε να βιώσει τόσο σφοδρές συγκρούσεις από το Μάη του 1936, όταν 12 διαδηλωτές δολοφονήθηκαν από τα σκυλιά της εξουσίας, και πιο πριν, από τον Απρίλη του 1903, όταν η αναρχική ομάδα «Γκεμιτζήδες» (Βαρκάρηδες) επιχειρούσε να δώσει τη φλόγα της εξέγερσης από την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Οι όποιες συκοφαντίες δεν αγγίζουν τους αγωνιζόμενους ανθρώπους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα παραληρήματα κάποιων ηγετίσκων του Φόρουμ στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Εγνατίας το απόγευμα του Σαββάτου, που ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούονταν και πολλοί κινδύνευσαν από τραυματισμούς και ασφυξία, να φωνάζουν από τα μικρόφωνα ενάντια στους αναρχικούς που δήθεν «συνεργάζονταν με την αστυνομία για να κάνουν επεισόδια»; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις προβοκατορολογίες του ΚΚΕ, που κατηγορούσαν για ΚΥΠατζήδες τους καταληψίες του Πολυτεχνείου του 1973, και μετά την αλλαγή πλεύσης με το να γιορτάζουν κάθε χρόνο το Πολυτεχνείο;
Αλλά ας πάμε πιο πέρα. Ζούμε στην εποχή της «αντι» τρομο-κρατικής σταυροφορίας, μιας νέας επίθεσης στις κοινωνίες που ξεκίνησε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2003. Στον ελλαδικό χώρο εκφράζεται με την επιχείρηση εξάρθρωσης της «τρομοκρατίας», με τη δημιουργία λευκών κελιών, με τη νομιμοποίηση των ανακρίσεων με ψυχοφάρμακα και εικονικές εκτελέσεις που πρωτοδοκιμάστηκαν στο σώμα και το μυαλό του αντάρτη της Ε.Ο. 17Ν Σάββα Ξηρού, με τα έκτακτα στρατοδικεία του Κορυδαλλού. Με την απόπειρα ποινικοποίησης των διαδηλώσεων, των απεργιών, των καταλήψεων, σχεδιασμούς που ετοιμάζουν πυρετωδώς οι ευρωπαίοι εξουσιαστές μέσα από αντιανθρώπινους μηχανισμούς όπως η Europol, η Eurojust, το κοινό ευρωπαϊκό σύνταγμα κτλ. Η σημασία των συγκρούσεων όμως δεν έγκειται μόνο στα παραπάνω. Λίγο πιο πριν τον Ιούνη, στο Εβιάν στη Γαλλία, ξανά οι εξεγερμένοι διαδηλωτές διέλυσαν τις ψευδαισθήσεις περί ανακωχής ανάμεσα στους εξουσιαστές και την κοινωνία.
Μια ανακωχή που ούτως ή άλλως δεν υπάρχει και είχε φανεί και πιο πριν, στη Γένοβα, στη Νίκαια, στο Κεμπέκ και σε πολλά άλλα μέρη του πλανήτη. Μια ανακωχή που, όσο κι αν προσπαθούν την πραγμάτωσή της η Νέα Αριστερά και κινήματα τύπου Πόρτο Αλέγκρε, δε θα υπάρξει ποτέ. Ποτέ όσο οι δολοφονικές επιδρομές των εξουσιαστών σε εξαθλιωμένους λαούς και στην ίδια τη φύση εντείνονται, όσο η βρωμερή παρουσία τους ρυπαίνει τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Γιατί καμία παγκοσμιοποίηση και καμία θεωρία και πρακτική των εξουσιαστών δε θα γίνει ποτέ ανθρώπινη, όποιο προσωπείο και αν έχει, φιλελεύθερο, καπιταλιστικό, κομμουνιστικό, δημοκρατικό.
Οι συμβιβασμένες εκ των αριστερών οργανώσεων δε θα καταφέρουν να διαστρεβλώσουν την κοινωνική πραγματικότητα, τη συνεχή ρήξη κοινωνικών κομματιών με τις λογικές της παραίτησης, της διαμεσολάβησης με κόμματα, ΜΜΕ και θεσμούς. Τη συνεχή σύγκρουση με ό,τι μας καταπιέζει. ’σχετα αν κατά καιρούς εμφανίζονται «ορεξάτοι» να υιοθετήσουν «δυναμικές» (!!!) πρακτικές, όπως τα προκαθορισμένα ραντεβού με τους μπάτσους τύπου Λευκές Φόρμες (Tutti Bianchi), που σκηνοθετημένα σπρώχνουν κάποιες αλυσίδες από ΜΑΤ για να φάνε μερικά δακρυγόνα και να πανηγυρίζουν μετά ότι αυτή είναι η μόνη αληθινή σύγκρουση, με επιχειρήματα που συναγωνίζονται σε γελοιότητα τα επιχειρήματα του Κακαουνάκη! Αλλά κάποιοι εξακολουθούν να μιλάνε για ζωές, όχι για βιτρίνες και μάρμαρα!

Ειδικά όσοι υπό τον μανδύα του «αντιεξουσιαστή» (βλέπε π.χ. AKS 2003) επιχειρούν τη «συμμόρφωση» διαδηλωτών υπό τη σκέπη κομμάτων, καθοδηγητών και επίδοξων αρχηγίσκων. Από την άλλη, η αλληλεγγύη δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα ακόμη πεδίο του κοινωνικού αγώνα. Ούτε ο σκοπός της αλληλεγγύης αγιάζει τα μέσα, δηλαδή τη διαστρέβλωση θεμελιωδών αντιεξουσιαστικών αρχών, με διορισμούς αντιπροσώπων και συντονιστών σε συνελεύσεις, συνεργασίες με κόμματα  και δημο-κρατικές διαδικασίες, πράγματα πρωτοφανή για συλλογικότητες που θέλουν να ονομάζονται αντιεξουσιαστικές…
Ο αγώνας για την απελευθέρωση των 7 προφυλακισμένων συντρόφων περνάει μέσα από τα οδοφράγματα της καθημερινότητας και τη συνεχή ρήξη με τους θεσμούς και τις ιδεολογίες της εξουσίας. Εκατοντάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης έχουν πραγματοποιηθεί από τον Ιούνη μέχρι σήμερα στην Ευρώπη και όχι μόνο. Και για μας «η κοινωνική αλληλεγγύη είναι στάση ζωής των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Δεν έχει να κάνει με ανθρωπισμό, πολιτική και δεν βασίζεται στην ύπαρξη ή μη στοιχείων νομικής αθωότητας».  Στον κοινωνικό πόλεμο δεν υπάρχουν νίκες και ήττες! Η μόνη νίκη θα είναι η κατάργηση κράτους και εξουσίας και το χτίσιμο μιας ζωής με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη,  χωρίς νόμους, αρχηγούς και σύνορα!
ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ MONO ΟΣΟΙ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΙΤΕ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ 7 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ: Σουλεϊμάν Νταϊκντούκ «Κάστρο» – από 21/9, Simon Chapman – από 5/10, Carlos Martinez – από 5/10, Fernando Perez – από 5/10, Σπύρος Τσίτσας – από 8/10

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ

Θεσσαλονίκη 7/10/2003
Αναρχικός Πυρήνας ΑΡΝΗΣΗ, Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ και Σύντροφοι

a2-copy1.jpg


ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

21/6/2003: Χιλιάδες αναρχικοί, αντιεξουσιαστές και ανυπότακτοι άνθρωποι που συνθέτουν το μαύρο μπλοκ χαιρετούν εξεγερτικά το κλείσιμο των διεργασιών της συνόδου κορυφής των ευρωπαϊκών εξουσιαστικών καθαρμάτων στην Χαλκιδική, ξεπερνώντας τις λογικές της ειρηνικής και διαπραγματεύσιμης διαμαρτυρίας αριστερών διαδηλωτών με τους μηχανισμούς καταστολής του κράτους.
Κατά την διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων με τα αστυνομικά ανδρείκελα και τις επιθέσεις στα προπύργια της κρατικής και οικονομικής κυριαρχίας, 100 περίπου άτομα προσάγονται στην ασφάλεια, από τους οποίους οι 27 μετά από βασανιστήρια και απειλές κατηγορούνται με σωρεία κακουργημάτων. Απ� αυτούς οι 7, βιώνοντας στο πετσί τους την κρατική βαρβαρότητα προφυλακίζονται�
16/9/2003: Και ενώ επί τρεις μήνες στον ελλαδικό και ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο γίνονται ασταμάτητα κινήσεις αλληλεγγύης για την άμεση απελευθέρωση των εφτά αγωνιστών του Ιουνίου, στην Ισπανία 6 αναρχικοί συλλαμβάνονται στη Βαρκελώνη, από τους οποίους οι 5 προφυλακίζονται κατηγορούμενοι για «σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης». 2 απ� αυτούς διώκονται και για την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, που θεωρείται ότι έγινε σαν κίνηση αλληλεγγύης για την απελευθέρωση των 7 της Θεσσαλονίκης.
21/9/2003: Ακριβώς τρεις μήνες μετά από τη σύλληψή του, ο αγωνιστής Σουλειμάν Νταικντούκ «Κάστρο» ξεκινάει απεργία πείνας συνεχίζοντας τον αγώνα του ενάντια στα κρατικά μπουντρούμια και την κυριαρχία, βάζοντας την ίδια τη ζωή του, μπροστά στις διώξεις, ζητώντας την απελευθέρωσή του.
5/10/2003: Ξεκινούν απεργία πείνας και οι Simon Chapman, Σπύρος Τσίτσας, Carlos Martinez και Fernando Perez.
Η εκδικητική φύση του κράτους ουδέποτε σταμάτησε τους αγωνιζόμενους ανθρώπους να συνεχίσουν την αντικρατική τους δράση και πάντα βρισκότανε αντιμέτωπη με την κοινωνική αλληλεγγύη και την πολύμορφη δράση.

– ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ!!!
– ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ!!!
– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!
Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Αναρχικός Πυρήνας ΑΡΝΗΣΗ
Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Αναρχικοί Σύντροφοι/ισσες

(Οκτώβρης 2003)

a2-copy1.jpg

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ 7 ΟΜΗΡΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

Για άλλη μια φορά τον Ιούνη του 2003, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στη σύνοδο κορυφής των καθαρμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χιλιάδες ανθρώπων δεν αρκέστηκαν στις απλές διαμαρτυρίες. Δεν αρκέστηκαν σε ένα ψήφισμα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ούτε σε κάποιο πανηγύρι που θα ξεγελάσει τις αγωνίες και τους πόθους των καταπιεσμένων. Δεν ακολούθησαν στον κατήφορο της ξεφτίλας τα κόμματα της αριστεράς και τις οργανώσεις «ομπρέλα». Συνευρέθησαν μαζί με άλλους αναρχικούς, αντιεξουσιαστές, νεολαίους και ανυπότακτους ανθρώπους από άλλες πόλεις του ελλαδικού χώρου και όχι μόνο, και συνέβαλαν σε άλλο ένα εξεγερτικό γεγονός που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει η πόλη. Για άλλη μια φορά η κοινωνική οργή εκφράστηκε ενάντια σ’ αυτούς που δολοφονούν,  ληστεύουν ζωές, συμμετέχουν σε βομβαρδισμούς αμάχων. Ήταν ένα σημαντικό ξέσπασμα τη στιγμή που διάφοροι φορείς των διαπραγματεύσεων με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβεβαίωναν ότι δεν θα γίνουν συγκρούσεις, όπως πριν άλλωστε στο Εβιάν της Γαλλίας. Το ίδιο έκαναν και οι μπάτσοι και οι πολιτικοί εδώ πέρα. Το επιτάσσει φαίνεται το κλίμα!
Η εκ νέου αναζήτηση του ευρωπαϊκού προφίλ από τα λαμόγια και τους απατεώνες διαχειριστές της εξουσίας στην Ευρώπη, η ελληνική προεδρεία, η «αντι»τρομοκρατική σταυροφορία που οξύνεται μετά τις 11 Σεπτέμβρη, η εδώ «εξάρθρωση» της Ε.Ο.17Ν και του ΕΛΑ και η δημιουργία λευκών κελιών στην Ελλάδα, η νομιμοποίηση ανακρίσεων με εικονικές εκτελέσεις και ψυχοφάρμακα! Αυτά είναι τα οράματα που προωθούν τα ανθρωποειδή που βρίσκονται στην εξουσία, μαζί με τη νάρκωση και το ντοπάρισμα του σώματος και του μυαλού που επιτάσσει η ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004.
Η κοινωνική οργή είναι παρούσα και δείχνει το δρόμο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της διαρκούς σύγκρουσης με το κρατικό κτήνος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!
Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

a2-copy1.jpg

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20-22 ΙΟΥΝΗ

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου πραγματοποιείται κατάληψη του κτιρίου της Νέας Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης από 400 περίπου αναρχικούς και αντιεξουσιαστές που χρησιμοποιούν το χώρο για συζητήσεις, προβολές, ενημέρωση και στέγαση. Στο χώρο λειτουργεί και έκθεση αναρχικής αφίσας ενώ υπάρχουν πολλά τραπεζάκια με έντυπο υλικό. Το κεντρικό πανό της κατάληψης είναι «BLACK BLOCK ATTACK».
Λίγες μέρες πριν με απόφαση του συλλόγου φοιτητών αρχιτεκτονικής καταλαμβάνεται το Πολυτεχνείο και χρησιμοποιείται από αριστεριστές. Σε όλο το χώρο του πανεπιστημίου υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις, κάμπινγκ, συναυλίες ενώ έχουν παραχωρηθεί από το πανεπιστήμιο τα κτίρια του Φυσικού και Θεολογικής στην Πρωτοβουλία Αγώνα 2003 και Αντιεξουσιαστική Κίνηση Salonica 2003 αντίστοιχα. Tο κτίριο της Νομικής καταλαμβάνεται και χρησιμοποιείται από το Indymedia, το ραδιόφωνο 1431 ΑΜ και την ομάδα ιατρικής βοήθειας.
Όλες αυτές τις μέρες και τις επόμενες καταφθάνει χιλιάδες κόσμος στα πανεπιστήμια. Πραγματοποιείται και σαμποτάζ σε 2 τουλάχιστον κάμερες στην Εγνατία και στην Αγίου Δημητρίου.
Η «ανοιχτή συνέλευση αναρχικών-αντιεξουσιαστών ενάντια στη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ» διαμορφώνει το χώρο γύρω από το Μετεωροσκοπείο για συζητήσεις και προβολές.
Την Τρίτη πραγματοποιείται εκδήλωση της «Συνεργασίας Αναρχικών Ομάδων και Ατόμων για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Πολύμορφη Δράση» στο χώρο ανάμεσα στην παλιά και νέα Φιλοσοφική και συζήτηση για την παγκοσμιοποίηση. Την Τετάρτη πραγματοποιείται εκδήλωση για τους μετανάστες από τους «Αναρχικούς/ές από δυτικές γειτονιές της Αθήνας» στον ίδιο χώρο.
Την Πέμπτη πραγματοποιείται πορεία 4000 περίπου αναρχικών-αντιεξουσιαστών σε δυτικές περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης. Σαμποτάρονται κάμερες που είναι τοποθετημένες στο δρόμο. Η πορεία έφτασε μέχρι τα όρια των δήμων Νεάπολης-Συκεών και γύρισε στο κέντρο.
Την Παρασκευή 20/6 γίνεται παρέμβαση ενάντια σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων. ’λλοι διαδηλωτές συγκεντρώνονται στο δρόμο προς το Μαρμαρά Χαλκιδικής όπου πραγματοποιείται η σύνοδος. Πολύ πριν το Μαρμαρά οι μπάτσοι έχουν κόψει το δρόμο και επιτίθενται σε συγκεντρωμένους με δακρυγόνα, ενώ δέχονται και επιθέσεις με πέτρες.
Το Σάββατο ξεκινάνε οι πορείες διαφόρων οργανώσεων από διάφορα σημεία του κέντρου. Συνολικά οι διαδηλωτές υπολογίζονται σε 40.000 περίπου.
Το Μαύρο Μπλοκ ξεκινάει από τα πανεπιστήμια και βγαίνει από την οδό Γιάννη Βελίδη και κατευθύνεται στην Εγνατία. Κοντά στο συντριβάνι βρίσκονται καμεραμέν σε ταράτσα και δέχονται επίθεση με φωτοβολίδες. Λίγο πιο κάτω στην Εγνατία αρχίζουν οι επιθέσεις σε πολυτελή μαγαζιά με πέτρες, ξύλα, μολότοφ, λοστούς και σφεντόνες. Στην Ιασωνίδου διαδηλωτές επιτίθενται σε καμεραμαν. Οι μπάτσοι αρχίζουν την επίθεση από τον οδό Πρασακάκη. Ρίχνουν πολλά δακρυγόνα και δέχονται συνεχώς επιθέσεις. Το μπλοκ σπάζει και πολύς κόσμος γυρίζει στη Φιλοσοφική όπου στήνει οδοφράγματα σε Εγνατία και Αρμενοπούλου και συνεχίζονται οι συγκρούσεις με τους μπάτσους. Το μπλοκ συνεχίζει στη διασταύρωση Εγνατίας και Αγίας Σοφίας όπου στη γύρω περιοχή πυρπολούνται τράπεζες, επιχειρήσεις και πολυτελή καταστήματα. Αρχίζουν και οι πρώτες συλλήψεις διαδηλωτών. Στη συνέχεια το μπλοκ σπάει σε μικρότερα κομμάτια ενώ το κέντρο πνίγεται στα δακρυγόνα.
Συνολικά πραγματοποιούνται 102 προσαγωγές ελλήνων και αλλοδαπών διαδηλωτών, ενώ το βράδυ υπάρχουν οριστικές 29 συλλήψεις. 2 ανήλικες αφήνονται ελεύθερες κατηγορούμενες για πλημμελήματα. Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, οι συλληφθέντες υπόκεινται σε βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς. Κάποιοι αναγκάζονται να γδυθούν και δέχονται την επίθεση των γουρουνιών μέσα στο τμήμα. Η μεταχείρισή τους είναι εξευτελιστική, ακόμα και για τους ανήλικους. Οι μπάτσοι δε διστάζουν να τοποθετήσουν μολότοφ που βρήκαν στην Εγνατία μέσα σε τσάντες συλληφθέντων!
Την Κυριακή πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια περίπου 300 ατόμων και δέχεται επίθεση από τους μπάτσους οι οποίοι ξυλοκοπούν κόσμο και ρίχνουν δακρυγόνα. Αργότερα συλλαμβάνονται 2 άτομα που κατηγορούνται για οπλοκατοχή και καταδικάζονται σε 2 χρόνια με 3ετή αναστολή και 3.000 ευρώ πρόστιμο. Οι κατηγορούμενοι παίρνουν προθεσμία και απολογούνται Τρίτη και Τετάρτη. Την Τρίτη αφήνονται ελεύθεροι 20 κατηγορούμενοι, κάποιοι με περιοριστικούς όρους και 1.500 ευρώ εγγύηση. Την Τετάρτη οι υπόλοιποι 7 προφυλακίζονται σε Διαβατά και Αυλώνα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΙΟΥΝΗ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

(Ιούλης 2003)

a2-copy1.jpg


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ-
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Η ενοποίηση της κυριαρχίας μετά το 1989 -μετά την πλαστοπρόσωπη «διαίρεση» του πλανήτη σε δύο, κυρίως, συνασπισμούς κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο με την εντατικοποίηση του ελέγχου, διακρατικές συμφωνίες επιβολής και οικονομικής ανάπτυξης και υπέρμετρη προώθηση τεχνολογικών μέσων για την υποταγή των κοινωνιών είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία.
Βέβαια, πάντοτε, οι εξουσιαστές σχημάτιζαν συνασπισμούς μεταξύ τους, άλλοτε πρόσκαιρους και άλλοτε μακράς διάρκειας, με κύριο στόχο την καθυπόταξη της ανθρώπινης ροπής προς την εξέγερση και την ελευθερία. Αυτή η πραγματικότητα σήμερα είναι προφανής, ιδίως μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και την εξέγερση στη Γένοβα τον Ιούλιο του 2001. Ήταν κάτι που συντάραξε τους εξουσιαστές, όπως συνεχίζουν να τους συνταράσσουν οι εξεγέρσεις που διαδραματίζονται, πάντοτε απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες, στην Αλβανία, στην Αργεντινή, στην Παλαιστίνη, στις συναντήσεις των αρνητών του παγκοσμιοποιημένου ψεύδους ενάντια στις τρομοκρατικές συνόδους, όπως G8, Ευρωπαϊκή Ένωση κτλ. Σε τεράστιες περιοχές του πλανήτη η αστάθεια και η κοινωνική αναταραχή είναι τέτοια που επιτείνει τις ανησυχίες των κρατιστών και τις προσπάθειές τους για εξαπάτηση και ωμή καταστολή. Οι λυκοφιλίες των εξουσιαστών ανέκαθεν μεταβάλλονταν κατά το συμφέρον που έπρεπε να ακολουθηθεί, δηλαδή τη διατήρηση των καθεστώτων της εκμετάλλευσης, είτε αυτά εμφανίζονταν με ένα ευρωπαϊκό δημοκρατικό μοντέλο, είτε με μια σκληρή φεουδαρχία στην Αφρική ή με μία ισλαμική δικτατορία στην Ασία.
Η λύση στην οποία καταφεύγουν, άλλωστε, δεν είναι άλλη από τον καθαρό τρόμο και βία ενάντια στις κοινωνίες και ιδιαίτερα ενάντια στα κομμάτια εκείνα που δε σκύβουν το κεφάλι. Ενίοτε, βέβαια, επιλέγουν και το δρόμο της στρατιωτικής αναμέτρησης με πρόσκαιρα αντίπαλα κράτη, με γνώμονα το γεωστρατηγικό συμφέρον, όπως π.χ. με το Αφγανιστάν, όπου και εγκαινιάστηκε ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», άλλη μια επίθεση των κρατών στις κοινωνίες.
Ο σχηματισμός των διαφόρων συμφώνων και συμμαχιών, ακόμα και αυτών των οικονομικοκεντρικών που προωθούν οι, ας πούμε, σκληρές πολυεθνικές, δεν βασίζονται αποκλειστικά στην ανάγκη τους να επεκταθούν σε νέες περιοχές ή να ελέγξουν περιοχές που μέχρι τώρα, π.χ. οι Νατοϊκοί, δεν είχαν άμεση πρόσβαση. Ο κύριος αντίπαλος όλων αυτών είναι οι κοινωνικές αναταραχές που επεκτείνονται και κυοφορούνται για το μέλλον, και οι οποίες αποτελούν μεγάλο εφιάλτη για τους εξουσιαστές.
Δεν είναι κάτι άγνωστο βέβαια, η απόλυτη απαξίωση και η απέχθεια που νιώθουν οι εξουσιαστές για ό,τι κοινωνικό και ανθρώπινο, για την ίδια την ανθρώπινη φύση. Οι απόπειρες ελέγχου με κύριο στήριγμα τους αλαζόνες και μισάνθρωπους επιστήμονες  που, νομίζοντας ότι έχουν το ακαταλόγιστο, κατασκευάζουν συνεχώς εκτρώματα, αλλά και τους διάφορους αναλυτές που διαφημίζουν την τεχνολογική εξέλιξη είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας» και λευκά κελιά

Από το βράδυ της 29ης Ιούνη και τον τραυματισμό  από έκρηξη του Σάββα Ξηρού στο λιμάνι του Πειραιά και τις μετέπειτα συλλήψεις για την υπόθεση της οργάνωσης 17Ν, ξεκινάει μια μεγάλη κρατική επιχείρηση τρόμου, με στόχο να τρομοκρατήσουν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, μιλώντας συνεχώς για «εξάρθρωση της τρομοκρατίας», και καλώντας τους πολίτες καθημερινά να γίνουν ρουφιάνοι.
Τα λευκά κελιά και η εντατικοποίηση της δημιουργίας νών φυλακών σ’ όλη τη χώρα είναι πλέον πραγματικότητα. Ο ούτως ή άλλως απάνθρωπος θεσμός της φυλακής δημιουργεί τώρα μια καινούρια φυλακή, την απομόνωση για τις περισσότερες ώρες του 24ωρου που στόχο έχει να συντρίψει ακόμα περισσότερο την προσωπικότητα του κρατούμενου. Μια πρακτική γνωστή από τα λευκά κελιά της Τουρκίας, από το καθεστώς FIES στην Ισπανία κ.ά.
Εντύπωση προκαλεί εδώ η σιωπή διαφόρων κομματιών και οργανώσεων που ενώ  δραστηριοποιήθηκαν ενάντια στα λευκά κελιά στην Τουρκία, για εδώ πέρα δεν έχουν εκφράσει ούτε… μισή κουβέντα, ενώ άλλοι εκφράστηκαν μόνο για κάποιους βολικούς κρατούμενους.
«Η αλληλεγγύη σ’ όσους αγωνίζονται και δεν υποτάσσονται είναι αρχή της κοινωνικής απελευθέρωσης, όπως και η απαξίωση της ρουφιανιάς, του δωσιλογισμού και της μισαλλοδοξίας» (ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, Νο.6, Σεπτέμβριος 2002).
Η αερολογία, λασπολόγηση και συκοφαντία των κοινωνικών αγώνων από τα κοράκια τους δημοσιογράφους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Με καθημερινή πλύση εγκεφάλου, συνεχείς αναλύσεις από χαφιέδες και πράκτορες ντόπιων και «ξένων» μυστικών υπηρεσιών συνεχίζουν τον αντι-ανθρώπινο ρόλο τους, αυτοί που δεν έχουν ιδέα του τι θα πει αξιοπρέπεια και ανθρωπινότητα, γιατί τα έχουν χάσει από καιρό. Μιλάνε καθημερινά πλέον για «έγκυρες πληροφορίες», για «αξιόπιστα ρεπορτάζ» από ποιους! Τους ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. Δε σταματούν βέβαια εκεί. Παράλληλα δημοσιεύουν και διάφορες συνεντεύξεις ρουφιάνων και μεταμελημένων από άλλες περιπτώσεις του εξωτερικού, προβάλλοντας τη ρουφιανιά και τη συνεργασία με τους μπάτσους σαν μια φυσική κατάληξη και πρακτική! Όπως και με τις διάφορες «φιλικές» συνεντεύξεις σε μπάτσους και εφημερίδες, διαφόρων αριστερών, που φυσικό είναι να δημιουργούν ερωτηματικά με τη στάση τους αυτή…
Περήφανοι οι κρατιστές αναγγέλλουν και νέες τροποποιήσεις του τρομονόμου και μάλιστα, συνεχίζοντας παλαιότερες προσπάθειές τους να συσχετίσουν τους κοινωνικούς αγώνες με το οργανωμένο έγκλημα, πηγή του οποίου είναι το κράτος και έδρα του τα αστυνομικά τμήματα και τα υπουργεία.
Η λαγνεία για τους ευρω-θεσμούς θρέφει και σιγουριά στους ντόπιους εξουσιαστές, ότι η συνθήκη του Σένγκεν, ο ευρω-τρομονόμος, το ηλεκτρονικό πανευρωπαϊκό φακέλωμα και η είσοδος του ευρώ θα στρέψει αλλού τους πόθους και τις αγωνίες των καταπιεσμένων. Κάτι όμως που οι πάντες ξέρουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί.
Η «δουλειά» έχει ενταθεί. Μπαίνουν συνέχεια κάμερες στους δρόμους, μπήκαν φύλακες στα σχολεία, ψηφίστηκε ο «αντι»-τρομοκρατικός νόμος, ετοιμάζεται ο μπάτσος της γειτονιάς. Η επερχόμενη σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνη του 2003 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είναι τα κομβικά σημεία όπου οι κρατιστές θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις στα ντόπια και αλλοδαπά αφεντικά τους για την διατήρηση της κρατικής τάξης και ασφάλειας. ’λλωστε τα… λεφτά είναι πολλά, και δεν χρειάζονται συναισθηματισμοί.

Εν όψει του Ιούνη…

Τα κόμματα, με πρωτοστάτη το κόμμα του χαφιέ (ΚΚΕ), τα ΜΜΕ ετοιμάζονται μαζί με τους διωκτικούς μηχανισμούς να αντιμετωπίσουν τις χιλιάδες διαδηλωτών που αναμένονται στη Θεσαλονίκη τον Ιούνη. Και πως θα το κάνουν αυτό; Ο καθένας με το γνωστό τρόπο του, είτε χαφιεδίζοντας, είτε λασπολογώντας, είτε καταστέλλοντας άμεσα και έμμεσα. Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι συνεχείς επαφές που έχουν κρατικοί υπάλληλοι με ψευτο-κοινωνικές οργανώσεις και συνδικαλιστικά ψοφίμια, ώστε να αποφύγουν να ζήσουν το χειρότερο εφιάλτη τους. Την ολομέτωπη έκφραση της κοινωνική οργής και επίθεση στους θεσμούς του κράτους. Κάτι που φάνηκε και από τη Γένοβα είναι ο ύπουλος εξουσιαστικό ρόλος διαφόρων τέτοιων οργανώσεων.
Έχει σημασία η ενασχόληση με την προώθηση κάποιων ιδεολογιών και ιδεολογημάτων που εξακολουθούν να δημιουργούν διλήμματα σε αγωνιζόμενους ανθρώπους και να δημιουργούν σύγχυση:
> Το ζήτημα του ακτιβισμού. Το φρούτο αυτό προέρχεται από τη λέξη «δράση» (action). Φαίνεται είναι πιο chic για τους ανερχόμενους ηγετίσκους το να λες τη λέξη ακτιβιστής απ’ το να χρησιμοποιείς τη λέξη δράση. Και εδώ όμως δεν μπορούμε να σταθούμε με αφέλεια απέναντι σε μπερδεμένες καταστάσεις και στην αντι-καπιταλιστική εκείνη τάση που θέλει να εξομοιώνει τα διάφορα κομμάτια των διαδηλωτών, με μόνη βάση το ότι δρούνε (ακτιβισμός), αφού από μόνο του το να δρας δε σημαίνει απολύτως τίποτε! Δράση ενάντια σε τι;
Οι αναρχικοί δεν είναι απλά ενάντια στον καπιταλισμό. Παρόλα αυτά, πληθώρα συλλογικοτήτων, κομματιών και ατόμων έδρασε στη Γένοβα όπως και σε προηγούμενες αεθνικές πορείες. Στο βαθμό που συνέβαλαν σε απελευθερωτικές διεργασίες, είναι λειτουργική η συμβολή τους. Αλλά και πάλι επιχειρείται να διαστρεβλωθεί η απελευθερωτική δράση και να δημιουργηθεί μια ψευδής κατάσταση, μια ακόμη ιδεολογία, αυτή του ακτιβισμού. Κάτω απ’ το πέπλο αυτό χωράνε και οι πλέον ξεμπροστιασμένοι εξουσιαστές, όπως ο Μποβέ και ο Καζαρίνι, ηγέτης των Λευκών Φορμών (Tute Bianche). Τέτοια φερέφωνα όχι απλά δεν αντιστέκονται στην κρατική τρομοκρατία, αλλά θα ήταν και ευχαριστημένοι να συλληφθούν για κανά δυο μερούλες, να πιουν κανένα καφεδάκι και κανά τσιγαριλίκι με τα φιλαράκια τους, τους μπάτσους. Έτσι θα ενισχύονταν οι δημόσιες σχέσεις τους.
> Μέσα και απ’ αυτές τις κινητοποιήσεις επιχειρείται η ανάδειξη των φθαρμένων και ξεπουλημένων εξουσιαστικών απόψεων του Μαρξ, του Λένιν, του Τρότσκυ, του Στάλιν, του Μάο και όποιου άλλου και η ανάδειξη νέων ηγετών και ηγετίσκων. Οι χειραγωγοί των κοινωνικών αγώνων επιχειρούν νέες στρατολογήσεις μελών – προβάτων μέσω των οργανώσεων «ομπρέλλα» θεωρώντας ότι μέσα στο γενικό ας-πούμε-χαμό κάτι θα κερδίσουν κι αυτοί.  Προσδοκούν στην παρουσίαση ευκαιριών για να στήσουν νέες κομμουνιστικές συμμορίες, ν’ αναδείξουν νέους Τσαουσέσκου, Χότζα και Μιλόσεβιτς. Γι’ αυτό και δεν προξενεί καμία απολύτως έκπληξη η συμμετοχή τόσων πολιτικών σε τέτοιες κινητοποιήσεις, και στο κάτω-κάτω είναι και ανέξοδη γι’ αυτούς. Οι όποιοι χειραγωγοί, ακόμα και με επαναστατικό μανδύα, θα πρέπει να ξεμπροστιάζονται σύντομα από τους αγωνιζόμενους.
> Η φιλολογία περί ‘νέων τακτικών’ που πρέπει να ακολουθήσει τo ‘κίνημα’. Με αφορμή τη γενίκευση των συγκρούσεων προωθήθηκε μια φιλολογία γύρω από το «Μαύρο Μπλοκ». Όπως πολύ σωστά, όμως, διάφοροι σύντροφοι εξήγησαν, αυτό πρόκειται μόνο για μια πρόσκαιρη συσπείρωση ατόμων και ομάδων για λόγους αυτοάμυνας και παρέμβασης. Συγχέοντας έτσι τα πράγματα, προσπαθούν μερικοί να δημιουργήσουν την πλαστή εντύπωση μιας προσυνεννοημένης συνωμοσίας κάποιων «ακραίων» στοιχείων του (ακρο)αριστερού κινήματος (!!!). Προσπαθούν έτσι να παρουσιάσουν ως ομογενοποιημένες τις αναρχικές απόψεις και στάσεις, σαν να ήταν πολιτικό κίνημα. Αλλά οι αναρχικοί δεν είχαν ούτε θα έχουν ποτέ αρχηγούς, πατρίδες, κλίκες, πατερούληδες και εκπροσώπους. Ίσα-ίσα η πολυμορφία των απόψεων και η πιθανή σύνθεσή τους είναι που οδηγεί στον συνεχή εμπλουτισμό και την ποικιλία. Κι αυτή η διεργασία, η σύνθεση, δεν έχει καμία σχέση με τις διαφημιστικές και δημοσιοσχετίστικες πρακτικές που προπαγανδίζουν κάποιοι που, μεταξύ άλλων, καταδικάζουν τις συγκρούσεις επειδή «περνάει λάθος μήνυμα στον κόσμο από τα ΜΜΕ»!!!
Οι αναρχικοί συμμετέχουν σε αυτές τις κινητοποιήσεις θεωρώντας τες ως ένα ακόμη πεδίο του κοινωνικού πολέμου. Χωρίς φυσικά καμία αυταπάτη περί εθνικών  διεθνών ή τοπικών (!!!) κινητοποιήσεων, χωρίς να καταδικάζουν, να ιεραρχούν ή να απορρίπτουν μορφές κοινωνικής παρέμβασης, χωρίς να επιδιώκουν κανένα  όφελος για τους εαυτούς τους ή για τις συλλογικότητές τους και χωρίς να φετιχοποιούν χρόνους και χώρους, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά γι’ αυτές τις κινητοποιήσεις.
Η συμμετοχή των αναρχικών σε αυτές τις κινητοποιήσεις ήταν προφανώς σημαντική, στο βαθμό που συνέβαλαν όσο μπορούσαν στη διακήρυξη της αντίστασης ενάντια στις παγκόσμιες εξουσίες. Γεγονός είναι πως δόθηκε η ευκαιρία και σε άλλους αγωνιζόμενους, όχι απαραίτητα αναρχικούς και αντιεξουσιαστές, να κάνουν συνείδηση την αναγκαιότητα της επιθετικής οργάνωσης των ονείρων τους και  της απόρριψης των συνδικαλιστικών και αριστερών παραμυθιών.
Για να φτάσουν οι καταπιεσμένοι σε μέρες ακόμα πιο γενικευμένων και αντιπολιτικών εξεγέρσεων, για την πραγμάτωση της παγκόσμιας κοινωνικής απελευθέρωσης…
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!!!

Θεσσαλονίκη 12 Απρίλη 2003
Αναρχική Ομάδα «ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»

a2-copy1.jpg

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

’λλη μια σφαγή διοργανώνεται σταδιακά από τα καθάρματα που κυβερνούν τον πλανήτη. Μια σφαγή που συνεχίζεται πίσω από τα φώτα του CNN και των υπόλοιπων καναλιών, εδώ και χρόνια, με βομβαρδισμούς, με εξαθλίωση μεγάλων κομματιών του πληθυσμού του Ιράκ. Τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που έχουν πεθάνει από πείνα δεν αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε και τους πετρελαιάδες και υποψήφιους επενδυτές. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το συμφέρον τους. Είτε προέρχεται από το πετρέλαιο, είτε από τον έλεγχο ολόκληρων περιοχών (όπως Αφγανιστάν, βλέπε και καλλιέργεια οπίου). Συνένοχοι και ένοχοι στα μάτια της κοινωνίας είναι όσοι στηρίζουν και θα στηρίξουν τα σχέδιά τους. Οι «ανθρωπιστικές» φωνές των ψευτοευαίσθητων δημοκρατών δε μπορούν να σταματήσουν τη δολοφονική μανία των εξουσιαστών.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ… οι εξουσιαστές ετοιμάζονται να σπείρουν τον τρόμο και το θάνατο στο λαό του Ιράκ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ… ο πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας» αγγίζει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας
ΤΩΡΑ ΠΟΥ… τα προσωπεία έχουν πέσει και φάνηκε ότι τα κομμουνιστικά με τα καπιταλιστικά κράτη έχουν διαφορές μόνο στη διαχείριση
ΤΩΡΑ ΠΟΥ… η αφαίμαξη και ο έλεγχος των καταπιεσμένων από το κράτος και τους μηχανισμούς του, συνεχίζεται όλο και πιο έντονα
ΤΩΡΑ ΠΟΥ… τα αφεντικά καλούν την κοινωνία να προσκυνήσει τη νέα μεγάλη ιδέα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα χτιστούν πάνω στο αίμα των εργαζομένων στα «δημόσια» έργα και το μόχθο των μεταναστών
ΤΩΡΑ ΠΟΥ… οι φυλακισμένοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στην Ε.Ο. 17Ν και τον Ε.Λ.Α. βαφτίζονται εγκληματίες, ο ύποπτος βαφτίζεται ένοχος και ο διαδηλωτής υποψήφιος τρομοκράτης…
ΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, έξω από κόμματα, κομματίδια, φόρουμ και συνδικάτα είναι η απάντηση στα απάνθρωπα σχέδια των εξουσιαστών. Ο αγώνας για την παγκόσμια κοινωνική απελευθέρωση θα περάσει πάνω από τα συντρίμμια κάθε κράτους και κάθε θεσμού.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ
ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

15 Μάρτη 2003     Αναρχική Ομάδα «ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»

a2-copy1.jpg


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΕΛΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ Ε.Ο. 17Ν


«Εμφανίζομαι για να αναλάβω την ευθύνη των πράξεών μου. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για όσες ενέργειες ανέλαβε η «17 Νοέμβρη». Αρνούμαι την ενοχή για τις κατηγορίες που μου αποδίδονται, όπως αυτές περιγράφονται στο κατηγορητήριο. Δηλώνω ότι η αξία που καθόρισε την προσωπική μου πορεία ήταν η πίστη μου στην οικοδόμηση ενός επαναστατικού κινήματος και το όραμα για μια σοσιαλιστική κοινωνία. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου σε όσους κρατούνται για την υπόθεση αυτή – δίκαια ή άδικα – και υπενθυμίζω σε κάθε περίπτωση ότι βασική αξία για τον κάθε αγωνιστή σε τέτοιες στιγμές είναι η αξιοπρέπεια» (Δημήτρης Κουφοντίνας 5/9/2002)

Ανακριτής: Μπορείτε να μας αναφέρετε μια αντιστασιακή σας πράξη;
Αλέκος Γιωτόπουλος: Τοποθέτηση βόμβας στην αμερικάνικη πρεσβεία ή το ’71 ή το 1972 ή το 1973, καλοκαίρι πάντως. Διεκδικήθηκε η τοποθέτηση αυτής της βόμβας από την οργάνωση «ΛΕΑ».

«Η 17Ν, γέννημα συγκεκριμένου ιστορικού περιβάλλοντος, ελληνικού και διεθνούς, υπήρξε μια ένοπλη αντικαπιταλιστική αντιϊμπεριαλιστική οργάνωση, με όραμα τον αυτοδιαχειριζόμενο σοσιαλισμό με χαρακτηριστικά άμεσης δημοκρατίας» (Δημήτρης  Κουφοντίνας, 7/12/2002)

«…Μου έδωσαν την ίδια πορτοκαλάδα που κάποιος υπάλληλος έβγαλε από ένα συρτάρι, σε χάρτινη συσκευασία, που δεν την έχω ξαναδεί και είναι βέβαιο ότι δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, και η οποία είχε περίεργη γεύση και δεν γνωρίζω τι ουσίες περιείχε. Με έκανε να νιώθω εξαρτημένος και αδύναμος και άρχισα να βλέπω με συμπάθεια, φιλία και διάθεση συνεργασίας τους ανθρώπους που με έδερναν, τους βασανιστές μου», «ομολόγησε γιατί έξω περιμένει η CIA, σκέψου τι έπαθε ο Ματέι και ο Μαρίνος», (Βασίλης Τζωρτζάτος)

«Δεν με πειράζει που θα μου στερήσουν και τα τηλέφωνα για λίγες μέρες, έτσι κι αλλιώς στην απομόνωση βρίσκομαι. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μου στερεί το λόγο. […] Εγώ θεωρώ κάθε ποινή που επιβάλουν άκυρη και παράνομη και ας τη δέχονται τα δικαστήρια, σήμερα που η μία αυθαιρεσία ακολουθεί την άλλη. Ξέρεις ότι μετά την πρώτη συνέντευξη του Σάββα έκοψαν από όλους τα ελεύθερα τηλεφωνήματα, επειδή δεν αρκεί η απομόνωση. Έχουμε λοιπόν συλλογική ευθύνη και ποινή για παράπτωμα που δεν υπάρχει» (Αγγελική Σωτηροπούλου)

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Εδώ και πολύ καιρό έχει αρχίσει από τα ΜΜΕ μια φιλολογία περί επικείμενων συλλήψεων «τρομοκρατών», «συγκοινωνούντων δοχείων» κτλ.
Μετά την έκρηξη της 29ης Ιουνίου στο λιμάνι του Πειραιά, το κράτος, οι μπάτσοι, τα κόμματα καθώς και μερικές γραφικές οργανώσεις όπως η «ΩΣ ΕΔΩ» και τα ΜΜΕ, άρχισαν να φλομώνουν την κοινωνία με τις εμετικές τους διαδόσεις, μιλώντας για ληστές, δολοφόνους, εγκληματίες. Προσπάθησαν έτσι να απομονώσουν τον αγώνα της 17Ν από την ίδια την κοινωνία. Μάταια, όμως, αφού οι πράξεις της συγκεκριμένης οργάνωσης είχαν μια ιδιαίτερη απήχηση σε μια χώρα που έζησε κατοχή, εξορίες, δικτατορίες κτλ. Επιπλέον, η παράδοση Κουφοντίνα, η ανάληψη ευθύνης από μεριάς του, η αξιοπρεπής στάση του Γιωτόπουλου, η δήλωσή του ότι αρνήθηκε να εξαργυρώσει την αντίστασή του ενάντια στη χούντα και η ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση βόμβας στην αμερικάνικη πρεσβεία κάποιο καλοκαίρι των αρχών της δεκαετίας του ’70, οι καταγγελίες για βασανιστήρια και στημένες απολογίες, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η φιλολογία που εξαπλώθηκε τόσο καιρό από εφημερίδες και κανάλια, ειδικούς αναλυτές και τρομολάγνους κοινωνιολόγους, είχε σαν βασικό συστατικό της το ψέμα.
Παράλληλα, προσπαθούν να μετατρέψουν τη ρουφιανιά σε ύψιστη αξία και την κοινωνία σε άβουλο δέκτη ασφαλίτικων σεναρίων. Προσπαθούν να κάνουν τους ανθρώπους καταδότες και ντετέκτιβ που ψάχνουν, επεξεργάζονται πληροφορίες, φήμες και φαντασιώσεις. Όσοι δεν υποτάσσονται βιώνουν την καταστολή (βλέπε εισβολές σε σπίτια και αθρόες προσαγωγές στα Εξάρχεια) και τον εντεινόμενο έλεγχο.
Στόχος της τρομοκρατολογίας είναι σε πρώτο στάδιο  να προετοιμάσει το έδαφος της «κοινής γνώμης» (κατασκευάσματος των σύγχρονων κρατών – ψεύτικο όσο και οι δήθεν ομολογίες των κατηγορουμένων για την Ε.Ο. 17Ν που παρουσιάζουν οι διωκτικές αρχές) για μεγαλύτερη και ευρύτερη καταστολή κοινωνικών κομματιών. Ας μην ξεχνάμε τις παγκόσμιες «αντι»-τρομοκρατικές συμφωνίες, τους τρομο-νόμους. Σε δεύτερο στάδιο στόχος της κυριαρχίας είναι να κάνει επίδειξη δύναμης εν όψει της συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003 και της Ολυμπιάδας το 2004. Κινήσεις ενταγμένες στα γενικότερα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των κατασταλτικών  μηχανισμών της ελληνικής κυριαρχίας που αναβαθμισμένη και εκσυγχρονισμένη πλέον χαράσσει το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη και τρομοκράτηση της κοινωνίας.
Σαν αναρχικοί, δεν υποστηρίζουμε ότι συντασσόμαστε με τις θέσεις της 17Ν. Αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια, τ’ αυτιά και το στόμα μας τώρα που το κράτος προσπαθεί να εκβιάσει όλη την κοινωνία για να την παρασύρει στον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία» και να τον επεκτείνει ενάντια σε όποιους αντιστέκονται.  Δε φαίνεται όμως να περνάει αυτό το κλίμα προς απογοήτευση γελοίων υποκειμένων όπως ο Σ. Παναγούλης, ο Βότσης και άλλοι αλλά και διάφορων που μοιράζουν δεξιά κι αριστερά φιλικές συνεντεύξεις… Ιδιαίτερη συμβολή στην καταπολέμηση αυτού του κλίματος είχε και η σημαντικότατη πορεία της 1ης Οκτώβρη στην Αθήνα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ; Ποιος προκαλεί τρόμο στην κοινωνία με τις πράξεις του;

Όλοι όσοι διατηρούν ανθρώπινα χαρακτηριστικά και συνείδηση γνωρίζουν ότι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. Είναι αυτοί που οδηγούν ανθρώπους στην εξαθλίωση και το θάνατο, αυτοί που ευθύνονται για το θάνατο 79 ανθρώπων στο «ΣΑΜΙΝΑ», αυτοί που ευθύνονται για τους θανάτους μεταναστών, συνοριοφύλακες κι όχι μόνο, μπάτσοι που τα όπλα τους «εκπυρσοκροτούν τυχαία», μεγαλοβιομήχανοι και μεγαλοεργολάβοι που ευθύνονται για αμέτρητα «εργατικά ατυχήματα» τα τελευταία χρόνια, και πολύ περισσότερο αυτοί που βομβαρδίζουν λαούς, αυτοί που δηλητηριάζουν το περιβάλλον με τόνους πετρελαίων και ρύπων, με πυρηνικά, κλωνοποίηση και ό,τι πιο άρρωστο έχει εφεύρει η αντιανθρώπινη μανία τους. Αυτοί είναι οι μόνοι και αληθινοί τρομοκράτες… Και ντόπιες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο στρατός, η ΕΛ.ΑΣ, η Εφορία, και ξένες όπως η EUROPOL, το ΝΑΤΟ, το FBI συνεχίζουν να δρουν.
Η πρακτορολογία του ΚΚΕ (περί μυστικών υπηρεσιών, σκοτεινών δυνάμεων κτλ.) δε βρίσκει απήχηση στην κοινωνία, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της, νιώθει πολύ καλά στο πετσί της ποιος είναι ο αληθινός τρομοκράτης και αντιλαμβάνεται ότι η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης έχει επαναστατικά κριτήρια. Το ΚΚΕ δολοφόνησε τον Πλουμπίδη με την κατηγορία του χαφιέ. Είναι γνωστές αυτές οι τακτικές των σταλινικών καθαρμάτων, να στιγματίζουν αγωνιζόμενους ανθρώπους σαν χαφιέδες.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι εξουσιαστές ετοιμάζουν νέα στρατοδικεία. «Η απόφαση για τους περισσότερους, με δεδομένο ότι βαρύνονται με σωρεία κακουργημάτων, θα είναι καταδικαστική» (Βήμα 5/1/2003).

Η αδιαχώριστη αλληλεγγύη
Η αλληλεγγύη είναι μια ύψιστη κοινωνική αξία. Οι αναρχικοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε διωκόμενους χωρίς κανένα αντάλλαγμα, χωρίς κανένα πολιτικό κέρδος. Δεν την εκφράζουν μόνο σε «βολικούς» κρατούμενους. Γιατί η αλληλεγγύη δεν βασίζεται σε φιλικές σχέσεις, ούτε σε γνωριμίες, δεν ηρωοποιεί και ούτε ζητάει πιστοποιητικά πολιτικής νομιμοφροσύνης… Επιπλέον, η αλληλεγγύη δε βασίζεται στην ύπαρξη ή μη «στοιχείων» (τα οποία πολύ εύκολα μπορούν να κατασκευαστούν από τους μπάτσους) και δεν εγκλωβίζεται σε νομικίστικες δικολαβικές λογικές.
«Αν οι «αθώοι» αξίζουν την αλληλεγγύη μας, τότε οι «ένοχοι» την αξίζουν ακόμα περισσότερο»…

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΕΛΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ο. 17Ν
ΝΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΟΥΜΕ
ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θεσσαλονίκη Φλεβάρης 2003

Αναρχικός Πυρήνας «Ενάντια στην Κοινωνική Συναίνεση»
Αναρχική Ομάδα «ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»

a2-copy1.jpg

«Μα ο ανήσυχος ο νους, περίεργος, δε βολεύεται σε γεμισμένα μ’ όνειρα κλεισμένα προσκεφάλια. Τ’ ανοίγει, ψάχνει μέσα τους να ιδεί πούθε αναβλύζουν ελπίδες, όνειρα και πώς σκιρτά του κόσμου η Πνοή. Να του μετρήσει το σφυγμό, να τον αφουγκραστεί. Το γέλιο που σκορπά η αυγή, της μαύρης νύχτας τη σιγή»
(Αθανάσιος Μητάδης, «Η φωτιά του Ηράκλειτου» 2002)

Μετά τη σύλληψη του Σάββα Ξηρού στο λιμάνι του Πειραιά και τη σύλληψη ατόμων φερόμενων ως μελών της οργάνωσης 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, εξαπολύθηκε από το κράτος και τα τσιράκια του μια άνευ προηγουμένου επίθεση για την τρομοκράτηση της κοινωνίας.
Ενωμένοι οι κρατιστές χαιρέτισαν τις ασφαλίτικες μεθόδους, τα βασανιστήρια, τις ενέσεις, τις στημένες απολογίες σαν μέσο αναγνώρισης της δημοκρατίας. Μια δημοκρατίας που 27 χρόνια μετά ελάχιστες διαφορές έχει με τη χούντα. Οι βασανιστές γίνανε ξαφνικά «απότακτοι αστυνομικοί», τα καθάρματα που καταδυναστεύουν το λαό γίνανε «αθώα θύματα», η απομόνωση και τα λευκά κελιά καλοβαφτήκανε για να κρύψουν το αίσχος, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι, απ’ όπου κι αν προέρχονται, βαφτίστηκαν «τρομοκράτες».
Τα ΜΜΕ και οι θλιβεροί παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων μετατράπηκαν σε εισαγγελείς παρόμοιους με αυτούς της χούντας, δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα. Τα τρομολάγνα παράθυρα του κράτους προβάλλουν το χαφιεδισμό και τη ρουφιανιά ως ύψιστη «κοινωνική» αξία.
ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ.
Δεν έπεισαν ούτε τα άθλια προβοκατόρικα κείμενα με την υπογραφή «Αναρχικοί» που προσπάθησαν να συκοφαντήσουν το Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα αλλά και όλους τους αμετανόητους αγωνιστές, αποκαλώντας τους πράκτορες. Κάτι που η ίδια η κοινωνία δεν αποδέχεται, αν κρίνουμε από την απήχηση που είχε η δράση της 17Ν όλα αυτά τα 27 χρόνια.
Ούτε και οι άθλιοι αναλυτές των ΜΜΕ, που αποσιώπησαν έντεχνα την αντιδικτατορική δράση του Γιωτόπουλου με την οργάνωση ΛΕΑ αλλά και τις αξίες που επιχείρησε να αναδείξει αυτή η δράση. Η 17Ν, το μαύρο πρόβατο του μαρξισμού, συκοφαντήθηκε όσο ποτέ εξίσου από δεξιούς και αριστερούς. Αλλά, βλέπετε, το 2003 (Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.) και το 2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες) πλησιάζουν, το χρήμα πέφτει με τη σέσουλα και τα κατασταλτικά σχέδια  του κράτους εντείνονται.
Με τις «φιλικές συνεντεύξεις» σε μπάτσους να δίνουν και να παίρνουν, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για την αξιοπρέπεια διαφόρων αριστερών.
Αλλά οι κοινωνικοί αγώνες και η απαξίωση της ρουφιανιάς συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και είναι η μόνη απάντηση στα απάνθρωπα σχέδια των εξουσιαστών.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ-ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Θεσσαλονίκη Φθινόπωρο 02

Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Αναρχικός Πυρήνας «Ενάντια στην Κοινωνική Συναίνεση»

a2-copy1.jpg

ENANTIA ΣΤΗΝ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ» Ή ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

«Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι θα γίνουμε μάρτυρες νέων κυμάτων προσφύγων από τις ίδιες και από νέες χώρες, που θα σημαίνει βεβαίως απίστευτης έκτασης ξεριζωμό και ολοκληρωτική καταστροφή των κοινωνιών των φτωχών».
Εκ πρώτης ανάγνωσης η δήλωση αυτή θα μπορούσε να αποδοθεί σε κάποιον πολέμιο της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, σε κάποιον ακόμα θιασώτη της αντιιμπεριαλιστικής προπαγάνδας. Κι όμως! Βγήκε από το χείλη του φασίστα Χριστόδουλου. Και γιατί λοιπόν να μην είναι ο Χριστόδουλος ενάντιος στην (λεγόμενη) παγκοσμιοποίηση; Μήπως έχει τίποτα να χάσει; Μήπως έχουν τίποτα να χάσουν όλοι αυτοί οι γελοίοι διανοούμενοι που φωνασκούν εναντίον των Αμερικάνων (συνεχίζοντας, βλακωδώς, να ταυτίζουν τους κρατιστές με την κοινωνία); Ή μήπως προτάσσουν κάτι επαναστατικό;
Απλά αντιτίθενται σε μια οικονομική δικτατορία που πάει να πάρει τη μορφή παγκόσμιου κράτους και προτάσσουν, δηλαδή, την ανάδειξη των μικρών εξουσιαστών, μια δικτατορία οικονομική απλά πιο διευρυμένη!
Δεν τους ενοχλεί καθόλου λοιπόν η συνεχιζόμενη αφαίμαξη των λαών από τα κράτη, τους ενοχλεί μόνο η κυριαρχία των πολυεθνικών και των μεγάλων καρχαριών. Ένας άλλος (εξουσιαστικός) κόσμος είναι, λοιπόν, εφικτός.

«ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ – ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ!»
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των καταπιεσμένων. Σαν σύγχρονοι κομπογιαννίτες ιδεολόγοι δε σταματούν να μιλούν για τις μεγάλες νίκες της Πράγας και του Σιάτλ, εσκεμμένα αποφεύγοντας να αναφερθούν στο ότι χιλιάδες από τους συμμετέχοντες συγκρούονται για έναν και μόνο λόγο: την καταστροφή του κράτους! Και το αποκορύφωμα αυτής της αποπροσανατολιστικής κριτικής ήταν όταν κάποιοι δημοσιογράφοι και αναλυτές στην ουσία πήραν τα λόγια τους πίσω, όταν επιχείρησαν να μειώσουν τη σημασία του Σιάτλ (για το οποίο κάθε αγωνιζόμενος δε θα μπορούσε παρά να ευχαριστιέται και το οποίο λίγους μήνες πριν φετιχοποιούσαν μιλώντας για τη ‘Μάχη του Σιάτλ’) μιλώντας για «πρωτοπορίες της αμερικανικής νεολαίας» και αναζητώντας νέους ηρωίσκους σαν αυτόν τον καταγέλαστο Μποβέ! Βλέποντας τις απελευθερωτικές διεργασίες που αναπτύσσονται και σ’ αυτή την περιοχή του πλανήτη (Σιάτλ), βλέποντας προφανώς ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων σχηματισμών, προσπαθούν να υποβαθμίσουν, ενώ μέχρι τώρα έσκιζαν τα ρούχα τους για το νέο κίνημα. «Ο νέος αιώνας αρχίζει στο Πόρτο Αλέγκρε» τόνιζε ο Ignacio Ramonet στις 14 Ιουνίου 2001 στην Le Monde Diplomatique της κ. Ελευθεροτυπίας, την ίδια ώρα που στο Νταβός της Ελβετίας οι καταπιεσμένοι συγκρούονταν με τις δυνάμεις καταστολής κατά τη διάρκεια της συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Και εκεί (στο Πόρτο-Αλέγκρε) οι «ευαίσθητοι» ενάντια στην παγκοσμιοποίηση συνέστησαν το 1ο Παγκόσμιο ψευτο-Κοινωνικό Φόρουμ (25 με 30 Ιανουαρίου 2001)  όπου εγκλώβισαν χιλιάδες ανθρώπους στις θεαματικές διακηρύξεις.

Το κράτος και οι αναλυτές του, έχοντας την ικανότητα να διακρίνουν πότε κάποιες διεργασίες τείνουν να απεγκλωβιστούν από τα δεσμά του συνδικαλισμού, του ρεφορμισμού και της ιδεολογίας, δεν διστάζει να παραχαράσσει εντελώς το νόημα κάποιων κινητοποιήσεων, να τις απορρίπτει και να προβάλλει κάποιες εντελώς ελεγχόμενες, αποβλέποντας στον εγκλωβισμό περισσότερων ανθρώπων, σε ανούσιες διαμαρτυρίες.

Ας μην ξεχνάμε και τις πρόστυχες συμφωνίες συνδικάτων και οργανώσεων όπως η ATTAC, οι Λευκές Φόρμες κτλ., με το κράτος, τους μπάτσους και το στρατό για την ειρηνική έκβαση των «ευρωδιαδηλώσεων». Και αυτοί συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην δημιουργία των «ΕΥΡΩΜΑΤ» και του ευρω-αντιτρομοκρατικού νόμου. Και τα χέρια τους είναι βαμμένα με το αίμα των νεκρών διαδηλωτών κατά την εξέγερση της ΓΕΝΟΑ.
Το ψευτοεπαναστατικό προφίλ που προσπαθούν να παρουσιάσουν  εν όψει διακρατικών συνόδων  (ΠΟΕ, Παγκόσμια Τράπεζα, G8 κ.ά.) είναι και το αποκορύφωμα της μπατσίστικης φύσης τους. Ειδικά μετά τις άθλιες καταγγελίες που εξαπέλυσαν εναντίον των αναρχικών και οι οποίες αντιμετωπίστηκαν εκ των προτέρων και με τον καλύτερο τρόπο από κατοίκους της Γένοβας, οι οποίοι βοήθησαν τους συγκρουόμενους με την παγκόσμια εξουσία.
Έχει σημασία η ενασχόληση με την προώθηση κάποιων ιδεολογιών και ιδεολογημάτων που έρχονται σαν παράγοντες που δρουν παράλληλα με την καταστολή, για να αποδυναμώσουν την επαναστατική προοπτική:

> Το ζήτημα του ακτιβισμού.
Το φρούτο αυτό προέρχεται από τη λέξη ‘δράση’ (action). Φαίνεται είναι πιο chic για τους ανερχόμενους ηγετίσκους το να λες τη λέξη ακτιβιστής απ’ το να χρησιμοποιείς τη λέξη δράση. Και εδώ όμως δεν μπορούμε να σταθούμε με αφέλεια απέναντι σε μπερδεμένες καταστάσεις και στην αντι-καπιταλιστική εκείνη τάση που θέλει να εξομοιώνει τα διάφορα κομμάτια των διαδηλωτών, με μόνη βάση το ότι δρούνε (ακτιβισμός), αφού από μόνο του το να δρας δε σημαίνει απολύτως τίποτε! Δράση ενάντια σε τι; Στο κράτος και την εξουσία ή ενάντια στη δήθεν σάπια και πουτάνα (!) κοινωνία;
Οι αναρχικοί δεν είναι απλά ενάντια στον καπιταλισμό. Παρόλα αυτά, πληθώρα συλλογικοτήτων, κομματιών και ατόμων έδρασε στη Γένοβα όπως και σε προηγούμενες αεθνικές πορείες. Στο βαθμό που συνέβαλαν σε απελευθερωτικές διεργασίες, είναι λειτουργική η συμβολή τους. Αλλά και πάλι επιχειρείται να διαστρεβλωθεί η απελευθερωτική δράση και να δημιουργηθεί μια ψευδής κατάσταση, μια ακόμη ιδεολογία, αυτή του ακτιβισμού. Κάτω απ’ το πέπλο αυτό χωράνε και οι πλέον ξεμπροστιασμένοι εξουσιαστές, όπως ο Μποβέ και ο Καζαρίνι, ηγέτης των Λευκών Φορμών (Tute Bianche). Τέτοια φερέφωνα όχι απλά δεν αντιστέκονται στην κρατική τρομοκρατία,  αλλά θα ήταν και ευχαριστημένοι να συλληφθούν για κανά δυο μερούλες, να πιουν κανένα καφεδάκι και κανά τσιγαριλίκι με τα φιλαράκια τους, τους μπάτσους. Έτσι θα ενισχύονταν οι δημόσιες σχέσεις τους.

> Μέσα και απ’ αυτές τις κινητοποιήσεις επιχειρείται η ανάδειξη των φθαρμένων και ξεπουλημένων εξουσιαστικών απόψεων του Μαρξ, του Λένιν, του Τρότσκυ, του Στάλιν, του Μάο και όποιου άλλου και η ανάδειξη νέων ηγετών και ηγετίσκων.
Οι χειραγωγοί των κοινωνικών αγώνων επιχειρούν νέες στρατολογήσεις μελών – προβάτων μέσω των οργανώσεων ‘ομπρέλλα’ θεωρώντας ότι μέσα σε γενικευμένες κοινωνικές δραστηριότητες κάτι θα κερδίσουν κι αυτοί.  Προσδοκούν στην παρουσίαση ευκαιριών για να στήσουν νέες κομμουνιστικές συμμορίες, ν’ αναδείξουν νέους Τσαουσέσκου, Χότζα και Μιλόσεβιτς. Γι’ αυτό και δεν προξενεί καμία απολύτως έκπληξη η συμμετοχή τόσων πολιτικών σε τέτοιες κινητοποιήσεις, και στο κάτω-κάτω είναι και ανέξοδη γι’ αυτούς. Οι όποιοι χειραγωγοί, ακόμα και με επαναστατικό μανδύα, θα πρέπει να ξεμπροστιάζονται σύντομα από τους αγωνιζόμενους.

> Η φλυαρία περί ‘νέων τακτικών’ που πρέπει να ακολουθήσει το ‘κίνημα’. Με αφορμή τη γενίκευση των συγκρούσεων προωθήθηκε μια φιλολογία γύρω από το ‘Μαύρο Μπλοκ’. Όπως πολύ σωστά, όμως, διάφοροι σύντροφοι εξήγησαν, αυτό πρόκειται μόνο για μια πρόσκαιρη συσπείρωση ατόμων και ομάδων για λόγους αυτοάμυνας και παρέμβασης, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις περιφρουρήσεις των διαδηλώσεων.
Συγχέοντας έτσι τα πράγματα, προσπαθούν μερικοί να δημιουργήσουν την πλαστή εντύπωση μιας προσυνεννοημένης συνωμοσίας κάποιων ‘ακραίων’ στοιχείων του (ακρο)αριστερού κινήματος (!!!). Προσπαθούν έτσι να παρουσιάσουν ως ομογενοποιημένες τις αναρχικές απόψεις και στάσεις, σαν να ήταν πολιτικό κίνημα. Αλλά οι αναρχικοί δεν είχαν ούτε θα έχουν ποτέ αρχηγούς, πατρίδες, κλίκες, πατερούληδες και εκπροσώπους. Ίσα-ίσα η πολυμορφία των απόψεων και η πιθανή σύνθεσή τους είναι που οδηγεί στον συνεχή εμπλουτισμό και την ποικιλία. Κι αυτή η διεργασία, η σύνθεση, δεν έχει καμία σχέση με τις διαφημιστικές και δημοσιοσχετίστικες πρακτικές που προπαγανδίζουν κάποιοι που, μεταξύ άλλων, καταδικάζουν τις συγκρούσεις επειδή ‘περνάει λάθος μήνυμα στον κόσμο από τα ΜΜΕ’!!!
Οι αναρχικοί συμμετέχουν σε αυτές τις κινητοποιήσεις θεωρώντας τες ως ένα ακόμη πεδίο του κοινωνικού πολέμου. Χωρίς φυσικά καμία αυταπάτη περί εθνικών και διεθνών κινητοποιήσεων, χωρίς να καταδικάζουν, να ιεραρχούν ή να απορρίπτουν μορφές κοινωνικής παρέμβασης, χωρίς να επιδιώκουν κανένα  όφελος για τους εαυτούς τους ή για τις συλλογικότητές τους και χωρίς να φετιχοποιούν χρόνους και χώρους, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά γι’ αυτές τις κινητοποιήσεις.
Η συμμετοχή των αναρχικών σε αυτές τις κινητοποιήσεις ήταν προφανώς σημαντική, στο βαθμό που συνέβαλαν όσο μπορούσαν στη διακήρυξη της αντίστασης ενάντια στις παγκόσμιες εξουσίες. Γεγονός είναι πως δόθηκε η ευκαιρία και σε άλλους αγωνιζόμενους, όχι απαραίτητα αντιεξουσιαστές, να κάνουν συνείδηση την αναγκαιότητα της επιθετικής οργάνωσης των ονείρων τους και  της απόρριψης των συνδικαλιστικών και αριστερών παραμυθιών.

Για να φτάσουν οι καταπιεσμένοι σε μέρες ακόμα πιο γενικευμένων και αντιπολιτικών εξεγέρσεων, για την πραγμάτωση της παγκόσμιας κοινωνικής απελευθέρωσης…

ΚΟΛΩΝΙΑ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΑΘΗΝΑ, ΣΙΑΤΛ, ΠΡΑΓΑ, ΝΙΚΑΙΑ, ΚΕΜΠΕΚ, ΝΑΠΟΛΙ, ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ, ΓΕΝΟΒΑ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Αναρχικοί από Δυτική Θεσσαλονίκη
Αναρχική Δράση
Αναρχικός Πυρήνας «ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»


(προκήρυξη που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στις Βρυξέλλες)

a2-copy1.jpg

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ


ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

Στις 11 Σεπτέμβρη οι εξουσιαστές στις ΗΠΑ δέχτηκαν χτυπήματα που πρόσβαλαν τον κορμό του εξουσιαστικού συστήματος και τους αναγκάζουν να απαντήσουν. Επιτίθενται τώρα στον φτωχούς κατοίκους του Αφγανιστάν και καμώνονται πως ζητούν δικαιοσύνη. Μιλάνε πάλι για ‘ανθρωπισμό’, ‘εγκλήματα’, δικαιοσύνη», δίνουν ορισμούς της τρομοκρατίας που περιλαμβάνουν όλες τις βίαιες και ανεξέλεγκτες μορφές κοινωνικής αντίστασης, κάθε κοινωνική ομάδα που ξεφεύγει από τα όρια της νομιμότητας και αρνείται την κρατική τάξη.
Δεν μπορούν όμως να επιβάλλουν τη σιωπή: τρομοκράτες είναι οι τα κράτη και οι εξουσιαστές, τρομοκρατία είναι η παγκόσμια επιβολή της πείνας και της εκμετάλλευσης, οι θεσμοί και οι μηχανισμοί της καταστολής και του ελέγχου.
Θέλουν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους με τον τρόμο και τους πολέμους τους, με τη μιζέρια και την εξαθλίωση,  που σπέρνουν παντού -εκτός από τις επαύλεις και τους δρόμους που περνούν- με οικονομικές κυρώσεις που πλήττουν τις ανθρώπινες κοινωνίες και αφήνουν ανέπαφα, αν δεν στηρίζουν, τα καθάρματα που τις καταδυναστεύουν. Δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς μπροστά στα διαρκή εκλήματα και τις σφαγές και καταστροφές που βαρύνουν τους εξουσιαστές. Για παράδειγμα, την «υψηλής τεχνολογίας» αεροπορική επιδρομή  που εξαπέλυσαν ενάντια στο Ιράκ το χειμώνα του 1991, με θύματα 100.000 «ιρακινούς», ακολούθησαν  κυρώσεις, όπως το διεθνές εμπάργκο πετρελαίου, ενώ, ακόμη και η απλή επίσκεψη στο Ιράκ απαγορεύεται και η εισαγωγή αντλιών νερού επιτράπηκε τώρα τελευταία! Τον Απρίλιο του 1995 οι εμπορικές κυρώσεις μετριάστηκαν ελάχιστα με το πρόγραμμα «πετρέλαιο αντί για τροφή», κυνική ομολογία και εφαρμογή των κτηνωδών αξιών της κυριαρχίας. 500.000 παιδιά πέθαναν αυτά τα χρόνια στο Ιράκ, κυρίως από ασθένειες που προκαλούνται από την κακή διατροφή, ενώ οι βομβαρδισμοί ξανάρχισαν από το 1998. Την άνοιξη του 1999 η βαρβαρότητα των εξουσιαστών βρήκε νέο στόχο το Κόσσοβο και τη Σερβία, με χιλιάδες νεκρούς και μεγάλες καταστροφές. Στους πολέμους αυτούς δοκιμάστηκαν βιολογικά όπλα και χημικά τοξικά δηλητήρια, βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που ρήμαξαν τη φύση. Τέτοια εγκλήματα οι ρουφιάνοι οι δημοσιογράφοι είτε τα έκρυψαν, είτε τα υποβάθμισαν, είτε τα θυμήθηκαν όταν δεν είχαν αναδουλειές.
Για μια ακόμη φορά ο ρατσιστικός ανθρωπισμός τους, ειδικά ενάντια στους άραβες και τους μουσουλμάνους, γίνεται πράξη με σφαγές πολλών αμάχων, με βομβαρδισμούς νοσοκομείων και αποθηκών τροφίμων, φτωχογειτονιών, ακόμα και του Ερυθρού Σταυρού, στη ρημαγμένη από τις ενδοεξουσιαστικές διαμάχες περιοχή. Αν και προβάλλουν το πληγωμένο τους γόητρο, στην πραγματικότητα με τον πόλεμο αυτό εξυπηρετούν πάλι τα κατακτητικά τους σχέδια και διάφορους συσχετισμούς εξουσίας, όπως επίσης θέλουν να εκμεταλλευτούν το πετρέλαιο της Κασπίας και το όπιο του Αφγανιστάν. Όπως στο Κόσσοβο, τη Βοσνία, τη Σομαλία και αλλού, έτσι και τώρα, τα ανθρωποειδή για να πετύχουν τους σκοπούς τους, οξύνουν τοπικές διαμάχες και ενθαρρύνουν εθνικές συγκρούσεις.
Η κυριαρχία προωθεί τα βάρβαρα σχέδιά της, την καθυπόταξη, την καταλήστευση και την διάλυση των ανθρώπινων κοινωνιών, μελετά τα αντιανθρώπινα «επιτεύγματα» των  κρατιστών μέσα στους αιώνες, αλλά και πρόσφατα, και τα ενσωματώνει στο κρατικό σύστημα. Με τη βοήθεια των επιστημόνων και της  τεχνολογίας, με τεχνικές παραπληροφόρησης, καταστολής και ελέγχου, με τους στρατοκράτες, τους μπάτσους και τους ρουφιάνους τους προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τις κοινωνίες και να καταστείλουν τους αγωνιζόμενους ανθρώπους. Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης προβάλλουν την απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και τη διαστρέφουν σε τηλεοπτική εικόνα και θέαμα. Οι αιμοβόροι στρατολόγνοι των καναλιών και των εφημερίδων θα βρουν την κοινωνική οργή απέναντί τους.
Ενισχύεται η λεγόμενη αντιτρομοκρατική πολιτική, με διακρατικές συμφωνίες και ψηφίζονται νέοι νόμοι στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν η ευρωπαϊκή αστυνομία, η διευκόλυνση της έκδοσης καταζητούμενων, οι διακρατικές αστυνομικές ομάδες για την καταστολή αναρχικών και αγωνιζόμενων ανθρώπων. Οι (αντι)τρομοκρατικοί νόμοι και όλα τα άλλα κρατικά μέτρα βέβαια δεν είναι παρά ένα ακόμη πρόσχημα της εξουσίας. Οι εξουσιαστές φανερώνουν τη σιχαμένη φύση τους με μια σειρά από προκλήσεις και απειλές που εκτοξεύουν, με τη δολοφονική απόπειρα στο Γκέτεμποργκ, με την σφαγή των απεργών πείνας στην Τουρκία που συνεχίζεται, με τις τρεις δολοφονίες στη Γένοβα, το Μιλάνο και τα γαλλο-ιταλικά σύνορα, με τις επιθέσεις ενάντια σε καταλήψεις, στέκια και σε σπίτια αναρχικών σε Ισπανία, Ιταλία.
Η αθλιότητα του εξουσιαστικού κόσμου δεν θα συντριβεί με την πειθώ. Τι νόημα έχουν οι γεμάτες συμπάθεια εκδηλώσεις; Τι αποτέλεσμα έχουν οι διαμαρτυρίες ενάντια στον πόλεμο όταν δεν υπάρχουν πράξεις ουσιαστικής αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όταν δεν εκδηλώνεται καμία πρακτική υπονόμευσης των στρατοκρατών; Το μόνο που εξυπηρετούν είναι να  απαλύνουν την οργή για τα νέα εγκλήματα, μέχρι να τελειώσει αυτή η φάση της εξουσιαστικής επίθεσης, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, ώστε να περάσουν ανενόχλητοι οι εγκληματίες στα επόμενα σχέδιά τους.
ΟΜΩΣ, η πολύμορφη κοινωνική αλληλεγγύη είναι αυτή που κάθε φορά ανατρέπει τα σχέδια της εξουσίας.

ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣ

a2-copy1.jpg

Ο,ΤΙ ΣΠΕΙΡΕΙΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ
Αμέσως μετά τον αποκεφαλισμό της στρατιωτικής-οικονομικής εξουσίας των ΗΠΑ στις 11 Σεπτέμβρη, το ζήτημα που έσπευσαν να θέσουν οι εξουσιαστές ήταν μην τυχόν και ‘πέσουμε σε λογικές συμψηφισμού’! Λες και μπορούν να μετρηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί από βομβαρδισμούς, σφαγές, γενοκτονίες, υποσιτισμό, αρρώστιες και άλλες αιτίες που προκαλούν οι εξουσιαστές σε όλο τον πλανήτη. Παρόλα αυτά, δε νιώθουμε καμιά συμπάθεια για κάθε είδους εξουσιαστική κλίκα, οποιοδήποτε προφίλ και να παρουσιάζει, ‘δημοκρατικό’, ‘νεοφιλελεύθερο’, ‘ισλαμικό’, ‘αντιαμερικάνικο’.
Οπουδήποτε υπάρχουν τα αίτια που γεννούν την καταπίεση και την εκμετάλλευση, υπάρχουν και τα ξεσπάσματα εκείνα της ανθρώπινης οργής και του αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Κι αυτός είναι ο μόνιμος φόβος του κάθε εξουσιαστή.
Αυτό που προτάσσουν τώρα, λοιπόν, είναι η καθολική τρομοκράτηση του πλανήτη, μέσω των κτηνωδών βομβαρδισμών και την καταστροφή ολόκληρων περιοχών. Η γενοκτονία και η μελλοντική εκμετάλλευση των προσφύγων που θ’ ακολουθήσει τους χιλιάδες νεκρούς. Στο όνομα της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας ξεκίνησαν να σφαγιάζουν πάλι εξαθλιωμένους ανθρώπους και χαμόσπιτα. Συνένοχοι σ’ αυτό και οι Ευρωπαίοι και ΝΑΤΟικοί συνεργάτες τους, που έσπευσαν να στηρίξουν τις επιλογές της αμερικάνικης εξουσίας.
Και πάλι η αλλοτρίωση θα καλύψει το κενό που γεννά το αφελές ερώτημα ‘γιατί;’. Τα κανάλια, οι εφημερίδες και οι κοινωνιολόγοι θα φροντίσουν για τις ψεύτικες ιδεολογίες που ανακαλύπτουν εχθρούς, για τους βομβαρδισμούς στο όνομα του ανθρωπισμού, και οι παπάδες για τις σφαγές στο όνομα της θρησκείας. Και το φάρμακο για όλα αυτά θα είναι η κατανάλωση των εκατομμυρίων αλλοτριωμένων που γεμίζουν τις τσέπες των εξουσιαστών από τη μια, και η τυφλή υποταγή στον κάθε εξουσιαστή σείχη από την άλλη. Γι’ αυτό η μόνη απάντηση είναι στη φύση της εξουσίας, την τρομοκρατία. Ο αντιπρόεδρος Τσένι είναι ξεκάθαρος: ‘Ο μοναδικός τρόπος να αποδειχθεί η ευθύνη είναι να δράσουμε λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι μπορεί να έχει μια σχέση’.
Κι αυτό σημαίνει, δεδομένης της (αντι)τρομοκρατικής υστερίας που έχει ξεκινήσει, ότι ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΠΤΟΙ! Και αυτό αναλαμβάνουν να κάνουν πράξη οι εξουσιαστές σ’όλο τον κόσμο, με τρομονόμους, απειλές σε αγωνιζόμενους, συλλήψεις, προσαγωγές, φυλακίσεις.
Η κτηνωδία των εξουσιαστών, ειδικά στην εποχή των έξυπνων όπλων, επιβάλλει και την απόλυτη απαξίωση για την ανθρώπινη ζωή. Τυφλοί βομβαρδισμοί εδώ και δεκαετίες, μόλυνση σε τεράστιες περιοχές από χημικά και τοξικά απόβλητα, συνεχής διατάραξη της ισορροπίας με τη φύση μέσω της συνεχούς αφαίμαξης.
Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι το παθητικό κλαψούρισμα και το ανθρωπιστικό παζάρι, εξίσου υποκριτικό με την δημοκρατική απάθεια.
Το ζητούμενο για τους καταπιεσμένους δεν είναι η καταστροφή του ενός ή του άλλου κράτους, ούτε η αποδυνάμωση του ενός ή άλλου εξουσιαστή. Το μόνο ζητούμενο είναι η καταστροφή κάθε κράτους και κάθε μορφής εξουσίας και η ανάδειξη της εξεγερμένης οντότητας. Η συνεχής επίθεση στους θεσμούς και τους μηχανισμούς.

Ο ΜΟΝΟΣ ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ
ΠΟΛΕΜΟΣ!
 
Αρέσει σε %d bloggers: